İşgal Güçleri Son Üç Savaşlarında Gazze'de 980 Çocuğu Öldürdüler
GAZZE, 05 Haziran 2015 03:13Savaş hukuku ve çocuk haklarıyla ilgili tüm uluslararası anlaşmaları ayaklar altına alarak rasgele saldırılar düzenleyen siyonist işgal güçleri Gazze'ye yönelik olarak 2008, 2012 ve 2014 yıllarında açtıkları son üç savaşlarında 18 yaşından küçük 980 çocuğu şehit ettiler. Çocuklardan bazılarının da işgal güçleri tarafından esir alındıktan sonra insan kalkanı olarak kullanıldıkları ifade edildi.
Konuyla ilgili olarak hazırlanan raporda işgal güçlerinin Gazze'ye yönelik söz konusu savaşlarında bu kadar çocuğun hayatını kaybetmesine neden olan saldırılarında ve uygulamalarında 1989'da kabul edilen Uluslararası Çocuk Hakları Anlaşması'nı, 1948 tarihli İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'ni ve 1949 Cenevre Sözleşmesi'ni tamamen ihlal ettikleri vurgulandı. Oysa işgal rejimi bütün bu anlaşmaları ve bildirgeleri kabul ettiği iddiasında bulunuyor.
Uluslararası Çocukları Savunma Hareketi tarafından hazırlanan, BM tarafından saldırıların masum kurbanı çocukları anma günü kabul edilen 4 Haziran'da yayınlanan raporda Filistinli çocukların en çok can kaybettikleri yılın da 2014 olduğu ifade edildi. 2014 yılında gerçekleştirilen saldırılarda Gazze'de 530 çocuk hayatını kaybetti.
Raporda, saldırıya maruz kalan evlerinden kaçarak kendilerine sığınak aradıkları sırada keskin nişancıların kurşunlarına hedef olarak öldürülen çocukların manzaralarının ise asla zihinlerden silinemeyeceğine dikkat çekildi.
Raporda, Gazze'de bu saldırılar ve katliamlar devam ederken Batı Yaka bölgesinde de yine çocukları hedef alan kovalamaların, korkutma amaçlı uygulamaların, toplu halde gözaltına almaların ve toplu cezalandırmaların kesintisiz bir şekilde devam ettiğine dikkat çekildi. 2014 yılında Batı Yaka bölgesinde ayda ortalama 197 çocuğun tutuklandığına dikkat çekilerek bunun da 2013'teki orana yakın olduğu ifade edildi.
Demokrasi ve Hukuk İçin İnsan Merkezi tarafından yapılan açıklamada da Gazze'ye uygulanan abluka yüzünden çocuklara yaşatılan zorlukların ve sıkıntıların tüm uluslararası anlaşmalara aykırı olduğuna dikkat çekildi.
GAZZE, 05 Haziran 2015 03:13
Yorumlar (0)
Irak İslami Direnişi: 13 Amerikalıyı Öldürdük
Siyonist Medya: Hizbullah Gücünü Koruyor
Siyonist İsrail Mescid-i Aksa'yı 10 Gündür Kapalı Tutuyor
Şeyh Mahir Hammud'tan Önemli Açıklamalar
İmam Hamaney Şehit Oldu
Gazze'ye Dijital Para Tuzağı
Siyonist Asker Nimrod Cohen Nasıl Esir Düştüğünü Anlattı
El Husi: Epstein Skandalı Siyonizmin Gerçek Yüzünü Gösterdi
Usame Hamdan'dan Önemli Açıklamalar
Ali Laricani Hamas Heyeti İle Görüştü
Amerika'nın Ankara Büyükelçiliği Önünde Basın Açıklaması Düzenlenecek
Nato'ya ve Üslerine Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
Dr. Muhammed Ebu Selmiye: Gazze'deki Hastaların Çıkışına İzin Verilmiyor
Amerika İstanbul'da Lanetlendi
Hamas Sözcüsü Hazım Kasım'dan Önemli Açıklama
Francesca Albanese'den Önemli Çağrı
Gazzeli Yüzlerce Esir Ölümle Burun Buruna
Ayetullah Hamaney: Son Fitne Amerika Kaynaklıydı
Irakçi: İran Saldırıya Cevap Vermeye Hazır
İşgalci İsrail Lübnan'a Hava Saldırısı Düzenledi
Basim Naim'den Önemli Açıklamalar
Siyonist Güçler Yahya Ayyaş'ın Eşini Esir Aldı
Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Hamas Heyetinin Irak Ziyareti Bitti
Hamas Yetkilisi Gazi Hamad: İsrail Ateşkesi Defalarca İhlal Etti
Nasır Ebu Şerif: ABD'de Filistin'e Destek Arttı
Halil El Hayye'den Önemli Açıklamalar
Avustralya'da Siyonistlerin Toplantısına Baskın Düzenlendi: 12 Ölü
Gazze'de İnsani Kriz Büyüyor
Kudüs Tugaylarından Önemli Açıklama
Hizbullah Yetkilisi İstanbul'da Konuştu
Halil El Hayye'den Kritik Açıklamalar
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı