Hamas'tan Ateşkes Açıklaması
HAMAS, 07 Mart 2025 23:00Hamas sözcüsü, Trump’ın Filistin halkına yönelik tehditlerinin, Netanyahu’yu ateşkesten uzak durmaya teşvik ettiğini ifade etti.
Tesnim'in haberine göre, ABD Başkanı Donald Trump’ın Hamas ve Filistin halkına yönelik tehditkâr söylemleri ve hakaretleri, tepkilere yol açmaya devam ederken, Hamas sözcüsü Abdüllatif el-Kanû, Trump’ın bu tutumunun İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’yu ateşkesten kaçınmaya ve Filistin halkına yönelik abluka ile kıtlığı derinleştirmeye daha fazla teşvik ettiğini belirtti.
El-Kanû, Gazze’de tutulan İsrailli esirlerin serbest bırakılmasının ancak işgalci rejimin ikinci tur müzakerelere katılması ve arabulucular gözetiminde imzalanan anlaşma şartlarına uymasıyla mümkün olacağını vurguladı.
Hamas’ın diğer bir sözcüsü Hazem Kasım da Trump’ın açıklamalarının ateşkes sürecini daha karmaşık hale getirdiğini ve İsrail’i saldırılarını artırmaya yönlendirdiğini ifade etti.
Kasım, “Trump, Netanyahu’ya ikinci tur müzakerelere başlaması için baskı yapmalı. Ancak işgalci rejim, Trump’ın açıklamalarını Gazze ablukasını sertleştirmek ve bölge halkına yönelik açlık politikası uygulamak için kullanıyor” dedi.
Öte yandan, Trump yönetiminin Hamas ile gizli görüşmeler yaptığına dair raporların ortaya çıkmasının ardından Trump, sosyal medya üzerinden bir mesaj paylaşarak İsrail’e olan desteğini yineledi.
Çarşamba gecesi Truth Social ve X/Twitter platformlarında yaptığı paylaşımda Trump, Hamas’a seslenerek, “Tüm rehineleri derhal serbest bırakın! Öldürdüğünüz herkesin cesetlerini hemen iade edin; aksi takdirde sonunuz gelir” ifadelerini kullandı.
Ancak Trump, İsrail ordusunun halen yüzlerce Filistinli şehidin cenazesini elinde tuttuğuna veya Gazze’deki mezarlıklardan ceset kaçırdığına dair iddialar hakkında hiçbir şey söylemedi.
HAMAS, 07 Mart 2025 23:00
Yorumlar (0)
Irak İslami Direnişi: 13 Amerikalıyı Öldürdük
Siyonist Medya: Hizbullah Gücünü Koruyor
Siyonist İsrail Mescid-i Aksa'yı 10 Gündür Kapalı Tutuyor
Şeyh Mahir Hammud'tan Önemli Açıklamalar
İmam Hamaney Şehit Oldu
Gazze'ye Dijital Para Tuzağı
Siyonist Asker Nimrod Cohen Nasıl Esir Düştüğünü Anlattı
El Husi: Epstein Skandalı Siyonizmin Gerçek Yüzünü Gösterdi
Usame Hamdan'dan Önemli Açıklamalar
Ali Laricani Hamas Heyeti İle Görüştü
Amerika'nın Ankara Büyükelçiliği Önünde Basın Açıklaması Düzenlenecek
Nato'ya ve Üslerine Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
Dr. Muhammed Ebu Selmiye: Gazze'deki Hastaların Çıkışına İzin Verilmiyor
Amerika İstanbul'da Lanetlendi
Hamas Sözcüsü Hazım Kasım'dan Önemli Açıklama
Francesca Albanese'den Önemli Çağrı
Gazzeli Yüzlerce Esir Ölümle Burun Buruna
Ayetullah Hamaney: Son Fitne Amerika Kaynaklıydı
Irakçi: İran Saldırıya Cevap Vermeye Hazır
İşgalci İsrail Lübnan'a Hava Saldırısı Düzenledi
Basim Naim'den Önemli Açıklamalar
Siyonist Güçler Yahya Ayyaş'ın Eşini Esir Aldı
Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Hamas Heyetinin Irak Ziyareti Bitti
Hamas Yetkilisi Gazi Hamad: İsrail Ateşkesi Defalarca İhlal Etti
Nasır Ebu Şerif: ABD'de Filistin'e Destek Arttı
Halil El Hayye'den Önemli Açıklamalar
Avustralya'da Siyonistlerin Toplantısına Baskın Düzenlendi: 12 Ölü
Gazze'de İnsani Kriz Büyüyor
Kudüs Tugaylarından Önemli Açıklama
Hizbullah Yetkilisi İstanbul'da Konuştu
Halil El Hayye'den Kritik Açıklamalar
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı