Filistinli Gruplardan Kundaklama Hadisesi Karşısında İntifada Çağrısı
, 31 Temmuz 2015 06:52Filistinli gruplar Siyonist çetelerin Nablus’un Duma köyünde Devabişe ailesinin evine karşı gerçekleştirdikleri kundaklama olayını kınadı. Filistinli aile uykudayken evlerini kundaklayan çeteler bir bebeğin şehit olmasını, üç kişinin de yaralanmasına neden oldular.
Gerçekleştirilen bu aşağılık saldırıya tepki gösteren İslamî Cihad Hareketi’nin Batı Yaka teşkilatı yaptığı açıklamada “Siyonist gaspçıların gerçekleştirdiği diğer cinayetlerle birlikte bu cinayet de, Siyonist işgal hükümetinin çetelerin önünü açması sonucu işgal askerlerinin himayesinde ve onların desteğiyle yapılan cinayetlerdir. Siyonist işgal güçleriyle Yahudi yerleşimcilerin yaptığı bu saldırılar, işledikleri cinayetler Filistin halkını boyun eğmeye ve teslim olmaya zorlayamayacaktır. Filistin halkına saldıranlar, evlerini ve mabetlerini yakıp yıkanlar her an meydana gelecek bir misillemeyi beklesinler.”
Cinayete tepki gösteren Filistin’deki Halk Direniş Komiteleri sözcüsü Muhammed El-Bureym, Siyonist çetelerin bugün Duma köyünde Filistinli aileye yönelik gerçekleştirdiği cinayetin insanlığa karşı işlenmiş bir suç olduğunu, bu cinayetin Siyonistlerin Filistin halkına ve çocuklarına karşı taşıdıkları kin ve nefretin boyutunu ortaya koyduğunu söyledi.
Filistin Halk Kurtuluş Cephesi ise Siyonist çetelerin yaptığı yakma olayının tehlikeli bir gelişme olduğunu, insanlığı utandıran bu cinayetten Siyonist terör hükümetinin sorumlu olacağını, bu cinayetin direnişin eylemlerini artırmasını zorunlu kıldığını ifade etti.
Cinayeti kınayan Filistin Özgürler Hareketi de, bu cinayetin işgalcinin katliamlarla dolu kara tarihine alçakça bir cinayet olarak geçtiğini belirtti.
fiem
Yorumlar (0)
Halil El Hayye'den Önemli Açıklamalar
Avustralya'da Siyonistlerin Toplantısına Baskın Düzenlendi: 12 Ölü
Gazze'de İnsani Kriz Büyüyor
Kudüs Tugaylarından Önemli Açıklama
Hizbullah Yetkilisi İstanbul'da Konuştu
Halil El Hayye'den Kritik Açıklamalar
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı
Hizbullah'a 'Ya Teslim Ol Ya Da Cehenneme Hazır Ol' Tehdidi
UNRWA'dan Çarpıcı Batı Şeria Raporu
Dr. Munir El Berş'ten Önemli Açıklama
Direniş Gruplarından Hizbullah'a Tebrik ve Taziye Mesajı
Siyonist Rejim Radyosundan Hamas İtirafı
Hamas'tan Arabulucu Ülkelere Çağrı
Hazım Kasım'dan Garantör Devletlere Çağrı
Filistinli Esirler Zor Durumda
Hamas'tan BM'nin Kararına İtiraz
Mavi Marmara Gazisi Tunç: Kürecik Nato Radarı Kapatılsın
Kürecik Nato Radarının Kapatılmasını Talep Etmek İçin Malatya'da Buluşuyoruz
UNRWA'dan Gazze Açıklaması
UNICEF Sözcüsü Selim Üveys'ten Gazze Açıklaması
Sudan'da Neler Oluyor?
Adnan Ebu Hasene'den Gazze Açıklaması
Siyonist Ordu Dün Gece Gazze'ye Saldırdı
Batı Şeria'da 3 Filistinli Genç Şehit Oldu
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Filistinli Gruplardan Ortak Anlayış
Siyonist İsrail İle Hizbullah Arasında Yeni Bir Çatışma Yakın Mı?
İşgalci İsrail Uluslararası Basını Gazze'ye Sokmuyor
Ensarullah Liderinden Siyonist İsrail'e Uyarı
Gazze'de Soykırım Devam Ediyor
Ayetullah Hameney'den Önemli Açıklamalar
Aksa Tufanı'nın Geleceği Üzerine (1. Bölüm)
Moşe Ya'alon Netanyahu'yu Eleştirdi