"Maratonun Asıl Amacı Kudüs'te İşgali Meşrulaştırmak ve Yahudileştirmedir"
MESCİD-İ AKSA, 13 Mart 2015 20:27Kudüs'teki işgal belediyesinin öncülüğünde ve gözetiminde bugün (13 Mart Cuma) düzenlenen ve Kudüs'ün batısı ile doğusunu birleştirme görünümü verilen uluslararası maratonun gerçekte Kudüs'teki gayri meşru işgali meşrulaştırma amacına yönelik çirkin bir oyun olduğu ifade edildi.
Siyonistlere ait ticari kuruluşların ve onlarla ilişki içindeki muhtelif sanayi ve ticaret kurumlarının sponsorluğunda ve işgalcilere ait belediyenin gözetiminde gerçekleştirilen maratona görünüşte spor yarışması süsü verilse de gerçekte Kudüs üzerindeki gayri meşru işgalin meşrulaştırılması ve bu şehirdeki yahudileştirme faaliyetinin oturtulması için uluslararası çapta etkinlik düzenlenmesi amaçlanıyor.
Merkezi Lübnan'da bulunan Filistin Gençlik ve Spor Kurumu tarafından bugün yapılan açıklamada işgal rejimine bağlı Kudüs belediyesinin oynadığı maraton oyunu kınanırken Arap ülkelerinin bu oyun karşısında sessiz kalmalarına da tepki gösterildi.
Siyonist işgalcinin Kudüs üzerindeki gayri meşru işgali meşrulaştırmayı amaçlayan maraton yarışmalarının bugün beşincisinin gerçekleştirildiği, maratona çoğunluğu siyonist işgalcilerden iki bin kişinin katıldığı, altmış farklı ülkeden de katılım olduğu ifade edildi.
Maraton Kudüs'teki gayri meşru işgali meşrulaştırmanın yanı sıra bu şehirdeki yahudileştirme faaliyetlerini de güçlendirme, bu faaliyete çok yönlü görünüm verme amaçlı olduğu dile getirildi. Filistin Gençlik ve Spor Kurumu'nun açıklamasında da buna dikkat çekilerek maratonun alelade bir yarışma değil yahudileştirme faaliyetinin bir parçası olduğu vurgulandı.
fiem
MESCİD-İ AKSA, 13 Mart 2015 20:27
Yorumlar (0)
Francesca Albanese'den Önemli Çağrı
Gazzeli Yüzlerce Esir Ölümle Burun Buruna
Ayetullah Hamaney: Son Fitne Amerika Kaynaklıydı
Irakçi: İran Saldırıya Cevap Vermeye Hazır
İşgalci İsrail Lübnan'a Hava Saldırısı Düzenledi
Basim Naim'den Önemli Açıklamalar
Siyonist Güçler Yahya Ayyaş'ın Eşini Esir Aldı
Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Hamas Heyetinin Irak Ziyareti Bitti
Hamas Yetkilisi Gazi Hamad: İsrail Ateşkesi Defalarca İhlal Etti
Nasır Ebu Şerif: ABD'de Filistin'e Destek Arttı
Halil El Hayye'den Önemli Açıklamalar
Avustralya'da Siyonistlerin Toplantısına Baskın Düzenlendi: 12 Ölü
Gazze'de İnsani Kriz Büyüyor
Kudüs Tugaylarından Önemli Açıklama
Hizbullah Yetkilisi İstanbul'da Konuştu
Halil El Hayye'den Kritik Açıklamalar
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı
Hizbullah'a 'Ya Teslim Ol Ya Da Cehenneme Hazır Ol' Tehdidi
UNRWA'dan Çarpıcı Batı Şeria Raporu
Dr. Munir El Berş'ten Önemli Açıklama
Direniş Gruplarından Hizbullah'a Tebrik ve Taziye Mesajı
Siyonist Rejim Radyosundan Hamas İtirafı
Hamas'tan Arabulucu Ülkelere Çağrı
Hazım Kasım'dan Garantör Devletlere Çağrı
Filistinli Esirler Zor Durumda
Hamas'tan BM'nin Kararına İtiraz
Mavi Marmara Gazisi Tunç: Kürecik Nato Radarı Kapatılsın
Kürecik Nato Radarının Kapatılmasını Talep Etmek İçin Malatya'da Buluşuyoruz
UNRWA'dan Gazze Açıklaması
UNICEF Sözcüsü Selim Üveys'ten Gazze Açıklaması
Sudan'da Neler Oluyor?
Adnan Ebu Hasene'den Gazze Açıklaması