Kudüs'te 3. İntifada : 16 Şehit, 1000’den Fazla Yaralı
MESCİD-İ AKSA, 10 Ekim 2015 17:05Ekim başında başlayan Kudüs İntifadası'nda şimdiye kadar 16 kişi şehit olurken, 1000’den fazla kişi de yaralandı.
İşgalcinin Kudüs şehrinde özellikle Mescidi Aksa’ya yaptığı baskın ve tecavüzlere karşı önce Kudüs’te başlayan, sonra Batı Yaka ve Gazze’ye sıçrayan intifadada şimdiye kadar 16 kişi şehit oldu, yüzlercesi de yaralandı.
Dün Gazze sınırına yürüyen gençlerin üzerine ateş açan işgal güçleri 7 kişiyi şehit ederken, Batı Yaka’da şimdiye kadar 9 kişi işgal askerlerinin ateşiyle şehit oldu.
Hastane kaynakları dün Cuma namazından sonra, Kudüs ve Batı Yaka halkının yanında olduklarını ifade etmek için Gazze’nin Nahıl Uz ve Han Yunus’un doğu kesimine yürüyen gençlere ateş açan işgal güçleri 7 kişiyi şehit etti, 10’u ağır 60 kişiyi de yaraladı. Yaralılar arasında iki de gazeteci var.
Dün gece Batı Yaka’nın birçok noktasında devam eden çatışmalarda yeni yaralıların olduğunu belirten kaynaklar, Kudüs’ün kuzey kesiminde bulunan Şufat Mülteci Kampı'nda işgalcinin ateş açması sonucu bir kişinin şehit olduğunu ifade etti.
Kaynaklar, Ahmed Cemal Salah’ı şehit eden işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı kampta havanın gergin olduğunu söyledi.
El-Halil, Cenin, Nablus, Kudüs ve El-Bire’de dün meydana gelen çatışmalarda onlarca Filistinli yaralandı.
Kaynaklar, yaralıların sürekli artması nedeniyle kesin bir rakam söylemenin zor olduğunu, ancak şimdiye kadar binden fazla kişinin yaralandığını ifade etti.
fiem
MESCİD-İ AKSA, 10 Ekim 2015 17:05
Yorumlar (0)
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı
Hizbullah'a 'Ya Teslim Ol Ya Da Cehenneme Hazır Ol' Tehdidi
UNRWA'dan Çarpıcı Batı Şeria Raporu
Dr. Munir El Berş'ten Önemli Açıklama
Direniş Gruplarından Hizbullah'a Tebrik ve Taziye Mesajı
Siyonist Rejim Radyosundan Hamas İtirafı
Hamas'tan Arabulucu Ülkelere Çağrı
Hazım Kasım'dan Garantör Devletlere Çağrı
Filistinli Esirler Zor Durumda
Hamas'tan BM'nin Kararına İtiraz
Mavi Marmara Gazisi Tunç: Kürecik Nato Radarı Kapatılsın
Kürecik Nato Radarının Kapatılmasını Talep Etmek İçin Malatya'da Buluşuyoruz
UNRWA'dan Gazze Açıklaması
UNICEF Sözcüsü Selim Üveys'ten Gazze Açıklaması
Sudan'da Neler Oluyor?
Adnan Ebu Hasene'den Gazze Açıklaması
Siyonist Ordu Dün Gece Gazze'ye Saldırdı
Batı Şeria'da 3 Filistinli Genç Şehit Oldu
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Filistinli Gruplardan Ortak Anlayış
Siyonist İsrail İle Hizbullah Arasında Yeni Bir Çatışma Yakın Mı?
İşgalci İsrail Uluslararası Basını Gazze'ye Sokmuyor
Ensarullah Liderinden Siyonist İsrail'e Uyarı
Gazze'de Soykırım Devam Ediyor
Ayetullah Hameney'den Önemli Açıklamalar
Aksa Tufanı'nın Geleceği Üzerine (1. Bölüm)
Moşe Ya'alon Netanyahu'yu Eleştirdi
El Husi'den Kritik Açıklamalar
Şehit Yahya Sinvar'ı Özlemle ve Rahmetle Anıyoruz
Kassam Tugayları'ndan Gölge Birliği'ne Teşekkür
Kemal Kemahlı Yazdı: İran Aksa Tufanı'na Karşı mıydı?
Hamas'tan Yeni Açıklama
Hamas Silah Bırakacak Mı?