Ez Zehhar :''Batı Yaka’da İntifâda Mümkün”
, 04 Ekim 2015 08:47İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyesi Mahmud Ez-Zehhar, üçüncü bir intifâda için şartların yerinde olduğunu, ancak şu andaki Abbas güçlerinin 2000 yılından daha güçlü olduğunu söyledi.
Hamas hareketinin resmi internet sitesinin kendisiyle yaptığı röportajda gündemdeki konuları değerlendiren Ez-Zehhar, Mescidi Aksa’yı savunmak ve Siyonistlerin kirli planlarını engellemek için Batı Yaka ve Kudüs halkının silaha sarılmaktan başka bir yolunun olmadığını söyledi.
Ez-Zehhar yaptığı değerlendirmede Batı Yaka'daki Filistin Yönetimi'nin elindeki silahların Siyonist yerleşimcileri korumak için var olduğunu belirterek, Batı Yaka'daki zengin insan unsurunun ise işgale ve işgalciyle işbirliği yapanlara karşı her an harekete geçebileceğini hatırlattı.
Yapılan tecavüzlere Gazze’den bir misillemenin yapılması ihtimalinin sorulması üzerine Ez-Zehhar, “Gazze’ye taşımayacağı yükleri yüklemeyin ve ondan daha fazla birşey beklemeyin. Mescidi Aksa sadece Gazze halkı için kutsal değildir. Birinci derecede ümmetin sorunudur” dedi.
Coğrafi olarak direniş için harika sayılabilecek Batı Yaka ve Kudüs’teki direniş yollarını geliştirmek gerektiğine dikkat çeken Hamas lideri, çok basit ve mütevazi imkanlarla orada işgalciye gerçek hezimetleri tattırmanın mümkün olduğunu ifade etti.
Direnişin elindeki Siyonist esirler konusuna da değinen Mahmud Ez-Zehhar, konunun şu an itibariyle kapalı olduğunu söyledi ve bu konuyu konuşmadan önce işgalcinin daha önceki anlaşmada serbest kalıp tekrar tutuklanan esirleri serbest bırakması gerektiğine dikkat çekti.
fiem
Yorumlar (0)
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı
Hizbullah'a 'Ya Teslim Ol Ya Da Cehenneme Hazır Ol' Tehdidi
UNRWA'dan Çarpıcı Batı Şeria Raporu
Dr. Munir El Berş'ten Önemli Açıklama
Direniş Gruplarından Hizbullah'a Tebrik ve Taziye Mesajı
Siyonist Rejim Radyosundan Hamas İtirafı
Hamas'tan Arabulucu Ülkelere Çağrı
Hazım Kasım'dan Garantör Devletlere Çağrı
Filistinli Esirler Zor Durumda
Hamas'tan BM'nin Kararına İtiraz
Mavi Marmara Gazisi Tunç: Kürecik Nato Radarı Kapatılsın
Kürecik Nato Radarının Kapatılmasını Talep Etmek İçin Malatya'da Buluşuyoruz
UNRWA'dan Gazze Açıklaması
UNICEF Sözcüsü Selim Üveys'ten Gazze Açıklaması
Sudan'da Neler Oluyor?
Adnan Ebu Hasene'den Gazze Açıklaması
Siyonist Ordu Dün Gece Gazze'ye Saldırdı
Batı Şeria'da 3 Filistinli Genç Şehit Oldu
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Filistinli Gruplardan Ortak Anlayış
Siyonist İsrail İle Hizbullah Arasında Yeni Bir Çatışma Yakın Mı?
İşgalci İsrail Uluslararası Basını Gazze'ye Sokmuyor
Ensarullah Liderinden Siyonist İsrail'e Uyarı
Gazze'de Soykırım Devam Ediyor
Ayetullah Hameney'den Önemli Açıklamalar
Aksa Tufanı'nın Geleceği Üzerine (1. Bölüm)
Moşe Ya'alon Netanyahu'yu Eleştirdi
El Husi'den Kritik Açıklamalar
Şehit Yahya Sinvar'ı Özlemle ve Rahmetle Anıyoruz
Kassam Tugayları'ndan Gölge Birliği'ne Teşekkür
Kemal Kemahlı Yazdı: İran Aksa Tufanı'na Karşı mıydı?
Hamas'tan Yeni Açıklama
Hamas Silah Bırakacak Mı?