İsmail Rıdvan: "Gazze'nin Filistin'den Ayrılacağı İddiası Medya Sataşmasıdır"
GAZZE, 13 Mart 2015 22:13Hamas'ın siyasi kanadının ileri gelenlerinden İsmail Rıdvan, FKÖ'ye bağlı bazı grupların ortaya attığı Gazze'nin Filistin'in diğer bölgelerinden ayrılarak bağımsız olacağı iddiasını medya sataşmaları ve saçmalık olarak nitelendirdi.
FKÖ'ye bağlı bazı grupların temsilcileri son dönemlerde Avrupa ülkeleri tarafından ve uluslararası alanda Hamas'a, Gazze'yi Filistin'in diğer bölgelerinden ayırıp bağımsız hale getirmesi amacıyla destek verildiği iddiasında bulunmuşlardı.
İddiaya Hamas'ın siyasi liderlerinden İsmail Rıdvan cevap verdi. Rıdvan konuyla ilgili açıklamasında bu tür iddiaların ortaya atılmasının medya sataşması olduğunu ve konuyla ilgili dedikoduyu yayanların aslında talimatı Mahmud Abbas'tan aldıklarını söyledi. Rıdvan, Abbas'ın Gazze'nin yeniden imarı çabalarının önünü tıkamasından dolayı Avrupa ülkelerinden kendisine yöneltilen eleştirilerin etkisinden kendini kurtarmak ve dikkatleri başka yönlere çekmek amacıyla böyle bir taktiğe başvurduğunu ifade etti.
İsmail Rıdvan, Quds Press Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada Hamas'ın bu konudaki tavrının kesin olduğunu, Filistin'in halkıyla ve vatanıyla bütünlüğünü savunduğunu ve tamamının özgürleştirilmesi için mücadele ettiğini hatırlatarak siyonist işgal rejimiyle görüşmesinin de sadece silahla olacağını hatırlattı.
Rıdvan, Filistin'de uzlaşma hükümeti kurulmasına onay veren bir hareketin böyle bir niyetinin olamayacağına dikkat çekerek Hamas'ın ilkelerine tamamen ters olan bu söylentilerin saçma olduğunu söyledi.
fiem
GAZZE, 13 Mart 2015 22:13
Yorumlar (0)
Francesca Albanese'den Önemli Çağrı
Gazzeli Yüzlerce Esir Ölümle Burun Buruna
Ayetullah Hamaney: Son Fitne Amerika Kaynaklıydı
Irakçi: İran Saldırıya Cevap Vermeye Hazır
İşgalci İsrail Lübnan'a Hava Saldırısı Düzenledi
Basim Naim'den Önemli Açıklamalar
Siyonist Güçler Yahya Ayyaş'ın Eşini Esir Aldı
Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Hamas Heyetinin Irak Ziyareti Bitti
Hamas Yetkilisi Gazi Hamad: İsrail Ateşkesi Defalarca İhlal Etti
Nasır Ebu Şerif: ABD'de Filistin'e Destek Arttı
Halil El Hayye'den Önemli Açıklamalar
Avustralya'da Siyonistlerin Toplantısına Baskın Düzenlendi: 12 Ölü
Gazze'de İnsani Kriz Büyüyor
Kudüs Tugaylarından Önemli Açıklama
Hizbullah Yetkilisi İstanbul'da Konuştu
Halil El Hayye'den Kritik Açıklamalar
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı
Hizbullah'a 'Ya Teslim Ol Ya Da Cehenneme Hazır Ol' Tehdidi
UNRWA'dan Çarpıcı Batı Şeria Raporu
Dr. Munir El Berş'ten Önemli Açıklama
Direniş Gruplarından Hizbullah'a Tebrik ve Taziye Mesajı
Siyonist Rejim Radyosundan Hamas İtirafı
Hamas'tan Arabulucu Ülkelere Çağrı
Hazım Kasım'dan Garantör Devletlere Çağrı
Filistinli Esirler Zor Durumda
Hamas'tan BM'nin Kararına İtiraz
Mavi Marmara Gazisi Tunç: Kürecik Nato Radarı Kapatılsın
Kürecik Nato Radarının Kapatılmasını Talep Etmek İçin Malatya'da Buluşuyoruz
UNRWA'dan Gazze Açıklaması
UNICEF Sözcüsü Selim Üveys'ten Gazze Açıklaması
Sudan'da Neler Oluyor?
Adnan Ebu Hasene'den Gazze Açıklaması