Mahir Hammud: Evs ve Hazreç'i birbirine düşüren Şas bin Kays Adlı Yahudi bugün Suriye’de, Libya’da, Irak’ta fitne tohumları ekmeye devam ediyor
İSLAM ÜLKELERİ, 14 Mart 2015 04:15Lübnan’ın önde gelen Sünni âlimlerinden Şeyh Mahir Hammud bu haftaki Cuma hutbesinde İslam dünyasındaki sorunların temelinde iyiliği emir, kötülükten nehiy görevinin ihmalinin yer aldığını söyledi.
Lübnan’ın önde gelen Sünni âlimlerinden Şeyh Mahir Hammud bu haftaki Cuma hutbesinde İslam dünyasındaki sorunların temelinde iyiliği emir, kötülükten nehiy görevinin ihmalinin yer aldığını söyledi.
Şeyh Mahir Hammud’un 13 Mart 2015 tarihli Cuma hutbesi şöyle:
“Biz iyiliği emretmekten, kötülükten de alıkoymaktan sorumlu bir ümmetiz. Allahu Teâla bizi bu şekilde tanımlıyor. Bu yüzden ümmetin maruz kaldığı sorunların bu görevin ihmalinden kaynaklandığını rahatlıkla söyleyebiliriz.
Aslen bu konu İslam dünyasında hep tartışılagelmiştir. Özellikle de siyasette “iyiliği emredip kötülükten alıkoymanın yeri ve zamanı nasıl ayarlanmalıdır” sorusu… Bazıları bu hususta acele edilmesi, bazıları da ertelenmesi gerektiğini savunuyorlar. Bu iki görüşün tartışmaları arasında bu görev sürekli ihmal ediliyor.
Allah Rasulü’nün (sav) hayatına baktığımızda ise özellikle bu konuyla ilgili olarak ibret almamız ve üzerinde ısrarla durmamız gereken önemli bir hadise var: “Evs ve Hazreç, yani Yesrip halkı daima karşılıklı çatışma halindeydiler. Yine böyle karşılıklı çatışmaların yoğun olduğu bir günde çok sayıda ölü vardı iki taraftan da. İslam geldikten sonra iki taraf arasındaki husumet sona erdi. Aradan biraz zaman geçmişti ki Şas Bin Kays ismindeki bir Yahudi Evs ve Hazreç’in uyum içerisinde aralarında sıkıntı olmadan bir arada bulunduklarını görünce içlerine bir adam gönderdi ve çok kan akan o sıkıntılı günü onlara hatırlatmasını istedi. Adam anlattıkça Evs ve Hazreç ehli galeyana geldiler. Neredeyse savaş durumuna gelmişlerdi. Bunu duyan Rasulullah (sav) hemen duruma müdahale etti, onlara öğüt verdi ve onlar da bu hatalarından döndüler. Olaydan sonra şu ayet nazil oldu: “Allah’ın ipine sımsıkı sarılın ve sakın ayrılığa düşmeyin…” (Ali İmran:103)
Şas Bin Kays bugün Suriye’de, Libya’da, Irak’ta insanları kışkırtmaya ve fitne tohumları ekmeye devam ediyor. Peki, kim engelliyor onu? Kim savaşın kızışmasına ve fitnenin her geçen gün daha da yayılmasına ortak olanları, bu karışıkları destekleyenleri durdurmaya çalışıyor?
O kadar ki bu saldırganlıklar kutsallara dokunmaya kadar varabiliyor. Bu saldırganlıkların hedefi İsrail’in tüm dünyaya “Biz Filistin’de Müslümanların ve Hıristiyanların eserlerine sahip çıkıyoruz” demesini sağlamak… Tabi ki bir de İsrail’in kendisini Yahudi bir devlet olarak tanımlamasını haklı çıkarmak adına yeni mezhepçi ve hizipçi küçük devletçiklerin oluşmasını sağlamak…
Namaz ya da belli bazı konularda “iyiliği emir, kötülükten nehiy” görevini yerine getirdiğini söyleyenler var. Ancak kim İslami söylemler ve “La İlahe İllallah” bayrağı altında Siyonist projeye hizmet eden krallara, yöneticilere dur deme cesaretini gösterebiliyor? Kim buna engel oluyor?
Bir süre önce Kassam Tugayları ve Hamas Hareketi hakkında Mısır mahkemelerinde alınan karar çok büyük münker iken kim buna “dur” dedi ya da diyecek?
Ümmetin “iyiliği emir, kötülükten nehiy” hususunda düzenli bir hareket başlatması ve Yahudilerin elini kolunu sallayarak bölgeyi kontrol altına almalarına izin veren fitneye karşı durması gerekmektedir.”
İslami Analiz
İSLAM ÜLKELERİ, 14 Mart 2015 04:15
Yorumlar (0)
Hizbullah'ın İntihar Dronları Siyonistleri Bunalttı
İşgalci İsrail Kudüslüleri Evlerini Elleriyle Yıkmaya Zorluyor
Hamas'tan Özgür Halklara Çağrı
Şeyh İkrime Sabri'den Önemli Uyarı
Irak İslami Direnişi: 13 Amerikalıyı Öldürdük
Siyonist Medya: Hizbullah Gücünü Koruyor
Siyonist İsrail Mescid-i Aksa'yı 10 Gündür Kapalı Tutuyor
Şeyh Mahir Hammud'tan Önemli Açıklamalar
İmam Hamaney Şehit Oldu
Gazze'ye Dijital Para Tuzağı
Siyonist Asker Nimrod Cohen Nasıl Esir Düştüğünü Anlattı
El Husi: Epstein Skandalı Siyonizmin Gerçek Yüzünü Gösterdi
Usame Hamdan'dan Önemli Açıklamalar
Ali Laricani Hamas Heyeti İle Görüştü
Amerika'nın Ankara Büyükelçiliği Önünde Basın Açıklaması Düzenlenecek
Nato'ya ve Üslerine Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
Dr. Muhammed Ebu Selmiye: Gazze'deki Hastaların Çıkışına İzin Verilmiyor
Amerika İstanbul'da Lanetlendi
Hamas Sözcüsü Hazım Kasım'dan Önemli Açıklama
Francesca Albanese'den Önemli Çağrı
Gazzeli Yüzlerce Esir Ölümle Burun Buruna
Ayetullah Hamaney: Son Fitne Amerika Kaynaklıydı
Irakçi: İran Saldırıya Cevap Vermeye Hazır
İşgalci İsrail Lübnan'a Hava Saldırısı Düzenledi
Basim Naim'den Önemli Açıklamalar
Siyonist Güçler Yahya Ayyaş'ın Eşini Esir Aldı
Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Hamas Heyetinin Irak Ziyareti Bitti
Hamas Yetkilisi Gazi Hamad: İsrail Ateşkesi Defalarca İhlal Etti
Nasır Ebu Şerif: ABD'de Filistin'e Destek Arttı
Halil El Hayye'den Önemli Açıklamalar
Avustralya'da Siyonistlerin Toplantısına Baskın Düzenlendi: 12 Ölü
Gazze'de İnsani Kriz Büyüyor
Kudüs Tugaylarından Önemli Açıklama
Hizbullah Yetkilisi İstanbul'da Konuştu
Halil El Hayye'den Kritik Açıklamalar
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu