Filistinli Akademisyenden Abbas Yönetimine Eleştiri
, 05 Temmuz 2015 05:12En-Necah Üniversitesi öğretim görevlisi Mustafa Eş-Şennar, Batı Yaka’daki Filistin Yönetimi'nin adeta bilinç kaybı yaşadığını, son günlerde yaptığı tutuklamalarla tek taraflı olarak daha önce direniş gruplarıyla imzaladığı uzlaşıyı üç talakla boşamış olduğunu söyledi.
Abbas yönetiminin Hamas’ın liderlerine ve mensuplarına yönelik yaptığı son operasyonlarla ilgili bugün yayınladığı değerlendirmesinde Eş-Şennar, bu tutuklamaların içeride ve dışarıda vermek istediği mesajlar olduğunu belirterek, tutuklamaların Abbas’ın Hamas ve diğer gruplar olmadan yeni bir hükümeti pazarlama girişimi olduğunu ifade etti.
Eş-Şennar, Abbas’a bağlı güçlerin işgal güçlerinin metodu ve üslubuyla gece baskın yapıp terör estirerek, hâlâ Batı Yaka’da diri olduğunu ve direnişi engelleme konusundaki görevini en iyi şekilde yapmaya kadir olduğunu göstermek istediğini söyledi.
Değerlendirmesini sürdüren Eş-Şennar şu hususlara dikkat çekti: “Filistin Yönetimi'nin hükümet ortaklarına ve diğer gruplara danışmadan hükümette revizyona gitmesine paralel olarak tutuklamalara başlamasının bir diğer mesajı da, Filistin Yönetimi'nin daha önce varılan uzlaşıyı bir daha dönmemek kaydıyla tek taraflı olarak boşadığıdır. Beklenmeyen bu adımların öncesinde işgal rejimiyle işbirliğinin yapılmış olması gerekiyor. Çünkü Filistin Yönetimi onun rızası ve imzası olmadan bu şekilde geniş çaplı işlere girişemez.”
Filistinli akademisyen yaptığı değerlendirmede ayrıca, IŞİD’in Gazze ve direnişe karşı savurduğu tehditlerle Mısır medyasının Rafah sınır kapısının kapatılması çağrılarının zamanlamasının da dikkat çekici olduğunu ifade etti.
fiem
Yorumlar (0)
Avustralya'da Siyonistlerin Toplantısına Baskın Düzenlendi: 12 Ölü
Gazze'de İnsani Kriz Büyüyor
Kudüs Tugaylarından Önemli Açıklama
Hizbullah Yetkilisi İstanbul'da Konuştu
Halil El Hayye'den Kritik Açıklamalar
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı
Hizbullah'a 'Ya Teslim Ol Ya Da Cehenneme Hazır Ol' Tehdidi
UNRWA'dan Çarpıcı Batı Şeria Raporu
Dr. Munir El Berş'ten Önemli Açıklama
Direniş Gruplarından Hizbullah'a Tebrik ve Taziye Mesajı
Siyonist Rejim Radyosundan Hamas İtirafı
Hamas'tan Arabulucu Ülkelere Çağrı
Hazım Kasım'dan Garantör Devletlere Çağrı
Filistinli Esirler Zor Durumda
Hamas'tan BM'nin Kararına İtiraz
Mavi Marmara Gazisi Tunç: Kürecik Nato Radarı Kapatılsın
Kürecik Nato Radarının Kapatılmasını Talep Etmek İçin Malatya'da Buluşuyoruz
UNRWA'dan Gazze Açıklaması
UNICEF Sözcüsü Selim Üveys'ten Gazze Açıklaması
Sudan'da Neler Oluyor?
Adnan Ebu Hasene'den Gazze Açıklaması
Siyonist Ordu Dün Gece Gazze'ye Saldırdı
Batı Şeria'da 3 Filistinli Genç Şehit Oldu
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Filistinli Gruplardan Ortak Anlayış
Siyonist İsrail İle Hizbullah Arasında Yeni Bir Çatışma Yakın Mı?
İşgalci İsrail Uluslararası Basını Gazze'ye Sokmuyor
Ensarullah Liderinden Siyonist İsrail'e Uyarı
Gazze'de Soykırım Devam Ediyor
Ayetullah Hameney'den Önemli Açıklamalar
Aksa Tufanı'nın Geleceği Üzerine (1. Bölüm)
Moşe Ya'alon Netanyahu'yu Eleştirdi
El Husi'den Kritik Açıklamalar