Hamas İsrail Seçimlerini Değerlendirdi
HAMAS, 19 Mart 2015 12:56Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, İsrail'deki seçimin sonuçlarının kendilerini şaşırtmadığını söyledi.
Heniyye, Gazze'de düzenlenen bir gecede yaptığı konuşmada, İsrail'de önceki gün yapılan erken genel seçimlerde, Netanyahu liderliğindeki Likud Partisi'nin kazanmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Seçimlerde ortaya çıkan tablonun kendilerini şaşırtmadığını söyleyen Heniyye, "Zira siyonist oluşumun dini ve siyasi tutumunun doğuracağı sonuç budur" ifadelerini kullandı.
İsrail ile Filistin yönetimi arasında 21 yıldan bu yana devam eden müzakerelerden hiçbir sonuç elde edilmediğini savunan Heniyye, "Netanyahu'nun 'İktidarım döneminde Filistin devleti diye bir şey olmayacak' sözleri de müzakere metodunun, bundan sonra da sonuçsuz kalacağını ve Filistin halkının çalınan haklarını geri getiremeyeceğini gösteriyor" diye konuştu.
Filistinli liderlere ve aydınlara, "Filistin halkının haklarının korunmasını, birlik ve beraberliği, kapsamlı uzlaşıyı ve işgalle mücadeleyi esas alan kapsamlı milli bir strateji geliştirilmesi" çağrısında bulunan Heniye, Filistinli gruplar arasında varılan milli mutabakatın hayata geçirilmesi ve milli birliğin sağlanması gerektiğini vurguladı.
İsrail Başbakanı Netanyahu, seçim kampanyası çerçevesinde yaptığı konuşmada, yeniden seçilmesi halinde, "iktidarı döneminde Filistin devleti diye bir şey olmayacağını ve uluslararası baskılara rağmen Kudüs'te binlerce yeni ev (Yahudi yerleşim birimi) inşa edeceğini" belirtmişti.
İsrail'de salı günü gerçekleştirilen erken genel seçimlerde Başbakan Netanyahu'nun Likud Partisi seçimlerde en fazla oyu almıştı. Açıklanan son verilere göre, Likud'un 30 koltuk kazandığı seçimde, İşçi Partisi lideri İzak Herzog ve Hatnuah partisi lideri Tzipi Livni'nin eş başkanlığındaki merkez solu oluşturan "Siyonist Birlik" 24, Birleşik Arap Listesi ise 14 sandalye elde etti.
Kaynak : AA
HAMAS, 19 Mart 2015 12:56
Yorumlar (0)
Francesca Albanese'den Önemli Çağrı
Gazzeli Yüzlerce Esir Ölümle Burun Buruna
Ayetullah Hamaney: Son Fitne Amerika Kaynaklıydı
Irakçi: İran Saldırıya Cevap Vermeye Hazır
İşgalci İsrail Lübnan'a Hava Saldırısı Düzenledi
Basim Naim'den Önemli Açıklamalar
Siyonist Güçler Yahya Ayyaş'ın Eşini Esir Aldı
Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Hamas Heyetinin Irak Ziyareti Bitti
Hamas Yetkilisi Gazi Hamad: İsrail Ateşkesi Defalarca İhlal Etti
Nasır Ebu Şerif: ABD'de Filistin'e Destek Arttı
Halil El Hayye'den Önemli Açıklamalar
Avustralya'da Siyonistlerin Toplantısına Baskın Düzenlendi: 12 Ölü
Gazze'de İnsani Kriz Büyüyor
Kudüs Tugaylarından Önemli Açıklama
Hizbullah Yetkilisi İstanbul'da Konuştu
Halil El Hayye'den Kritik Açıklamalar
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı
Hizbullah'a 'Ya Teslim Ol Ya Da Cehenneme Hazır Ol' Tehdidi
UNRWA'dan Çarpıcı Batı Şeria Raporu
Dr. Munir El Berş'ten Önemli Açıklama
Direniş Gruplarından Hizbullah'a Tebrik ve Taziye Mesajı
Siyonist Rejim Radyosundan Hamas İtirafı
Hamas'tan Arabulucu Ülkelere Çağrı
Hazım Kasım'dan Garantör Devletlere Çağrı
Filistinli Esirler Zor Durumda
Hamas'tan BM'nin Kararına İtiraz
Mavi Marmara Gazisi Tunç: Kürecik Nato Radarı Kapatılsın
Kürecik Nato Radarının Kapatılmasını Talep Etmek İçin Malatya'da Buluşuyoruz
UNRWA'dan Gazze Açıklaması
UNICEF Sözcüsü Selim Üveys'ten Gazze Açıklaması
Sudan'da Neler Oluyor?
Adnan Ebu Hasene'den Gazze Açıklaması