Zorlu Holding İşgalci İsrail İle İşbirliğini Devam Ettiriyor
SİYONİST REJİM, 10 Ağustos 2024 17:10Gazze’de son yüzyılın en vahşi soykırımını gerçekleştiren İsrail rejimine adeta el ayak olan Türk şirketlerin sırf daha fazla kazanmak ve sermayelerini çoğaltmak adına insanlık onurunu hiçe saymalarına itirazımız var.
Gazze’de aralıksız bir şekilde devam eden soykırıma rağmen İsrail rejimi ile ilişkilerini sürdürmekte bir beis görmeyen Zorlu Holding’e dair yeni bir detay ifşa oldu. The Jerusalem Post’un haberine göre İsrail rejiminin askeri üslerinde Türk şirketten alınan enerji kaynağı kullanılıyor. Siyonist İsrail rejimi Gazze’deki soykırımına aralıksız bir şekilde devam ederken Zorlu Holding’in Siyonistlerle olan ticari ilişkisine dair yeni detaylar ortaya çıktı.
10 ayı aşkın bir süredir Gazze'de devam eden soykırıma rağmen Türk şirketlerinin İsrail rejimi ile ticari ilişkilere devam etmesi yürekleri parçalıyor. Gazze'de soykırım uygulayan Siyonistlerle ticari ilişki içerisinde olan şirketlerin başında Zorlu Holding geliyor. Zorlu Holding, İsrail’le yakın ilişkileri sebebiyle kamuoyunda sık sık tartışmalara yol açarken, İsrail rejiminde yayın yapan The Jerusalem Post adlı yayın organında yeni bir skandal ifşa edildi. Söz konusu sitede yer verilen bir haberde "Erdoğan'ın boykotuna rağmen: IDF (İsrail Savunma Kuvvetleri) üsleri Türk malı santrallerle çalıştırılıyor" başlığı kullanıldı.
ZORLU, DORAD ENERGY'NİN ORTAĞI
The Jerusalem Post adlı yayın organının haberine göre İsrail Savunma Bakanlığı, yüzde 25'i Zorlu Holding’e ait olan, IDF üslerine elektrik sağlayan Dorad Energy adlı elektrik santraliyle olan sözleşmesini uzattı. 2004 yılından bu yana İsrail ordusu ve İsrail Savunma Bakanlığı'na elektrik sağlayan Dorad Energy'nin ortağı olan Zorlu, Temmuz ayında IDF üslerine elektrik sağlama anlaşmasının yenilenmesini onayladı. Konuya ilişkin olarak The Jerusalem Post’ta “Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail mallarına yönelik boykot ve işgal tehditleri ortasında, İsrail Savunma Bakanlığı, yüzde 25'i Erdoğan'a yakın bir Türk iş adamına ait olan, IDF üslerine elektrik sağlayan Dorad Energy adlı elektrik santraliyle olan sözleşmesini uzattı. İsrail hükümeti, Savunma Bakanlığı'ndan Zorlu Holding'e önemli miktarda para akışına izin vermeye devam etti” denildi.
TEPKİLER HAVADA KALIYOR, İCRAAT DEĞİL HAMASET YAPILIYOR
7 Ekim 2023 tarihinde başlayan Gazze’deki soykırıma rağmen, Türkiye hükümeti aylarca İsrail’le ticaret yapmadıklarını savunmuş fakat önü alınamayan tepkilerden bunalınca durumu kabullenmek zorunda kalarak 8 ay sonra İsrail’le ticaretin ve ihracatın kesildiğini duyurmuştu. Millî Gazete’nin uzun zamandır ısrarla çağrılarda bulunduğu ‘İsrail’le ticareti durdurun’ ‘İsrail’e can suyu olan bütün girişimleri kesin’ şeklinde yapıcı uyarıları kulak ardı edilirken, 7 Ağustos 2024 tarihli manşetimizde ‘Bakü Tiflis Ceyhan Boru Hattı’ndan İsrail’in zulüm makinelerini dolduran vanayı kesin’ manşetimiz de aynı şekilde iktidar tarafından duyarsızlık bir tavırla karşılanmıştı.
Bekir Şirin/Milli Gazete
SİYONİST REJİM, 10 Ağustos 2024 17:10
Yorumlar (0)
Irak İslami Direnişi: 13 Amerikalıyı Öldürdük
Siyonist Medya: Hizbullah Gücünü Koruyor
Siyonist İsrail Mescid-i Aksa'yı 10 Gündür Kapalı Tutuyor
Şeyh Mahir Hammud'tan Önemli Açıklamalar
İmam Hamaney Şehit Oldu
Gazze'ye Dijital Para Tuzağı
Siyonist Asker Nimrod Cohen Nasıl Esir Düştüğünü Anlattı
El Husi: Epstein Skandalı Siyonizmin Gerçek Yüzünü Gösterdi
Usame Hamdan'dan Önemli Açıklamalar
Ali Laricani Hamas Heyeti İle Görüştü
Amerika'nın Ankara Büyükelçiliği Önünde Basın Açıklaması Düzenlenecek
Nato'ya ve Üslerine Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
Dr. Muhammed Ebu Selmiye: Gazze'deki Hastaların Çıkışına İzin Verilmiyor
Amerika İstanbul'da Lanetlendi
Hamas Sözcüsü Hazım Kasım'dan Önemli Açıklama
Francesca Albanese'den Önemli Çağrı
Gazzeli Yüzlerce Esir Ölümle Burun Buruna
Ayetullah Hamaney: Son Fitne Amerika Kaynaklıydı
Irakçi: İran Saldırıya Cevap Vermeye Hazır
İşgalci İsrail Lübnan'a Hava Saldırısı Düzenledi
Basim Naim'den Önemli Açıklamalar
Siyonist Güçler Yahya Ayyaş'ın Eşini Esir Aldı
Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Hamas Heyetinin Irak Ziyareti Bitti
Hamas Yetkilisi Gazi Hamad: İsrail Ateşkesi Defalarca İhlal Etti
Nasır Ebu Şerif: ABD'de Filistin'e Destek Arttı
Halil El Hayye'den Önemli Açıklamalar
Avustralya'da Siyonistlerin Toplantısına Baskın Düzenlendi: 12 Ölü
Gazze'de İnsani Kriz Büyüyor
Kudüs Tugaylarından Önemli Açıklama
Hizbullah Yetkilisi İstanbul'da Konuştu
Halil El Hayye'den Kritik Açıklamalar
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı