İsmail Haniye'den Önemli Açıklama
HAMAS, 26 Haziran 2024 16:58İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye, ablasının ve ailesinin dün (25 Haziran Salı) işgal güçlerinin saldırısında şehit olması üzerine yaptığı açıklamada, aile fertlerinin hedef alınmasının direniş gruplarının ateşkes müzakerelerindeki tavrını değiştirmeyeceğini söyledi.
Heniyye, konuyla ilgili yayınladığı ve Filistin Enformasyon Merkezi’ne ulaşan bildiride, ablasının ve ailesinin dokuz aydır fedakârlıkta bulunan Filistin halkının göndermeye devam ettiği şehitler kervanının yeni bir halkası olduğuna işaret etti.
“İşgal güçleri ailemin hedef alınmasının direnişin tavrında bir değişikliğe yol açacağını sanıyorsa yanılıyor” diyen Heniyye, Gazze Şeridi’ndeki ve Filistin’deki her bir şehidi ailesinden kabul ettiğini kaydetti.
Şehitlerin kanlarının kendilerinden gevşeklik göstermeden ısrarla yollarına devam etmelerini istediğini dile getiren Heniyye, Hamas’ın gerekli esnekliği gösterdiğine, kalıcı ateşkes ilan edilmesi ve işgal güçlerinin Gazze Şeridi’nden çekilmesi şartıyla tüm önerilere olumlu yaklaştığına dikkat çekti.
Heniyye, kalıcı ateşkesi ve savaşın sona ermesini içermeyen hiçbir anlaşmanın kabul edilmeyeceğini, bu tavrın hiçbir aşamada değişmeyeceğini vurguladı.
Hamas lideri, işgal güçlerinin gerginliği yükseltmeyi, Rafah’a operasyon düzenlemeyi, kapıları kapatarak Gazze Şeridi’nin her bölgesinde açlığa ve felakete yol açmayı tercih ettiğini belirterek, uluslararası toplumu savaşı durdurarak insani yardım girişini sağlamak için harekete geçmeye davet etti.
Heniyye, savaş sonrası Gazze’nin yönetimiyle ilgili düzenlemelerin sadece Filistinliler tarafından yapılması gerektiğini ifade ederek, hiç kimsenin bu konuya müdahale hakkı olmadığını söyledi.
İşgal ordusunun dün sabah Gazze kentinin batısındaki Eş-Şati Kampı’na düzenlediği saldırıda aralarında Heniyye’nin ablasının da olduğu 13 kişi şehit oldu.
Filistin Enformasyon Merkezi
HAMAS, 26 Haziran 2024 16:58
Yorumlar (0)
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı
Hizbullah'a 'Ya Teslim Ol Ya Da Cehenneme Hazır Ol' Tehdidi
UNRWA'dan Çarpıcı Batı Şeria Raporu
Dr. Munir El Berş'ten Önemli Açıklama
Direniş Gruplarından Hizbullah'a Tebrik ve Taziye Mesajı
Siyonist Rejim Radyosundan Hamas İtirafı
Hamas'tan Arabulucu Ülkelere Çağrı
Hazım Kasım'dan Garantör Devletlere Çağrı
Filistinli Esirler Zor Durumda
Hamas'tan BM'nin Kararına İtiraz
Mavi Marmara Gazisi Tunç: Kürecik Nato Radarı Kapatılsın
Kürecik Nato Radarının Kapatılmasını Talep Etmek İçin Malatya'da Buluşuyoruz
UNRWA'dan Gazze Açıklaması
UNICEF Sözcüsü Selim Üveys'ten Gazze Açıklaması
Sudan'da Neler Oluyor?
Adnan Ebu Hasene'den Gazze Açıklaması
Siyonist Ordu Dün Gece Gazze'ye Saldırdı
Batı Şeria'da 3 Filistinli Genç Şehit Oldu
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Filistinli Gruplardan Ortak Anlayış
Siyonist İsrail İle Hizbullah Arasında Yeni Bir Çatışma Yakın Mı?
İşgalci İsrail Uluslararası Basını Gazze'ye Sokmuyor
Ensarullah Liderinden Siyonist İsrail'e Uyarı
Gazze'de Soykırım Devam Ediyor
Ayetullah Hameney'den Önemli Açıklamalar
Aksa Tufanı'nın Geleceği Üzerine (1. Bölüm)
Moşe Ya'alon Netanyahu'yu Eleştirdi
El Husi'den Kritik Açıklamalar
Şehit Yahya Sinvar'ı Özlemle ve Rahmetle Anıyoruz
Kassam Tugayları'ndan Gölge Birliği'ne Teşekkür
Kemal Kemahlı Yazdı: İran Aksa Tufanı'na Karşı mıydı?
Hamas'tan Yeni Açıklama
Hamas Silah Bırakacak Mı?