Siyonist İşgal Doğu Kudüs'te Devam Ediyor
MESCİD-İ AKSA, 27 Nisan 2015 16:59İşgal altında olan Doğu Kudüs'te 77 yeni yerleşim birimi kurulacak. Bunlardan 41'inin Pisgat Ze'ev'de, 36'sının Neve Yaakov'da olacağı belirtildi.
Tel Aviv Merkezli "Peace Now" Yahudi Yerleşim Yerleri İnşaasını İzleme Komisyonu Başkanı Hagit Ofran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 17 Mart'taki genel seçimlerinden bu yana ilk kez İsrail'in işgal altındaki Doğu Kudüs'te yerleşim yeri inşa kararı aldığını ifade etti.
Buna göre, 77 binanın inşa edileceğini kaydeden Ofran, bunlardan 41'inin Pisgat Ze'ev'de, 36'sının Neve Yaakov'da olacağını belirtti.
Öte yandan, Peace Now örgütünden yapılan yazılı açıklamada, "Doğu Kudüs'te yapılması planlanan yeni yerleşim birimleri, bize bir dahaki hükümetin bu konudaki politikaları hakkında ipuçları vermektedir. Netanyahu, iki devletli çözümü ve barışı imkansız kılan yerleşim yerleri inşa politikasını devam ettirmektedir" denildi.
Dünyanın farklı ülkelerinden getirilerek İsrail yönetiminin işgal politikası çerçevesinde Batı Şeria ve Doğu Kudüs'e yerleştirilen Yahudi yerleşimcilerinin silah taşımaları ve Filistinli sivilleri zaman zaman sözlü ya da fiziksel olarak taciz etmeleri, yerel halk ile yerleşimciler arasında sürtüşmelere neden oluyor.
İsrail, Batı Şeria'yı Yahuda ve Samarya şeklinde adlandırarak kendi toprağı olarak görüyor. Batı Şeria'da 400 bin, Doğu Kudüs'te ise 200 bin Yahudi yerleşimci bulunduğu öngörülüyor. Filistin tarafı ise bu sayının açıklananın çok daha üzerinde olduğunu belirtiyor.
Kaynak : AA
MESCİD-İ AKSA, 27 Nisan 2015 16:59
Yorumlar (0)
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı
Hizbullah'a 'Ya Teslim Ol Ya Da Cehenneme Hazır Ol' Tehdidi
UNRWA'dan Çarpıcı Batı Şeria Raporu
Dr. Munir El Berş'ten Önemli Açıklama
Direniş Gruplarından Hizbullah'a Tebrik ve Taziye Mesajı
Siyonist Rejim Radyosundan Hamas İtirafı
Hamas'tan Arabulucu Ülkelere Çağrı
Hazım Kasım'dan Garantör Devletlere Çağrı
Filistinli Esirler Zor Durumda
Hamas'tan BM'nin Kararına İtiraz
Mavi Marmara Gazisi Tunç: Kürecik Nato Radarı Kapatılsın
Kürecik Nato Radarının Kapatılmasını Talep Etmek İçin Malatya'da Buluşuyoruz
UNRWA'dan Gazze Açıklaması
UNICEF Sözcüsü Selim Üveys'ten Gazze Açıklaması
Sudan'da Neler Oluyor?
Adnan Ebu Hasene'den Gazze Açıklaması
Siyonist Ordu Dün Gece Gazze'ye Saldırdı
Batı Şeria'da 3 Filistinli Genç Şehit Oldu
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Filistinli Gruplardan Ortak Anlayış
Siyonist İsrail İle Hizbullah Arasında Yeni Bir Çatışma Yakın Mı?
İşgalci İsrail Uluslararası Basını Gazze'ye Sokmuyor
Ensarullah Liderinden Siyonist İsrail'e Uyarı
Gazze'de Soykırım Devam Ediyor
Ayetullah Hameney'den Önemli Açıklamalar
Aksa Tufanı'nın Geleceği Üzerine (1. Bölüm)
Moşe Ya'alon Netanyahu'yu Eleştirdi
El Husi'den Kritik Açıklamalar
Şehit Yahya Sinvar'ı Özlemle ve Rahmetle Anıyoruz
Kassam Tugayları'ndan Gölge Birliği'ne Teşekkür
Kemal Kemahlı Yazdı: İran Aksa Tufanı'na Karşı mıydı?
Hamas'tan Yeni Açıklama
Hamas Silah Bırakacak Mı?