Direniş Grupları Kassam'ın Ramallah Eylemi Hakkında Ne Dedi?
İSLAMİ DİRENİŞ, 20 Haziran 2015 14:42Dün Batı Yaka’nın orta kesiminde bulunan Ramallah şehri yakınlarında Siyonistlere yönelik yapılan ve bir kişinin ölümü, ikisinin de yaralanmasıyla sonuçlanan eylemi tebrik eden direniş grupları, bu eylemin Batı Yaka’daki direniş güçlerine caydırıcılığı geri getirdiğini belirtti.
Eylemle ilgili açıklama yapan İslamî Cihad Hareketi, direniş güçlerinin bu eylemle Siyonist gaspçıların eylemlerine; cami, kilise, tarım arazileri ve ekine karşı yaptıkları saldırılara karşı koyabileceğini gösterdiğini söyledi.
İşgal var oldukça direniş eylemlerinin de devam edeceğine dikkat çeken İslamî Cihad, bu tür eylem ve operasyonların Filistin halkına ve toprağına her türlü tecavüzde bulunan işgalcinin cinayetlerine karşı doğal bir karşılık olduğunu ifade etti.
Eylemi işgalcinin kalbinde yapılmış bir eylem olarak niteleyen Halk Cephesi, direnişin bu eylemle Batı Yaka’da işgal askerleriyle Siyonist gaspçılara karşı caydırıcılığı geri getirdiğini belirtti.
Halk Cephesi yaptığı açıklamada, eylemin Filistin halkına umutsuzluk ve tükenmişlik ruhunu aşılayıp, emri vakiye teslim olmalarını isteyen Netanyahu ve ırkçı hükümetine bir mesaj olduğu kadar, işgal rejiminden her türlü zulmü gören kahraman Filistinli esirlere de bir destek mesajı olduğunu hatırlattı.
Filistin Halk Demokratik Cephesi'nin askeri kanadı Milli Direniş Tugayları ise yaptığı açıklamada, eylemin Batı Yaka, Kudüs ve Gazze’de insanlık dışı cinayetler işleyen işgalciye karşı verilmiş doğal bir tepki olduğunu bildirdi.
Açıklamada, bütün şekilleriyle direnişin işgal rejimiyle Siyonist gaspçıların yaptıklarına karşılık vermesinin Filistin halkının meşru bir hakkı olduğu ifade edildi.
Eylemle ilgili bir açıklama da Halk Direniş Hareketi'nden geldi. Direniş Hareketi yaptığı açıklamada, eylemin direnişe Batı Yaka, Kudüs ve 1948 yılında işgal edilmiş Filistin topraklarına geri dönme yolunu açtığını belirtti.
Daha önce bir açıklama yapan Hamas hareketi ise eylemi tebrik etmiş, eylemin işgalcinin Filistin halkına karşı işlediği cinayetlerin doğal bir sonucu olduğunu ifade etmişti.
Dün Batı Yaka’nın Ramallah şehri yakınlarında Siyonist gaspçılara karşı Kassam’a bağlı birimler tarafından gerçekleştirilen eylemde bir Siyonist ölmüş, biri ağır ikisi de yaralanmıştı.
fiem
İSLAMİ DİRENİŞ, 20 Haziran 2015 14:42
Yorumlar (0)
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı
Hizbullah'a 'Ya Teslim Ol Ya Da Cehenneme Hazır Ol' Tehdidi
UNRWA'dan Çarpıcı Batı Şeria Raporu
Dr. Munir El Berş'ten Önemli Açıklama
Direniş Gruplarından Hizbullah'a Tebrik ve Taziye Mesajı
Siyonist Rejim Radyosundan Hamas İtirafı
Hamas'tan Arabulucu Ülkelere Çağrı
Hazım Kasım'dan Garantör Devletlere Çağrı
Filistinli Esirler Zor Durumda
Hamas'tan BM'nin Kararına İtiraz
Mavi Marmara Gazisi Tunç: Kürecik Nato Radarı Kapatılsın
Kürecik Nato Radarının Kapatılmasını Talep Etmek İçin Malatya'da Buluşuyoruz
UNRWA'dan Gazze Açıklaması
UNICEF Sözcüsü Selim Üveys'ten Gazze Açıklaması
Sudan'da Neler Oluyor?
Adnan Ebu Hasene'den Gazze Açıklaması
Siyonist Ordu Dün Gece Gazze'ye Saldırdı
Batı Şeria'da 3 Filistinli Genç Şehit Oldu
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Filistinli Gruplardan Ortak Anlayış
Siyonist İsrail İle Hizbullah Arasında Yeni Bir Çatışma Yakın Mı?
İşgalci İsrail Uluslararası Basını Gazze'ye Sokmuyor
Ensarullah Liderinden Siyonist İsrail'e Uyarı
Gazze'de Soykırım Devam Ediyor
Ayetullah Hameney'den Önemli Açıklamalar
Aksa Tufanı'nın Geleceği Üzerine (1. Bölüm)
Moşe Ya'alon Netanyahu'yu Eleştirdi
El Husi'den Kritik Açıklamalar
Şehit Yahya Sinvar'ı Özlemle ve Rahmetle Anıyoruz
Kassam Tugayları'ndan Gölge Birliği'ne Teşekkür
Kemal Kemahlı Yazdı: İran Aksa Tufanı'na Karşı mıydı?
Hamas'tan Yeni Açıklama
Hamas Silah Bırakacak Mı?