İsveçli aktivist İsrail müdahalesini anlattı
SİYONİST REJİM, 06 Temmuz 2015 03:21İsveç'ten Gazze'ye hareket eden ve 29 Haziran'da İsrail ordusunun müdahalesine maruz kalan 'Marianne' gemisinin İsveçli üyeleri o anları anlattı.
AA'da yer alan habere göre, Stockholm Arlanda Havalimanı'na gelen "Özgürlük Filosu" üyelerinden gazeteci yazar Kajsa Ekis Ekman, müzisyen Dror Feiler, denizci Charlie Andreasson ve geminin aşçısı Jonas Karlin'i, havalimanında çok sayıda basın mensubu, Filistinli ve İsveçli karşıladı.
Feiler, İsrail ordusunun bu müdahalesini beklemediklerini çünkü İsrail'den 170 kilometre uzaklıkta, uluslararası sularda seyir halindeyken müdahale edildiğini, bu mesafenin Mavi Marmara'nın saldırıya uğradığı yerden daha uzak olduğunu ifade etti.
Feiler, İsrail ordusunun, İsveç bandırası taşıyan bir gemiye uluslararası sularda yasa dışı müdahalede bulunduğunu ve bunun İsveç toprağını işgal etmek anlamına geldiğini söyledi. Feiler, yüzleri maskeli, otomatik silahlı askerlerin gemiye çıktığını belirterek müdahale anında gemidekilerin çığlık attığına işaret etti. Feiler, İsrail ordusunun müdahalesini "acımasızlık örneği" olarak nitelendirdi.
Limana götürülmelerinin yaklaşık 20 saat sürdüğünü kaydeden Feiler, maruz kaldıkları muamelenin insanlık dışı olduğunu, ailelerini aramalarına dahi izin verilmediğini vurguladı.
Gazeteci yazar Kajsa Lisa Ekman da müdahaleyi "anlamsızca yapılmış bir çılgınlık" olarak nitelendirdi.
Gazze'ye insani yardım götürmek için 10 Mayıs'ta İsveç'in Göteborg şehrinden demir alan Marianne gemisi, Danimarka'nın başkenti Kopenhag ve Yunanistan'ın Girit adasına uğradıktan sonra 26 Haziran'da Girit'ten Gazze'ye doğru yola çıkmıştı. İsrail, gemiye 29 Haziran'da uluslararası sularda müdahale etmişti.
SİYONİST REJİM, 06 Temmuz 2015 03:21
Yorumlar (0)
Irak İslami Direnişi: 13 Amerikalıyı Öldürdük
Siyonist Medya: Hizbullah Gücünü Koruyor
Siyonist İsrail Mescid-i Aksa'yı 10 Gündür Kapalı Tutuyor
Şeyh Mahir Hammud'tan Önemli Açıklamalar
İmam Hamaney Şehit Oldu
Gazze'ye Dijital Para Tuzağı
Siyonist Asker Nimrod Cohen Nasıl Esir Düştüğünü Anlattı
El Husi: Epstein Skandalı Siyonizmin Gerçek Yüzünü Gösterdi
Usame Hamdan'dan Önemli Açıklamalar
Ali Laricani Hamas Heyeti İle Görüştü
Amerika'nın Ankara Büyükelçiliği Önünde Basın Açıklaması Düzenlenecek
Nato'ya ve Üslerine Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
Dr. Muhammed Ebu Selmiye: Gazze'deki Hastaların Çıkışına İzin Verilmiyor
Amerika İstanbul'da Lanetlendi
Hamas Sözcüsü Hazım Kasım'dan Önemli Açıklama
Francesca Albanese'den Önemli Çağrı
Gazzeli Yüzlerce Esir Ölümle Burun Buruna
Ayetullah Hamaney: Son Fitne Amerika Kaynaklıydı
Irakçi: İran Saldırıya Cevap Vermeye Hazır
İşgalci İsrail Lübnan'a Hava Saldırısı Düzenledi
Basim Naim'den Önemli Açıklamalar
Siyonist Güçler Yahya Ayyaş'ın Eşini Esir Aldı
Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Hamas Heyetinin Irak Ziyareti Bitti
Hamas Yetkilisi Gazi Hamad: İsrail Ateşkesi Defalarca İhlal Etti
Nasır Ebu Şerif: ABD'de Filistin'e Destek Arttı
Halil El Hayye'den Önemli Açıklamalar
Avustralya'da Siyonistlerin Toplantısına Baskın Düzenlendi: 12 Ölü
Gazze'de İnsani Kriz Büyüyor
Kudüs Tugaylarından Önemli Açıklama
Hizbullah Yetkilisi İstanbul'da Konuştu
Halil El Hayye'den Kritik Açıklamalar
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı