Rafah İçin Sağlık Kompleksi Kampanyası
GAZZE, 13 Mart 2015 14:38Gönüllü aktivistler, basın mensupları ve yetkililerin işbirliği ile Gazze'nin Rafah bölgesine ihtiyacı karşılayacak bir sağlık kompleksi inşa edilmesi için "Rafah'ın hastaneye ihtiyacı var!" başlığıyla bir kampanya başlatıldı.
Kampanyanın dünyaya duyurulması ve destek sağlanması amacıyla Internette de twitter'de "Rafah'ın hastaneye ihtiyacı var" anlamına gelen bir isimle hashtag (genel mesaj ağı) oluşturuldu.
Kampanyanın ilk duyurusu bugün (13 Mart Cuma) akşam saatlerinde Internet vasıtasıyla yapıldı. Kampanyayı başlatan dayanışma grubu mensupları aynı zamanda arzuladıkları sağlık kompleksi için öneri olarak bir proje taslağı da hazırladılar.
Kampanyanın tanıtım çalışmalarında, Gazze'nin güneyinde Mısır sınırı yakınında bulunan Rafah'ın işgal rejiminin geçtiğimiz yaz gerçekleştirdiği operasyonda en fazla saldırıya hedef olan bölgeler arasında yer aldığı ve bu bölgede ikamet edenlerden çok sayıda insanın yaralandığı dile getirildi.
Kampanyaya destek veren aktivistlerden Abdullah Lavi kampanyayla ilgili açıklamasında şunları söyledi: "Rafah, liderlerinden ve askerlerinden birçok kişiyi Allah yolunda şehit olarak verdi... Rafah, el-Attar'ın ve Ebu Şemale'nin beldesidir... Rafah bir Cuma gününde katliama maruz kaldı, büyük miktarda kan kaybetti.. Ama kelimenin tam anlamıyla hastane bulamadı."
Rafah ve hemen bitişiğindeki Han Yunus aynı zamanda sınıra çok yakın olmasından dolayı işgal rejiminin ateşkesi ihlal eden saldırılarında da en çok hedef alınan bölgelerin başında yer alıyor.
fiem
GAZZE, 13 Mart 2015 14:38
Yorumlar (0)
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı
Hizbullah'a 'Ya Teslim Ol Ya Da Cehenneme Hazır Ol' Tehdidi
UNRWA'dan Çarpıcı Batı Şeria Raporu
Dr. Munir El Berş'ten Önemli Açıklama
Direniş Gruplarından Hizbullah'a Tebrik ve Taziye Mesajı
Siyonist Rejim Radyosundan Hamas İtirafı
Hamas'tan Arabulucu Ülkelere Çağrı
Hazım Kasım'dan Garantör Devletlere Çağrı
Filistinli Esirler Zor Durumda
Hamas'tan BM'nin Kararına İtiraz
Mavi Marmara Gazisi Tunç: Kürecik Nato Radarı Kapatılsın
Kürecik Nato Radarının Kapatılmasını Talep Etmek İçin Malatya'da Buluşuyoruz
UNRWA'dan Gazze Açıklaması
UNICEF Sözcüsü Selim Üveys'ten Gazze Açıklaması
Sudan'da Neler Oluyor?
Adnan Ebu Hasene'den Gazze Açıklaması
Siyonist Ordu Dün Gece Gazze'ye Saldırdı
Batı Şeria'da 3 Filistinli Genç Şehit Oldu
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Filistinli Gruplardan Ortak Anlayış
Siyonist İsrail İle Hizbullah Arasında Yeni Bir Çatışma Yakın Mı?
İşgalci İsrail Uluslararası Basını Gazze'ye Sokmuyor
Ensarullah Liderinden Siyonist İsrail'e Uyarı
Gazze'de Soykırım Devam Ediyor
Ayetullah Hameney'den Önemli Açıklamalar
Aksa Tufanı'nın Geleceği Üzerine (1. Bölüm)
Moşe Ya'alon Netanyahu'yu Eleştirdi
El Husi'den Kritik Açıklamalar
Şehit Yahya Sinvar'ı Özlemle ve Rahmetle Anıyoruz
Kassam Tugayları'ndan Gölge Birliği'ne Teşekkür
Kemal Kemahlı Yazdı: İran Aksa Tufanı'na Karşı mıydı?
Hamas'tan Yeni Açıklama
Hamas Silah Bırakacak Mı?