İsrail basını yazdı: 3. Lübnan Savaşı için şimdiden tedbir alınıyor
İSLAM ÜLKELERİ, 01 Nisan 2015 14:49Yedioth Ahronoth Gazetesi'nin haberine göre, İsrail Ordusu 3. Lübnan Savaşı için şimdiden tedbir alıyor.
Yedioth Ahronoth gazetesinde yeni yayınlanan bir haberde, 2007 yılından beri ilk kez İsrail ordusunda ve iç cephede Hizbullah’la yeni bir savaşın patlak vermesi ihtimalinin gündeme gelmesi sonucunda hareketlenmelerin başladığı bilgisine yer verildi.
İsrail’in kuzeyinde bulunan şehirlerdeki yetkililer yaralanması muhtemel olan kişi sayısı, zarara uğrayacak olan evler, yerel bölgelerden atılacak olan füzeler gibi çeşitli konularda bilgilendirildiler. Üst düzey bir ismin bildirdiğine göre, Lübnan’dan İsrail’e günde 1200 civarında füze fırlatılması ihtimali üzerinde duruluyor.
Yetkili her şehirde bulunan yetkililerden vatandaşların ihtiyaçlarıyla ilgili, özellikle de vatandaşların korunması hususunda gerekli takipleri yapmalarını beklediklerini ifade etti.
Üstelik son yıllarda kişisel koruması olmadan yaşayan İsraillilerin sayısında da artış olduğu ifade ediliyor.
Öte yandan kendine korunma imkanlarını sağlayamayan vatandaşların oranı ise %24 ila %27 civarı arasında değişiyor. Buna göre her 4 İsrailliden biri hakiki bir şekilde korunmuyor. Korunma imkanlarını artıran vatandaşların hayatta kalma oranlarının ise %90’a kadar artacağı ifade ediliyor.
Ancak son Gazze Savaşında Demir Kubbe’nin birçok füzeyi engellemiş olması da durumun daha farklı olabilmesi ihtimali üzerinden ümitlenmelerine sebebiyet veriyor.
Yetkililerden Demir Kubbe’nin bataryalarının elektrik santrallari, su kaynakları, hava askeri gücünün bulunduğu yer ya da yerleşim alanları gibi çeşitli yerlere yerleştirmeleri bekleniyor. Nitekim raporlarda da İsrail ordusunun Demir Kubbe üzerinden önemli bölgeleri korumaya çalışacağı olasılığı üzerinde duruluyor.
Orduya ait raporlarda Hizbullah’ın Hamas’tan farklı olarak Global Konum Belirleme Sistemi (GPS)’ye sahip özel füzelerin yanı sıra, kuzeydeki herhangi bir bölgeden bir anda patlatılması mümkün olan insansız hava uçaklarını elinde bulundurduğu ifade ediliyor.
Öte yandan Hizbullah’ın hedef alması beklenen sınır bölgenin tahliye edilmesiyle alakalı olarak konuşan bir yetkili “Bizim onlarca vatandaşı askeri tesislerde barındıracak gücümüz var. Yanı sıra tahliye operasyonu üzerinde de çalışıyoruz” dedi.
İslami Analiz
İSLAM ÜLKELERİ, 01 Nisan 2015 14:49
Yorumlar (0)
Francesca Albanese'den Önemli Çağrı
Gazzeli Yüzlerce Esir Ölümle Burun Buruna
Ayetullah Hamaney: Son Fitne Amerika Kaynaklıydı
Irakçi: İran Saldırıya Cevap Vermeye Hazır
İşgalci İsrail Lübnan'a Hava Saldırısı Düzenledi
Basim Naim'den Önemli Açıklamalar
Siyonist Güçler Yahya Ayyaş'ın Eşini Esir Aldı
Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Hamas Heyetinin Irak Ziyareti Bitti
Hamas Yetkilisi Gazi Hamad: İsrail Ateşkesi Defalarca İhlal Etti
Nasır Ebu Şerif: ABD'de Filistin'e Destek Arttı
Halil El Hayye'den Önemli Açıklamalar
Avustralya'da Siyonistlerin Toplantısına Baskın Düzenlendi: 12 Ölü
Gazze'de İnsani Kriz Büyüyor
Kudüs Tugaylarından Önemli Açıklama
Hizbullah Yetkilisi İstanbul'da Konuştu
Halil El Hayye'den Kritik Açıklamalar
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı
Hizbullah'a 'Ya Teslim Ol Ya Da Cehenneme Hazır Ol' Tehdidi
UNRWA'dan Çarpıcı Batı Şeria Raporu
Dr. Munir El Berş'ten Önemli Açıklama
Direniş Gruplarından Hizbullah'a Tebrik ve Taziye Mesajı
Siyonist Rejim Radyosundan Hamas İtirafı
Hamas'tan Arabulucu Ülkelere Çağrı
Hazım Kasım'dan Garantör Devletlere Çağrı
Filistinli Esirler Zor Durumda
Hamas'tan BM'nin Kararına İtiraz
Mavi Marmara Gazisi Tunç: Kürecik Nato Radarı Kapatılsın
Kürecik Nato Radarının Kapatılmasını Talep Etmek İçin Malatya'da Buluşuyoruz
UNRWA'dan Gazze Açıklaması
UNICEF Sözcüsü Selim Üveys'ten Gazze Açıklaması
Sudan'da Neler Oluyor?
Adnan Ebu Hasene'den Gazze Açıklaması