Siyonist Rejim'in Suriye'ye Girme Planı
SİYONİST REJİM, 17 Ağustos 2015 17:06İsrail ordusunun Suriye topraklarına girmek için hazırlık yaptığı bildirildi.
Yediot Ahronot gazetesinin Yoav Zitun imzalı haberine göre İsrail ordusu, Suriye’ye girme planını, İran’ın Golan’dan İsrail’e karşı yeni bir cephe açtığı yönündeki değerlendirmesinden sonra hazırladı.
İki hafta önce İsrail ordusunun Suriye topraklarına saldırıya odaklanan bir askeri tatbikat yaptığını belirten gazete, bunda muhtemel bir saldırı ve tanksavarlar, makineli tüfekler, el bombaları ve hafif silahlarla donatılmış teröristlerin sınırdaki köylere sızması senaryosunun öngörüldüğünü bildirdi.
Habere göre İsrail ordu birlikleri, bu tatbikatta sızma ihtimalini ve sınırdaki bölgelere yoğun havan topu saldırısını da göz önünde bulundurdu ve böylesi bir eyleme karşılık vermek üzere tatbikat yaptı.
İsrailli komutanlar, tatbikatta böylesi bir saldırıya karşı uçakların, taarruz helikopterlerinin tankların, topçu birliklerinin ve yüzlerce kara gücünün de katılımını öngören bir teorik plan da ortaya koydu.
İsrail kuzey birlikleri komutanının değerlendirmesine göre şu an Golan’da nispi bir sakinlik var; ancak Suriye-İsrail sınırında aktif olan silahlı gruplardan birinin Suriye ordusu ya da rakip bir silahlı grubun sıkıştırması üzerine İsrail’i savaşa çekmek için sınırdan geçme ihtimali de bulunuyor.
Golan’daki asli cihatçı gruplardan biri olan Nusra’nın, şimdiye kadar İsrail’e tek bir kurşun bile atmadığını; ancak bu durumun ileride değişebileceğini belirten gazetenin bildirdiğine göre Kuzey Birlikleri Komutanı Aviv Kochavi, Hizbullah’ın da faaliyetlerinin kapsamını genişlettiğini ve Hizbullah güçlerinin artık sadece Lübnan’da değil, Suriye’de de yoğun bir şekilde var olduğunu düşünüyor.
Tatbikatta silahlı grupların İsrail’in Suriye sınırındaki Dürzi köylerine saldırı ihtimalinin de öngörüldüğünün belirtildiği habere göre Golan’da Suriye ordusunun kontrolünde sadece Kuneytra ve Hermon Dağı eteklerindeki Dürzi köyü Hader kalmış bulunuyor.
Kuzey birlikleri komutanlığının isyancı grupların Dürzi Hader köyünü işgal etmesi ihtimalini de göz önünde bulundurarak plan yaptığını belirten gazete, Dürzi köyünde yaşayan 12 bin kişinin İsrail’de akrabalarının da bulunduğuna dikkat çekti ve hazırlanan planın İsrail’in desteğini içerdiğini ve plana ilişkin mesajların da isyancı gruplara zaten gönderilmiş olduğunu bildirdi.
YDH
SİYONİST REJİM, 17 Ağustos 2015 17:06
Yorumlar (0)
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı
Hizbullah'a 'Ya Teslim Ol Ya Da Cehenneme Hazır Ol' Tehdidi
UNRWA'dan Çarpıcı Batı Şeria Raporu
Dr. Munir El Berş'ten Önemli Açıklama
Direniş Gruplarından Hizbullah'a Tebrik ve Taziye Mesajı
Siyonist Rejim Radyosundan Hamas İtirafı
Hamas'tan Arabulucu Ülkelere Çağrı
Hazım Kasım'dan Garantör Devletlere Çağrı
Filistinli Esirler Zor Durumda
Hamas'tan BM'nin Kararına İtiraz
Mavi Marmara Gazisi Tunç: Kürecik Nato Radarı Kapatılsın
Kürecik Nato Radarının Kapatılmasını Talep Etmek İçin Malatya'da Buluşuyoruz
UNRWA'dan Gazze Açıklaması
UNICEF Sözcüsü Selim Üveys'ten Gazze Açıklaması
Sudan'da Neler Oluyor?
Adnan Ebu Hasene'den Gazze Açıklaması
Siyonist Ordu Dün Gece Gazze'ye Saldırdı
Batı Şeria'da 3 Filistinli Genç Şehit Oldu
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Filistinli Gruplardan Ortak Anlayış
Siyonist İsrail İle Hizbullah Arasında Yeni Bir Çatışma Yakın Mı?
İşgalci İsrail Uluslararası Basını Gazze'ye Sokmuyor
Ensarullah Liderinden Siyonist İsrail'e Uyarı
Gazze'de Soykırım Devam Ediyor
Ayetullah Hameney'den Önemli Açıklamalar
Aksa Tufanı'nın Geleceği Üzerine (1. Bölüm)
Moşe Ya'alon Netanyahu'yu Eleştirdi
El Husi'den Kritik Açıklamalar
Şehit Yahya Sinvar'ı Özlemle ve Rahmetle Anıyoruz
Kassam Tugayları'ndan Gölge Birliği'ne Teşekkür
Kemal Kemahlı Yazdı: İran Aksa Tufanı'na Karşı mıydı?
Hamas'tan Yeni Açıklama
Hamas Silah Bırakacak Mı?