Filistinli Alim Şeyh Muhammed Kadura'dan Silahlı Direnişe Vurgu
İSLAM ÜLKELERİ, 18 Ağustos 2024 16:24Filistin İslami Rehberlik Kurulu üyesi Şeyh Muhammed Kadura, al alem kanalı ile yaptığı söyleşide; Hamas direniş hareketi siyasi büro başkanının şehid edilmesinin ardından Siyonist rejimin korku ve terör içinde yaşadığına dikkat çekerek İran'ın, İsrail'in açık saldırganlığına karşılık verme hakkının olduğunu vurguladı.
Siyonist rejimin korku ve terör içinde yaşadığına dikkat çekerek İran'ın, İsrail'in açık saldırganlığına karşılık verme hakkının olduğunu vurguladı.
Gazze'de olup bitenler, Filistin ulusunu yok etmeye yönelik uzun vadeli bir komplonun parçası ama bu insanlar özgürlükleri ve onurları için fedakarlık yapmaya ve savaşmaya alışkınlar.
Bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasının ve Siyonist rejimin gerilemesinin önemini vurgulayan Şeyh Kadura, bunun bir örneği olarak İmam Humeyni (ra) tarafından oluşturulan imparatorluk rejimine karşı İran İslam İnkılabını gösterdi.
Ayrıca Filistin halkı ile Siyonist rejimin kurbanlarını karşılama şekli arasındaki farka da dikkat çekti, bu da Filistin halkının yüksek ruhunu ve kararlılığını gösteriyor.
Şeyh Kadura, Filistin halkının Siyonist rejime karşı mücadelesinde İran, Irak, Yemen, Suriye ve Lübnan'dan oluşan direniş ekseninin önemini vurgularken, Filistin halkının Siyonist rejimle müzakerelere veya normalleşmeye güvenmediğini belirterek Filistin topraklarını özgürleştirmenin tek yolu silahlı direniştir dedi.
Filistin İslami Rehberlik Kurulu'nun bu üyesi, özellikle Hamas'ın siyasi dairesi başkanı İsmail Haniye'nin Tahran'da öldürülmesinin ardından Siyonist rejimin panik ve kafa karışıklığı içinde olduğuna dikkat çekti. İran'ın topraklarının bu açık ihlaline cevap verme hakkını vurguladı ve Filistin halkının, direniş eksenini destekleyerek topraklarının tamamen kurtuluşuna kadar direnişlerinde kararlı olacağını söyledi.
Gazze'de yaşananlar, kökleri 1948 öncesine dayanan Filistin halkını öldürme ve yok etme komplosudur diyen Şeyh Kadura’nın röportajının bazı önemli kısımları şu şekilde;
Özgürlük için fedakarlık... İran devriminden dersler
Şeyh Kadura; İmam Humeyni önderliğindeki İran halkının bir günde 15 bin şehit verdiğini, Cellat Şah tarafından katledildiğini vurgulayarak; özgürlüğüne kavuşmak isteyen bir millettin, topraklarının özgürleştirmek isteyen bir millettin onurlu bir şekilde yaşayarak şehit vermesi gerektiğini söyledi.
Bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasının gerekliliği
Bağımsız bir Filistin devleti kurmanın gerekliliğini vurgulayarak, İmam Humeyni’nin dediği gibi Filistin'deki Siyonist rejimin yok edilmesi kesindir.
Şehitleri karşılarken Filistinliler ile işgalci rejim arasındaki fark
Şeyh Kadura, Filistin halkı ile Siyonist rejim arasındaki farka dikkat çekerek şunları söyledi: Filistin halkı şehitlerini çiçeklerle ve sloganlarla karşılıyor, ama içeriden yenilgiye uğratılan Siyonist rejim ise ölülerini feryatlarla, ağıtlarla, feryatlarla karşılıyor.
Gazze'nin istikrarı, haklarına olan bağlılığının bir kanıtıdır
Şöyle devam etti: Gazze halkının 10 ay boyunca direnmesi, roket ve kurşunlarla topraklarını savunması, bu insanların haklarına olan bağlılığının göstergesidir. Bu arada Siyonist rejim, Filistinlilerin kanına susamış ve bu nedenle hastaneler, ibadethaneler ve kurumlar da dahil olmak üzere Gazze'deki yaşamın altyapısını yok etmiştir.
