Mısır Mahkemesinin Hamas’la İlgili Skandal Kararına Filistin’den Tepkiler
, 28 Şubat 2015 00:46Kahire Acil İşler Mahkemesi’nin bugün İslami Direniş Hareketi (Hamas) ile ilgili olarak her türlü hak ve hakkaniyetten uzak bir şekilde aldığı olumsuz karara tepkiler sürüyor.
Filistin’de faaliyet gösteren Hareketü’l-Mücahidin El-Filistiniyye, mahkemenin Hamas’ı terör örgütü ilan etme kararına tepki göstererek, bunun işgal rejiminin iradesine uygun olduğunu belirterek, mahkemeden kararını geri çekmesini istedi.
Halk Cephesi Siyasi Birimi Üyesi Rabah Mühenna, Mısır mahkemesinin aldığı kararın yanlış olduğunu belirterek, direniş hareketlerinin terör örgütü olarak ilan edilemeyeceğini söyledi.
Filistin Enformasyon Merkezi'ne konuşan Mühenna, 1987'de kurulan bu hareketin özgürlük hareketi olduğunu, işgale karşı direndiğini ifade etti.
Hareketu’l-Ahrar ise yaptığı açıklamada, Mısır mahkemesinin bu kararla Filistin halkını ve Filistin direnişini sırtından bıçakladığını, bununla işgalcinin bulunmaz müttefiki haline geldiğini kaydetti.
Filistin Parlamentosu'nun en büyük grubu olan "Değişim ve Islah" yaptığı açıklamada, mahkemenin bu kararla tarihe darbe yaptığını, herkesten önce Mısır’a kötülük ettiğini, ümmete niyabeten işgale karşı direniş gösteren bir hareketle, bu hareketin bağlı olduğu bir halkı mahkum etme anlamına geldiğini ifade etti.
Kararı değerlendiren Hamas liderlerinden milletvekili Yahya Musa, Mısır mahkemesinin aldığı bu kararla Mısır’a, ordusuna ve halkına kötülük ettiğini belirtirken, Hamas sözcüsü Fevzi Burhum da “Mısır bu politik kararla sadece işgalciye hizmet etmiş oldu. Bundan sonra başta uzlaşı dosyası olmak üzere artık Filistin halkının diğer sorunlarında nezihliğini yitirmiştir” dedi.
Karara tepki gösteren Hamas Siyasi Birimi Üyesi İzzet Er-Reşak ise “Mısır Acil İşler Mahkemesi'nin aldığı karar aslında bunu çıkaranlara bir kötülüktür. Genel olarak direnişçilerin, özelde ise Hamas mensuplarının başındaki bir kılı dahi kıpırdatmayacaktır” dedi.
Kararı değerlendiren Filistin Parlamentosu Başkan Yardımcısı Hasan Harişe, Mısır yargısının Hamas hareketini terör örgütü ilan etmekle büyük bir hata işlediğini belirterek, kararın Mısır’ın tarihi rolüne darbe indirdiğini söyledi.
Kararın hemen ardından açıklama yapan Hamas, bu kararın tehlikeli olduğunu, temelde Filistin halkıyla Filistin direniş güçlerini hedef aldığını ifade etti.
fiem
Yorumlar (0)
Irak İslami Direnişi: 13 Amerikalıyı Öldürdük
Siyonist Medya: Hizbullah Gücünü Koruyor
Siyonist İsrail Mescid-i Aksa'yı 10 Gündür Kapalı Tutuyor
Şeyh Mahir Hammud'tan Önemli Açıklamalar
İmam Hamaney Şehit Oldu
Gazze'ye Dijital Para Tuzağı
Siyonist Asker Nimrod Cohen Nasıl Esir Düştüğünü Anlattı
El Husi: Epstein Skandalı Siyonizmin Gerçek Yüzünü Gösterdi
Usame Hamdan'dan Önemli Açıklamalar
Ali Laricani Hamas Heyeti İle Görüştü
Amerika'nın Ankara Büyükelçiliği Önünde Basın Açıklaması Düzenlenecek
Nato'ya ve Üslerine Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
Dr. Muhammed Ebu Selmiye: Gazze'deki Hastaların Çıkışına İzin Verilmiyor
Amerika İstanbul'da Lanetlendi
Hamas Sözcüsü Hazım Kasım'dan Önemli Açıklama
Francesca Albanese'den Önemli Çağrı
Gazzeli Yüzlerce Esir Ölümle Burun Buruna
Ayetullah Hamaney: Son Fitne Amerika Kaynaklıydı
Irakçi: İran Saldırıya Cevap Vermeye Hazır
İşgalci İsrail Lübnan'a Hava Saldırısı Düzenledi
Basim Naim'den Önemli Açıklamalar
Siyonist Güçler Yahya Ayyaş'ın Eşini Esir Aldı
Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Hamas Heyetinin Irak Ziyareti Bitti
Hamas Yetkilisi Gazi Hamad: İsrail Ateşkesi Defalarca İhlal Etti
Nasır Ebu Şerif: ABD'de Filistin'e Destek Arttı
Halil El Hayye'den Önemli Açıklamalar
Avustralya'da Siyonistlerin Toplantısına Baskın Düzenlendi: 12 Ölü
Gazze'de İnsani Kriz Büyüyor
Kudüs Tugaylarından Önemli Açıklama
Hizbullah Yetkilisi İstanbul'da Konuştu
Halil El Hayye'den Kritik Açıklamalar
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı