HTŞ'nin Dışişleri Bakanı Siyonist Senatörlerle Buluştu
İSLAM ÜLKELERİ, 19 Şubat 2025 16:18HTŞ rejiminin dışişleri bakanı, İsrail’e güçlü desteğiyle bilinen Amerikalı senatörlerle bir araya gelerek çeşitli konular üzerinde temaslarda bulundu.
YDH'nin haberine göre, Münih Güvenlik Konferansı'na katılan Heyet Tahrir eş-Şam (HTŞ) rejiminin atadığı Esad eş-Şeybani başkanlığındaki heyet, uluslararası düzeyde çeşitli temaslarda bulundu.
SANA ajansının bildirdiğine göre, Şeybani konferans kapsamında İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy liderliğindeki İngiliz heyetiyle görüşmeler gerçekleştirdi. Ayrıca, Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ve Norveç Dışişleri Bakanı Espen Barth Eide ile de temaslarda bulundu.
ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu'nun kıdemli Demokrat üyelerinden Gregory W. Meeks’in, Biden yönetiminden Gazze’de savaş uçakları ve mühimmatların nasıl kullanılacağı konusunda tatmin edici güvenceler almadığı takdirde silah paketini askıya almayı planladığı biliniyor.
Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanı ve İsrail’in güçlü destekçilerinden Demokrat Ben Cardin’in de Meeks’in bu tutumuna destek verdiği görülüyor.
Kongrede, yabancı askeri satışları veto etme yetkisine sahip dört üyeden ikisi olan Meeks ve Cardin, birkaç hafta önce Siyonist lobilerin yoğun baskısı altında kalarak İsrail’e büyük çaplı bir silah satışına onay vermişti.
Öte yandan, Cumhuriyetçi Senatör James E. Risch ve Temsilciler Meclisi Üyesi Michael McCaul ise bu satışı çok daha önce, aylar öncesinde onaylamıştı.
Ayrıca, ABD’li senatörler Joe Wilson, Seth Molton, Michael McCaul, Jeanne Shaheen ve James Risch ile de bir araya gelerek çeşitli konular üzerinde istişarelerde bulundu.
İSLAM ÜLKELERİ, 19 Şubat 2025 16:18
Yorumlar (0)
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı
Hizbullah'a 'Ya Teslim Ol Ya Da Cehenneme Hazır Ol' Tehdidi
UNRWA'dan Çarpıcı Batı Şeria Raporu
Dr. Munir El Berş'ten Önemli Açıklama
Direniş Gruplarından Hizbullah'a Tebrik ve Taziye Mesajı
Siyonist Rejim Radyosundan Hamas İtirafı
Hamas'tan Arabulucu Ülkelere Çağrı
Hazım Kasım'dan Garantör Devletlere Çağrı
Filistinli Esirler Zor Durumda
Hamas'tan BM'nin Kararına İtiraz
Mavi Marmara Gazisi Tunç: Kürecik Nato Radarı Kapatılsın
Kürecik Nato Radarının Kapatılmasını Talep Etmek İçin Malatya'da Buluşuyoruz
UNRWA'dan Gazze Açıklaması
UNICEF Sözcüsü Selim Üveys'ten Gazze Açıklaması
Sudan'da Neler Oluyor?
Adnan Ebu Hasene'den Gazze Açıklaması
Siyonist Ordu Dün Gece Gazze'ye Saldırdı
Batı Şeria'da 3 Filistinli Genç Şehit Oldu
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Filistinli Gruplardan Ortak Anlayış
Siyonist İsrail İle Hizbullah Arasında Yeni Bir Çatışma Yakın Mı?
İşgalci İsrail Uluslararası Basını Gazze'ye Sokmuyor
Ensarullah Liderinden Siyonist İsrail'e Uyarı
Gazze'de Soykırım Devam Ediyor
Ayetullah Hameney'den Önemli Açıklamalar
Aksa Tufanı'nın Geleceği Üzerine (1. Bölüm)
Moşe Ya'alon Netanyahu'yu Eleştirdi
El Husi'den Kritik Açıklamalar
Şehit Yahya Sinvar'ı Özlemle ve Rahmetle Anıyoruz
Kassam Tugayları'ndan Gölge Birliği'ne Teşekkür
Kemal Kemahlı Yazdı: İran Aksa Tufanı'na Karşı mıydı?
Hamas'tan Yeni Açıklama
Hamas Silah Bırakacak Mı?