Mescid-i Aksa Yürüyüşü Devam Ediyor
MESCİD-İ AKSA, 11 Mayıs 2015 14:24İşgal altındaki 1948 topraklarında faaliyet gösteren İslamî Hareket’in düzenlediği “Hayfa’dan Aksa’ya yürüyüşü” Pazar akşamı üçüncü durağı olan Zemer köyüne ulaştı. Zemer’de hem halkın hem de yerel ve uluslararası basının yoğun ilgisi ile karşılandı.
İşgal altındaki 1948 topraklarında faaliyet gösteren İslamî Hareket’in düzenlediği “Hayfa’dan Aksa’ya yürüyüşü” Pazar akşamı üçüncü durağı olan Zemer köyüne ulaştı. Zemer’de hem halkın hem de yerel ve uluslararası basının yoğun ilgisi ile karşılandı.
Yürüyüşe katılanlar gün içerisinde Baka köyüne uğrayıp İslami Hareket’ten Şeyh Hayri İskender gibi öncü isimlerin önderliğinde bir heyet tarafından karşılandıktan sonra Zemer köyünün yolunu tuttu. Burada katılımcılar yerel meclis başkanı Hacı Diyab Ganim’in öncülüğündeki köy halkı ve İslami Hareket Zemer sorumlusu Şeyh Muhammed Ganim öncülüğündeki İslami Hareket mensupları tarafından karşılandılar. Böylece Zemer’e ulaştıklarında yürüdükleri yol mesafesi 28 km.ye ulaşmış oldu.
Buluşma sebebiyle bazı konuşmalar yapıldı. İslami Hareket Kudüs Dosyası Sorumlusu Dr. Süleyman İğbariye, Zemer halkına kendilerini ağırlamaları sebebiyle teşekkürlerini sunarken Şeyh Muhammed Ganim de katılımcıları kutladığını ifade etti. Öte yandan Şeyh Muhammed Arif Veted ise bu girişimin dinin ve mukaddesatın, en başta da Aksa’nın korunması anlamında büyük önem arz ettiğini vurguladı.
Hacı Diyab Ebu Ganim ise yürüyüş fikrini çok isabetli bulduğunu ifade etti ve Aksa’nın tüm Müslümanlar, Filistinliler ve Araplar için bir emanet olduğunu, emanetin tehlikelere maruz kaldığını, bu adımın emanete sahip çıkmak anlamında özel bir öneme sahip olduğunu söyledi.
Yürüyüşü planlayan Sinbat Taha da kendilerini en güzel şekilde ağırladıkları için teşekkür etti ve bu yürüyüşün başka adımlara vesile olabileceğini ve böylece Aksa’nın bir gün esaretten kurtulacağını ifade etti.
Son olarak İslami Hareket lideri Raid Salah da bir konuşma yaptı ve bu yürüyüşün Kudüs’ün ve Aksa’nın kurtulması anlamında büyük bir etkiye ve öneme sahip olduğunu belirtti.
MESCİD-İ AKSA, 11 Mayıs 2015 14:24
Yorumlar (0)
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı
Hizbullah'a 'Ya Teslim Ol Ya Da Cehenneme Hazır Ol' Tehdidi
UNRWA'dan Çarpıcı Batı Şeria Raporu
Dr. Munir El Berş'ten Önemli Açıklama
Direniş Gruplarından Hizbullah'a Tebrik ve Taziye Mesajı
Siyonist Rejim Radyosundan Hamas İtirafı
Hamas'tan Arabulucu Ülkelere Çağrı
Hazım Kasım'dan Garantör Devletlere Çağrı
Filistinli Esirler Zor Durumda
Hamas'tan BM'nin Kararına İtiraz
Mavi Marmara Gazisi Tunç: Kürecik Nato Radarı Kapatılsın
Kürecik Nato Radarının Kapatılmasını Talep Etmek İçin Malatya'da Buluşuyoruz
UNRWA'dan Gazze Açıklaması
UNICEF Sözcüsü Selim Üveys'ten Gazze Açıklaması
Sudan'da Neler Oluyor?
Adnan Ebu Hasene'den Gazze Açıklaması
Siyonist Ordu Dün Gece Gazze'ye Saldırdı
Batı Şeria'da 3 Filistinli Genç Şehit Oldu
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Filistinli Gruplardan Ortak Anlayış
Siyonist İsrail İle Hizbullah Arasında Yeni Bir Çatışma Yakın Mı?
İşgalci İsrail Uluslararası Basını Gazze'ye Sokmuyor
Ensarullah Liderinden Siyonist İsrail'e Uyarı
Gazze'de Soykırım Devam Ediyor
Ayetullah Hameney'den Önemli Açıklamalar
Aksa Tufanı'nın Geleceği Üzerine (1. Bölüm)
Moşe Ya'alon Netanyahu'yu Eleştirdi
El Husi'den Kritik Açıklamalar
Şehit Yahya Sinvar'ı Özlemle ve Rahmetle Anıyoruz
Kassam Tugayları'ndan Gölge Birliği'ne Teşekkür
Kemal Kemahlı Yazdı: İran Aksa Tufanı'na Karşı mıydı?
Hamas'tan Yeni Açıklama
Hamas Silah Bırakacak Mı?