Yaşam sevgisi.. Filistinliler terörist değildir
Şeyh Kadura, Filistin halkının savaşı sevmediğini, topraklarının güvenliği için savaştığını, bu insanların hayatı sevdiğini ve reklamı yapıldığı gibi terörist olmadıklarını, ancak teröristin Filistin halkını ve onları savunanları öldüren kişi olduğunu açıkladı.
Direniş ekseni... Filistin desteği
Filistin halkının Siyonist rejime karşı mücadelesinde İran, Irak, Yemen, Suriye, Lübnan ve Filistin'den oluşan direniş eksenine güvendiğini ve iftihar ettiğini söyledi.
İsmail Haniye suikastının sonuçları
Şeyh Kadura şunları kaydetti: İsmail Haniye suikastının üzerinden iki hafta geçmesine rağmen Siyonist rejim İran, Yemen veya Irak'ın tepkisinden korkuyor çünkü İran'ın Haniye suikastına tepkisi Filistin halkına bir tür destektir.
Ne müzakere ne normalleşme
ABD'nin bölgedeki çıkarlarını korumak için bu rejimi tercih etmesine rağmen Filistin halkı, Siyonist rejim yıkılana kadar direnmeye ve karşı durmaya devam edecek, ancak Mescid-i Aksa'dan sonra Filistin halkı da bu rejime karşı duracaktır. Artık Siyonist rejimle müzakereleri veya normalleşmeyi umursamıyorlar, Filistin'i kurtarmanın tek yolu olarak direnişe güveniyorlar.
Rasthaber
İSLAM ÜLKELERİ, 18 Ağustos 2024 16:24
Yorumlar (0)
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı
Hizbullah'a 'Ya Teslim Ol Ya Da Cehenneme Hazır Ol' Tehdidi
UNRWA'dan Çarpıcı Batı Şeria Raporu
Dr. Munir El Berş'ten Önemli Açıklama
Direniş Gruplarından Hizbullah'a Tebrik ve Taziye Mesajı
Siyonist Rejim Radyosundan Hamas İtirafı
Hamas'tan Arabulucu Ülkelere Çağrı
Hazım Kasım'dan Garantör Devletlere Çağrı
Filistinli Esirler Zor Durumda
Hamas'tan BM'nin Kararına İtiraz
Mavi Marmara Gazisi Tunç: Kürecik Nato Radarı Kapatılsın
Kürecik Nato Radarının Kapatılmasını Talep Etmek İçin Malatya'da Buluşuyoruz
UNRWA'dan Gazze Açıklaması
UNICEF Sözcüsü Selim Üveys'ten Gazze Açıklaması
Sudan'da Neler Oluyor?
Adnan Ebu Hasene'den Gazze Açıklaması
Siyonist Ordu Dün Gece Gazze'ye Saldırdı
Batı Şeria'da 3 Filistinli Genç Şehit Oldu
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Filistinli Gruplardan Ortak Anlayış
Siyonist İsrail İle Hizbullah Arasında Yeni Bir Çatışma Yakın Mı?
İşgalci İsrail Uluslararası Basını Gazze'ye Sokmuyor
Ensarullah Liderinden Siyonist İsrail'e Uyarı
Gazze'de Soykırım Devam Ediyor
Ayetullah Hameney'den Önemli Açıklamalar
Aksa Tufanı'nın Geleceği Üzerine (1. Bölüm)
Moşe Ya'alon Netanyahu'yu Eleştirdi
El Husi'den Kritik Açıklamalar
Şehit Yahya Sinvar'ı Özlemle ve Rahmetle Anıyoruz
Kassam Tugayları'ndan Gölge Birliği'ne Teşekkür
Kemal Kemahlı Yazdı: İran Aksa Tufanı'na Karşı mıydı?
Hamas'tan Yeni Açıklama
Hamas Silah Bırakacak Mı?