Siyonist İsrail Alma Gemisine İHA Saldırısı Düzenledi
GAZZE, 10 Eylul 2025 07:19Tunus açıklarında Alma adlı amiral gemisinin İHA ile vurulmasıyla, Küresel Sumud Filosu siyonist rejim tarafından iki gün içinde ikinci kez hedef alınmış oldu. Filonun organizatörleri, Gazze’ye insani yardım ulaştırma görevlerinin bu saldırılara rağmen kararlılıkla sürdürüleceğini açıkladı.
YDH'nin haberine göre, Salı gecesi geç saatlerde gerçekleşen saldırıda, İngiliz bayraklı Alma gemisinin üst güvertesinde yangın çıktı. Yangının mürettebat tarafından kısa sürede söndürüldüğü, olayda herhangi bir yaralanmanın yaşanmadığı bildirildi.
Bu gelişme, pazartesi günü Tunus’ta demirli başka bir gemiye yönelik saldırının hemen ardından geldi. Olayda geminin yakıcı mühimmatla hedef alındığı, güvenlik kamerası görüntülerinin de saldırıyı doğruladığı kaydedildi. Organizatörler, iki gün üst üste yaşanan bu saldırıların, insani yardım misyonunu baltalamaya yönelik kasıtlı girişimler olduğunu vurguladı.
Yapılan açıklamada, “Bu tekrarlanan saldırılar, Gazze’de Filistinlilere karşı artan İsrail saldırganlığının gölgesinde gerçekleşmektedir. Amaç, misyonumuzu saptırmak ve engellemektir” denildi. Ayrıca İsrail ablukasını kırmaya yönelik kampanyanın, tüm engellemelere rağmen “azim ve kararlılıkla sürdüğü” ifade edildi.
Saldırılar, Birleşmiş Milletler insan hakları uzmanlarının, İsrail’e filoya zarar vermemesi ve katılımcıların güvenliğini garanti altına alması yönündeki çağrılarından hemen sonra gerçekleşti. Uzmanlar, filonun engellenmesinin uluslararası hukuk ve insani ilkelerin açık ihlali olacağını belirterek, bu girişimin uluslararası toplumun İsrail’in yasa dışı Gazze ablukasını sona erdirememesinden kaynaklandığını kaydetti.
31 Ağustos’ta Barselona’dan hareket eden Küresel Sumud Filosu, 44 ülkeden aktivistlerin katılımıyla yiyecek ve ilaç başta olmak üzere yardım taşıyan 50’den fazla gemiden oluşuyor. Bu hafta içerisinde Tunus’tan da ek gemilerin filoya katılması bekleniyor.
BM uzmanları ayrıca İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir’in filo katılımcılarının ağır hapishane koşullarında tutulması ve gemilerine el konulması yönündeki tehditlerini hatırlattı. Uzmanlara göre bu tür bir uygulama, “insan hakları savunucularına yönelik kolektif cezalandırma, sindirme ve misilleme” anlamına geliyor.
Uzmanlar, Gazze’nin uluslararası hukuk bakımından hâlâ işgal altında kabul edildiğini ve 17 yıldır devam eden İsrail ablukasının kolektif cezalandırma niteliğinde olduğunu vurguladı. Hükümetlere, filoyu korumak için harekete geçmeleri ve İsrail’i kısıtlamalarını kaldırmaya zorlamaları çağrısında bulundu.
“Devletler, açlık ve soykırımla karşı karşıya kalan bir halka insani yardımın ulaşmasını engelleyen İsrail’e göz yummayacaklarını açıkça ilan etmelidir” ifadesiyle açıklama son buldu.
GAZZE, 10 Eylul 2025 07:19
Yorumlar (0)
Irak İslami Direnişi: 13 Amerikalıyı Öldürdük
Siyonist Medya: Hizbullah Gücünü Koruyor
Siyonist İsrail Mescid-i Aksa'yı 10 Gündür Kapalı Tutuyor
Şeyh Mahir Hammud'tan Önemli Açıklamalar
İmam Hamaney Şehit Oldu
Gazze'ye Dijital Para Tuzağı
Siyonist Asker Nimrod Cohen Nasıl Esir Düştüğünü Anlattı
El Husi: Epstein Skandalı Siyonizmin Gerçek Yüzünü Gösterdi
Usame Hamdan'dan Önemli Açıklamalar
Ali Laricani Hamas Heyeti İle Görüştü
Amerika'nın Ankara Büyükelçiliği Önünde Basın Açıklaması Düzenlenecek
Nato'ya ve Üslerine Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
Dr. Muhammed Ebu Selmiye: Gazze'deki Hastaların Çıkışına İzin Verilmiyor
Amerika İstanbul'da Lanetlendi
Hamas Sözcüsü Hazım Kasım'dan Önemli Açıklama
Francesca Albanese'den Önemli Çağrı
Gazzeli Yüzlerce Esir Ölümle Burun Buruna
Ayetullah Hamaney: Son Fitne Amerika Kaynaklıydı
Irakçi: İran Saldırıya Cevap Vermeye Hazır
İşgalci İsrail Lübnan'a Hava Saldırısı Düzenledi
Basim Naim'den Önemli Açıklamalar
Siyonist Güçler Yahya Ayyaş'ın Eşini Esir Aldı
Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Hamas Heyetinin Irak Ziyareti Bitti
Hamas Yetkilisi Gazi Hamad: İsrail Ateşkesi Defalarca İhlal Etti
Nasır Ebu Şerif: ABD'de Filistin'e Destek Arttı
Halil El Hayye'den Önemli Açıklamalar
Avustralya'da Siyonistlerin Toplantısına Baskın Düzenlendi: 12 Ölü
Gazze'de İnsani Kriz Büyüyor
Kudüs Tugaylarından Önemli Açıklama
Hizbullah Yetkilisi İstanbul'da Konuştu
Halil El Hayye'den Kritik Açıklamalar
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı