İşgalci İsrail Tankları Suriye'ye Girdi
SİYONİST REJİM, 08 Aralık 2024 20:08İsrail, Golan Tepeleri'nde askeri faaliyetlerini, Genelkurmay Başkanı Halevi, bölgedeki yerel unsurların caydırılmasına yönelik "güçlü bir savunma stratejisi geliştirdiklerini" söyledi.
Şam'ın düşmesinin beraberinde İsrail, Golan Tepeleri ile doğu sınırı boyunca askeri faaliyetlerini artırıyor.
İsrail güçleri, Suriye platosunu kontrol eden stratejik noktalardan Golan Tepelerini savunmak amacıyla çitin ötesindeki tampon bölgede operasyonlar başlattı.
Bölgeden askeri araç hareketleri ve silah sesleri duyuldu.
İbranice yayın yapan Makar Rişon'un haberine göre bu hafta sonu düzenli tugaylar ve yedek birlikler Golan Tepeleri'ne konuşlandırıldı.
Golan Tepeleri'nden sorumlu 210. Tümen sınır bölgelerine yakın yerleşimlerde hazırlık müfrezelerini yeniden faaliyete geçirme kararı aldı
Tümen komutanı ve Golan'da yaşayan Tuğgeneral Yair Falai, "savunma politikasında büyük bir değişikliğe gitmemeyi ve bölgedeki günlük yaşamın devam etmesini" kararlaştırdı.
Genelkurmay Başkanı Halevi’den açıklamalar
Bölgede bir durum değerlendirmesi yapan İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, mevcut gelişmelerin stratejik bir dönüm noktası olduğunu söyledi.
Halevi, şu ifadeleri kullandı: “Buradaki her olay ileriye dönük standartlarımızı şekillendiriyor. Bu nedenle, tüm kaynaklarımızla neler olup bittiğini yakından takip ediyoruz. Ana odak noktamız, İran’ın çıkarlarını ve faaliyetlerini izlemek. Bunun yanı sıra, bölgede etkin olan yerel unsurların davranışlarını ve caydırılma süreçlerini değerlendiriyoruz. Eğer yanlış bir algı oluşursa, çok güçlü bir savunma ve saldırı kapasitemizle karşılık vereceğiz. Hazırlıklarımız hem ofansif hem de defansif anlamda tamdır.”
Ayrıca Walla News, İsrail'in aracılar vasıtasıyla aralarında HTŞ’nin de bulunduğu Suriye'deki çeşitli gruplarla doğrudan iletişim halinde olduğunu bildirdi. Habere göre, İsrail'in mesajı, bu grupları sınır bölgesinden uzak durmaya çağırıyor.
İsrail medyası, İsrail hükümetinin bakanlarına önceden onay almadan Suriye hakkında kamuoyu önünde konuşmamaları yönünde talimat verdiğini bildirdi. Maariv gazetesi İsrail'in Suriye'deki bazı gruplarla görüşmeler yürüttüğünü ancak ayrıntıların sınırlı olduğunu ekledi.
Bu arada İsrail “Kan 11” televizyonu, cumartesi gecesi Suriye'deki Kürtler ile İsrail'deki resmi temsilciler arasında ilk görüşmelerin yapıldığını duyurdu.
Jewish Press de kuzeydoğu Suriye'deki Kürt yetkililerin, Dışişleri Bakanı Gideon Saar'ın İsrail'in Kürtler de dahil olmak üzere Suriye ve Irak'taki azınlıklarla “ittifak” kurma arayışında olduğu yönündeki açıklamasının ardından son günlerde İsrailli yetkililerle temasa geçtiğini bildirdi.
YDH
SİYONİST REJİM, 08 Aralık 2024 20:08
Yorumlar (0)
Avustralya'da Siyonistlerin Toplantısına Baskın Düzenlendi: 12 Ölü
Gazze'de İnsani Kriz Büyüyor
Kudüs Tugaylarından Önemli Açıklama
Hizbullah Yetkilisi İstanbul'da Konuştu
Halil El Hayye'den Kritik Açıklamalar
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı
Hizbullah'a 'Ya Teslim Ol Ya Da Cehenneme Hazır Ol' Tehdidi
UNRWA'dan Çarpıcı Batı Şeria Raporu
Dr. Munir El Berş'ten Önemli Açıklama
Direniş Gruplarından Hizbullah'a Tebrik ve Taziye Mesajı
Siyonist Rejim Radyosundan Hamas İtirafı
Hamas'tan Arabulucu Ülkelere Çağrı
Hazım Kasım'dan Garantör Devletlere Çağrı
Filistinli Esirler Zor Durumda
Hamas'tan BM'nin Kararına İtiraz
Mavi Marmara Gazisi Tunç: Kürecik Nato Radarı Kapatılsın
Kürecik Nato Radarının Kapatılmasını Talep Etmek İçin Malatya'da Buluşuyoruz
UNRWA'dan Gazze Açıklaması
UNICEF Sözcüsü Selim Üveys'ten Gazze Açıklaması
Sudan'da Neler Oluyor?
Adnan Ebu Hasene'den Gazze Açıklaması
Siyonist Ordu Dün Gece Gazze'ye Saldırdı
Batı Şeria'da 3 Filistinli Genç Şehit Oldu
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Filistinli Gruplardan Ortak Anlayış
Siyonist İsrail İle Hizbullah Arasında Yeni Bir Çatışma Yakın Mı?
İşgalci İsrail Uluslararası Basını Gazze'ye Sokmuyor
Ensarullah Liderinden Siyonist İsrail'e Uyarı
Gazze'de Soykırım Devam Ediyor
Ayetullah Hameney'den Önemli Açıklamalar
Aksa Tufanı'nın Geleceği Üzerine (1. Bölüm)
Moşe Ya'alon Netanyahu'yu Eleştirdi
El Husi'den Kritik Açıklamalar