Mısır'dan Hamas'a Karşı Yumuşama Eylemi
İSLAM ÜLKELERİ, 04 Nisan 2015 14:31Mısır istihbarat servisi, kısa bir süre önce Kahire’deki bir mahkeme tarafından terör örgütü ilan edilen Hamas’la diyalog başlattı.
Er-Risale’nin Halic Online’a dayandırdığı haberine göre Mısır istihbarat servisi, Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal’le görüşme talep etti.
Hamas’a yakın kaynaklar, Mısır istihbaratının Kahire ile Hamas arasındaki ilişkilerin iyileştirilmesi için Halid Meşal’e resmi bir görüşme talebi ilettiğini belirtirken Mısır istihbarat servisi yetkililerinin de Kahire’de Hamas’ın üst düzey liderlerinden Musa Ebu Merzuk’la görüştüğünü bildirdi.
İsminin açıklanmasını istemeyen kaynaklar, Mısırlı istihbarat yetkililerinin Ebu Merzuk’a Katar’da ikamet etmekte olan Halid Meşal’le görüşmeye ve Kahire ile Hamas ilişkilerinde yeni bir sayfa açmaya hazır olduklarını söylediklerini ifade etti.
Habere göre Mısırlı istihbarat yetkilileri Musa Ebu Merzuk’a Sina’daki patlamalarla Hamas’ın ilgisinin olmadığını anladıklarını, Hamas’ı terör örgütü ilan etmenin sorunu çözmediğini ve Hamas’la iyi ilişkiler kurmak istediklerini söyledi.
Mısır'daki mahkemenin Hamas'ı terör örgütü ilan etmesinin ardından İslami Cihat Genel Sekreteri Ramazan Abdullah Şallah, Mısır'ın Hamas konusundaki tavrını gözden geçirmesi için Kahire'de temaslarda bulunmuştu.
Mısır’ın Hamas konusundaki bu tavır değişikliğinin bazı Arap ülkelerinin baskılarından kaynaklandığı öne sürülüyor.
Öte yandan Filistin’deki Kudüs haber ajansının haberine göre Gazze’deki sınır kapısını yöneten kurulun başkanı Mahir Ebu Sabha, Mısırlı yetkililerin Rafah sınır kapısının en kısa sürede açılacağını söylediklerini açıkladı.
Mısır’ın 2015 yılında şu ana kadar sınır kapısını sadece 5 gün açtığı belirtilirken Mahir Ebu Sabha, Mısırlı yetkililerin resmi bildiriminin ardından kapının ne zaman açılacağının açıklanacağını söyledi.
İslami Analiz
İSLAM ÜLKELERİ, 04 Nisan 2015 14:31
Yorumlar (0)
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı
Hizbullah'a 'Ya Teslim Ol Ya Da Cehenneme Hazır Ol' Tehdidi
UNRWA'dan Çarpıcı Batı Şeria Raporu
Dr. Munir El Berş'ten Önemli Açıklama
Direniş Gruplarından Hizbullah'a Tebrik ve Taziye Mesajı
Siyonist Rejim Radyosundan Hamas İtirafı
Hamas'tan Arabulucu Ülkelere Çağrı
Hazım Kasım'dan Garantör Devletlere Çağrı
Filistinli Esirler Zor Durumda
Hamas'tan BM'nin Kararına İtiraz
Mavi Marmara Gazisi Tunç: Kürecik Nato Radarı Kapatılsın
Kürecik Nato Radarının Kapatılmasını Talep Etmek İçin Malatya'da Buluşuyoruz
UNRWA'dan Gazze Açıklaması
UNICEF Sözcüsü Selim Üveys'ten Gazze Açıklaması
Sudan'da Neler Oluyor?
Adnan Ebu Hasene'den Gazze Açıklaması
Siyonist Ordu Dün Gece Gazze'ye Saldırdı
Batı Şeria'da 3 Filistinli Genç Şehit Oldu
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Filistinli Gruplardan Ortak Anlayış
Siyonist İsrail İle Hizbullah Arasında Yeni Bir Çatışma Yakın Mı?
İşgalci İsrail Uluslararası Basını Gazze'ye Sokmuyor
Ensarullah Liderinden Siyonist İsrail'e Uyarı
Gazze'de Soykırım Devam Ediyor
Ayetullah Hameney'den Önemli Açıklamalar
Aksa Tufanı'nın Geleceği Üzerine (1. Bölüm)
Moşe Ya'alon Netanyahu'yu Eleştirdi
El Husi'den Kritik Açıklamalar
Şehit Yahya Sinvar'ı Özlemle ve Rahmetle Anıyoruz
Kassam Tugayları'ndan Gölge Birliği'ne Teşekkür
Kemal Kemahlı Yazdı: İran Aksa Tufanı'na Karşı mıydı?
Hamas'tan Yeni Açıklama
Hamas Silah Bırakacak Mı?