Mavi Marmara Şehit Aileleri Bülent Arınç'a Tepki Gösterdi
İSLAM ÜLKELERİ, 05 Ağustos 2015 16:21Mavi Marmara'da şehit olanların yakınlarından Bülent Arınç'a: Bir erkek olarak susmasını bil!
Mavi Marmara'da şehit olanların yakınları kırmızı bülten formlarının Interpol'e gönderilmesine engel olan Türk yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunduğu bildirildi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın sözlerine de tepki gösteren aileler, "Bizleri hiçbir güç, hiçbir kurum yönlendirmemektedir. Bunu buradan kendisine iletirken 'beyefendi sen de bir erkek olarak susmasını bil!" ifadesini kullandı.
Radikal'de yer alan habere göre, Mavi Marmara'da hayatını kaybedenlerin yakınları, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne gelerek suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu öncesi adliye önünde basın açıklaması yapan mağdurlar, dava süresince kendilerine destek olan basın mensuplarına teşekkür etti.
Mağdur aileler adına açıklamayı, gemiye yapılan saldırıda hayatını kaybeden Çetin Topçuoğlu'nun eşi Çiğdem Topçuoğlu yaptı. Hukuk çerçevesinde her platformda hak arayışlarının devam edeceğini ve bunu Filistinli çocuklar üzerinden boyunları üzerinde bir borç olarak gördüklerini belirten Topçuoğlu şöyle dedi: "Kırmızı bülten kararlarının üzerinden 15 ay geçmesine rağmen gereğinin yerine getirilmemiş olduğunu kendi devletimizin adli ve idari makamları tarafından bilinçli ya da bilinçsiz olarak engeller çıkarıldığını görmekteyiz" dedi.
"İSRAİLLİ KATİLLER, BELKİ ÜLKEMİZE BİLE GELMEKTEDİRLER"
Bürokratların bu konudaki tavırlarını anlayamadıklarını anlatan Topçuoğlu, "O katiller kırmızı bültenle aranması gerekirken hâlâ istedikleri yere gidebilmektedirler. Belki ülkemize bile gelmekteler. Hangi davada görülmüş ki mahkemenin aldığı kırmızı bülten kararı Dışişleri Bakanlığı'na sorulsun? Velev ki soruldu, nerede görülmüş ki Dışişleri Bakanlığı 10 vatandaşının katili sanıklarla ilgili kırmızı bülten kararını engellesin? Yaklaşık 6 ay önce yaptığımız basın açıklamasında sorduğumuz bu soruları bugün yeniden sormanın anlamsız kaldığını Adalet Bakanlığı'nın mahkemeye sunduğu cevap ile anlamış bulunmaktayız" şeklinde konuştu.
Topçuoğlu, Mavi Marmara olayı ile ilgili açıklamalar yapan Bülent Arınç'a da tepki gösterdi. Bir süre yaşanan 'sus' polemiğinden yola çıkarak Arınç'ı eleştiren Topçuoğlu, "Geçenlerde çok üzücü bir şekilde açıklamalarda bulundu. Biz şehit aileleri olarak kimsenin aklına muhtaç değiliz. Bizleri hiçbir güç, hiçbir kurum yönlendirmemektedir. Bunu buradan kendisine iletirken beyefendi sen de bir erkek olarak susmasını bil!" dedi.
İSLAM ÜLKELERİ, 05 Ağustos 2015 16:21
Yorumlar (0)
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı
Hizbullah'a 'Ya Teslim Ol Ya Da Cehenneme Hazır Ol' Tehdidi
UNRWA'dan Çarpıcı Batı Şeria Raporu
Dr. Munir El Berş'ten Önemli Açıklama
Direniş Gruplarından Hizbullah'a Tebrik ve Taziye Mesajı
Siyonist Rejim Radyosundan Hamas İtirafı
Hamas'tan Arabulucu Ülkelere Çağrı
Hazım Kasım'dan Garantör Devletlere Çağrı
Filistinli Esirler Zor Durumda
Hamas'tan BM'nin Kararına İtiraz
Mavi Marmara Gazisi Tunç: Kürecik Nato Radarı Kapatılsın
Kürecik Nato Radarının Kapatılmasını Talep Etmek İçin Malatya'da Buluşuyoruz
UNRWA'dan Gazze Açıklaması
UNICEF Sözcüsü Selim Üveys'ten Gazze Açıklaması
Sudan'da Neler Oluyor?
Adnan Ebu Hasene'den Gazze Açıklaması
Siyonist Ordu Dün Gece Gazze'ye Saldırdı
Batı Şeria'da 3 Filistinli Genç Şehit Oldu
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Filistinli Gruplardan Ortak Anlayış
Siyonist İsrail İle Hizbullah Arasında Yeni Bir Çatışma Yakın Mı?
İşgalci İsrail Uluslararası Basını Gazze'ye Sokmuyor
Ensarullah Liderinden Siyonist İsrail'e Uyarı
Gazze'de Soykırım Devam Ediyor
Ayetullah Hameney'den Önemli Açıklamalar
Aksa Tufanı'nın Geleceği Üzerine (1. Bölüm)
Moşe Ya'alon Netanyahu'yu Eleştirdi
El Husi'den Kritik Açıklamalar
Şehit Yahya Sinvar'ı Özlemle ve Rahmetle Anıyoruz
Kassam Tugayları'ndan Gölge Birliği'ne Teşekkür
Kemal Kemahlı Yazdı: İran Aksa Tufanı'na Karşı mıydı?
Hamas'tan Yeni Açıklama
Hamas Silah Bırakacak Mı?