El-Berdevil: "Filistin Halkına Düşmanlık Eden Kaybeder"
, 02 Mart 2015 21:06İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Salah El-Berdevil, Filistin halkının Mısır rejiminin Filistinli çocuklara zarar vermesine izin vermeyeceğini belirterek, Filistin halkına düşmanlık edenin kaybedeceğini söyledi.
Hamas Hareketi'nin Han Yunus'ta dün akşam (1 Mart Pazar) düzenlediği yürüyüşün ardından yürüyüşe katılanlara seslenen El-Berdevil, Mısır mahkemesinin Hamas'ı terör örgütü ilan eden kararını eleştirdi ve Mısır rejiminin çocuklara zarar vermesine izin vermeyeceklerini, işgal güçlerine karşı direndikleri gibi ona da direneceklerini belirtti.
"Filistinli bir çocuğun tırnağına dahi saldırana düşmana direndiğimiz gibi direneceğiz" diyen El-Berdevil, Mısır rejiminin kararını şiddetle eleştirerek, çocukları öldüren, hastaları ve camileri yakan bir rejimin böyle bir karar almasının şaşırtıcı olmadığını ifade etti.
Mısır halkının direnişi desteklediğine ve mevcut rejimin yaptırdığı kamuoyu yoklaması sonunda Mısır halkının yüzde 96'sının Hamas'ın terör örgütü ilan edilmesini reddettiğinin ortaya çıktığına işaret eden El-Berdevil, benzer bir kamuoyu yoklamasının herhangi bir Arap ülkesinde yapılması halinde Hamas'ın terör örgütü ilan edilmesi kararının yüzde 100 reddedileceğini bildirdi.
Filistin direnişinin incisini terör örgütü ilan eden Mısır rejiminin uzlaşı anlaşmasında ve ateşkes görüşmelerinde arabulucu olma özelliğini kaybettiğini belirten El-Berdevil, "Bu saçmalığı sürdürenler nelerine güveniyorlar? Askeri güçlerine mi? İsrail'den daha mı güçlüler?" diye sordu.
fiem
Yorumlar (0)
Halil El Hayye'den Önemli Açıklamalar
Avustralya'da Siyonistlerin Toplantısına Baskın Düzenlendi: 12 Ölü
Gazze'de İnsani Kriz Büyüyor
Kudüs Tugaylarından Önemli Açıklama
Hizbullah Yetkilisi İstanbul'da Konuştu
Halil El Hayye'den Kritik Açıklamalar
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı
Hizbullah'a 'Ya Teslim Ol Ya Da Cehenneme Hazır Ol' Tehdidi
UNRWA'dan Çarpıcı Batı Şeria Raporu
Dr. Munir El Berş'ten Önemli Açıklama
Direniş Gruplarından Hizbullah'a Tebrik ve Taziye Mesajı
Siyonist Rejim Radyosundan Hamas İtirafı
Hamas'tan Arabulucu Ülkelere Çağrı
Hazım Kasım'dan Garantör Devletlere Çağrı
Filistinli Esirler Zor Durumda
Hamas'tan BM'nin Kararına İtiraz
Mavi Marmara Gazisi Tunç: Kürecik Nato Radarı Kapatılsın
Kürecik Nato Radarının Kapatılmasını Talep Etmek İçin Malatya'da Buluşuyoruz
UNRWA'dan Gazze Açıklaması
UNICEF Sözcüsü Selim Üveys'ten Gazze Açıklaması
Sudan'da Neler Oluyor?
Adnan Ebu Hasene'den Gazze Açıklaması
Siyonist Ordu Dün Gece Gazze'ye Saldırdı
Batı Şeria'da 3 Filistinli Genç Şehit Oldu
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Filistinli Gruplardan Ortak Anlayış
Siyonist İsrail İle Hizbullah Arasında Yeni Bir Çatışma Yakın Mı?
İşgalci İsrail Uluslararası Basını Gazze'ye Sokmuyor
Ensarullah Liderinden Siyonist İsrail'e Uyarı
Gazze'de Soykırım Devam Ediyor
Ayetullah Hameney'den Önemli Açıklamalar
Aksa Tufanı'nın Geleceği Üzerine (1. Bölüm)
Moşe Ya'alon Netanyahu'yu Eleştirdi