Hamas: “Mısır Hamas’ı Terör Örgütü İlan Etmekle Temelde Direnişi Hedef Alıyor”
HAMAS, 28 Şubat 2015 03:23Filistin halkına, direnişine, Gazze'ye ve Hamas hareketine karşı skandal kararlar almaya ve işgal rejiminin iradesi doğrultusunda olumsuz adımlar atmaya devam eden Mısır’ın acil durumlara bakan mahkemesi bugün Hamas hareketini terör örgütü ilan etti.
Daha önce Hamas hareketinin askeri kanadı olan El-Kassam Tugayları'nı terör örgütü ilan eden aynı mahkemenin bugün de Hamas hareketini terör örgütü ilan etmesinden sonra açıklama yapan Hamas, bu kararın tehlikeli olduğunu, temelde Filistin halkıyla Filistin direniş güçlerini hedef aldığını ifade etti.
Mahkeme bu kararı, Semir Sabri ve Eşref Said adındaki iki avukatın, ülkede kimi terör olaylarının arkasında olduğu iddiasıyla hareketin terör örgütü ilan edilmesi için yaptıkları başvuru üzerine aldı.
Acil durumlara bakan aynı mahkeme daha önce de Hamas’ın askeri kanadı olan El-Kassam Tugayları'nı terör örgütü ilan etmiş, bu karar büyük eleştirilere neden olmuştu.
Diğer yandan Mısır mahkemesinin bugün aldığı kararı değerlendiren Hamas hareketi, mahkemenin hareketi terör örgütleri listesine almasının çok tehlikeli bir karar olduğunu belirterek, bununla Filistin halkını, Filistin direnişini hedef aldığını, dengeleri alt üst eden bu kararla işgalciyi kendilerine dost, Filistin halkını da düşman yaptığını ifade etti.
Yapılan açıklamada ayrıca şunlar ifade edildi: “Bu karar Mısır’ın itibarını zedeleyen büyük bir utançtır. Bu, Mısır’ın iç krizini dışarıya ihraç etmek için yaptığı umutsuz bir girişimdir. Karar, ümmet düzeyinde büyük bir yeri ve konumu olan Hamas hareketini etkilemeyecektir.”
fiem
HAMAS, 28 Şubat 2015 03:23
Yorumlar (0)
Irak İslami Direnişi: 13 Amerikalıyı Öldürdük
Siyonist Medya: Hizbullah Gücünü Koruyor
Siyonist İsrail Mescid-i Aksa'yı 10 Gündür Kapalı Tutuyor
Şeyh Mahir Hammud'tan Önemli Açıklamalar
İmam Hamaney Şehit Oldu
Gazze'ye Dijital Para Tuzağı
Siyonist Asker Nimrod Cohen Nasıl Esir Düştüğünü Anlattı
El Husi: Epstein Skandalı Siyonizmin Gerçek Yüzünü Gösterdi
Usame Hamdan'dan Önemli Açıklamalar
Ali Laricani Hamas Heyeti İle Görüştü
Amerika'nın Ankara Büyükelçiliği Önünde Basın Açıklaması Düzenlenecek
Nato'ya ve Üslerine Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
Dr. Muhammed Ebu Selmiye: Gazze'deki Hastaların Çıkışına İzin Verilmiyor
Amerika İstanbul'da Lanetlendi
Hamas Sözcüsü Hazım Kasım'dan Önemli Açıklama
Francesca Albanese'den Önemli Çağrı
Gazzeli Yüzlerce Esir Ölümle Burun Buruna
Ayetullah Hamaney: Son Fitne Amerika Kaynaklıydı
Irakçi: İran Saldırıya Cevap Vermeye Hazır
İşgalci İsrail Lübnan'a Hava Saldırısı Düzenledi
Basim Naim'den Önemli Açıklamalar
Siyonist Güçler Yahya Ayyaş'ın Eşini Esir Aldı
Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Hamas Heyetinin Irak Ziyareti Bitti
Hamas Yetkilisi Gazi Hamad: İsrail Ateşkesi Defalarca İhlal Etti
Nasır Ebu Şerif: ABD'de Filistin'e Destek Arttı
Halil El Hayye'den Önemli Açıklamalar
Avustralya'da Siyonistlerin Toplantısına Baskın Düzenlendi: 12 Ölü
Gazze'de İnsani Kriz Büyüyor
Kudüs Tugaylarından Önemli Açıklama
Hizbullah Yetkilisi İstanbul'da Konuştu
Halil El Hayye'den Kritik Açıklamalar
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı