Siyonist İsrail Tel Aviv'in Kuzeyinde Bir Filistinliyi Vurdu
, 13 Ekim 2015 03:23İsrail'de Tel Aviv'in kuzeyinde bir Yahudiye bıçaklı saldırı yapıldığı iddiasıyla bir Filistinlinin vurulduğu bildirildi.
Sabah saatlerinde İsrail’in işgali altındaki Ra’anana kentinde bir bıçaklı saldırı daha olduğu iddia edildi. Saldırının son anda önlendiği ve şüphelinin vurulduğu iddia ediliyor. Dün yaşanan 3 farklı saldırıdan sonra bugün de Filistinlilerin eylemleri devam ediyor.
İSRAİL'İN BIÇAK BAHANESİ
Bu eylemlerin bazıları gerçek bıçaklı saldırılar olsa da, bazılarının “bir eylem” olduğundan dahi şüphe edilebiliyor. Çünkü bıçaklı bir saldırı olduğu veya hatta planlandığına dair bile delil olmayabiliyor.
İsrail polisinin yeni müdahale yöntemi olan “anında vurma” uygulaması büyük bir sansasyona yol açtı.
Örneğin, dün kü olaylardan birinde, Filistinli bir kadın polisin dur çağrısına uymadığı gerekçesiyle olay yerinde vuruldu.
İsrail kabinesinin onayladığı bu yeni uygulama, polisin hayat tehlikesi teşkil edebileceğini düşündüğü herhangi bir şüpheliyi vurabilmesine yeşil ışık yakıyor. Dolayısıyla, İsrail halkının maruz kaldığı korkunun yanısıra, Filistinli siviller de İsrail polisinin uygulamalarından büyük çekince duyuyor.
Dün itibariyle son 2 haftalık olaylarda hayatını kaybeden Filistinli’lerin sayısı 25’e yükseldi. Yaralılar ise 1300’ün üzerinde ifade ediliyor. Hergün ve gece baskınlarında yapılan tutuklamaların sayısı da 400’e yaklaştı.
İsrail meclisi Knesset'tin dün başlayan kış dönemi açılışında konuşan Netanyahu, "Terörizm Filistinlilerin ümitsizliklerinden değil, bizi yok etme arzularından kaynaklanıyor. Yüzyıldır terörizm ve Siyonizmi yıkma girişimi devam ediyor ancak düşmanlarımız şunu hala öğrenemedi: Siyonist projeyi durdurmak mümkün değil. Bu terör dalgasını yeneceğiz" ifadelerini kullandı. Netanyahu, saldırıların ve gerginliğin ana nedeni olarak Filistin Yönetimi ve Abbas’ın tahriklerini öne sürmeye devam ediyor.
Ancak İsrail’in kendi iç istihbarat teşkilatı Şin Bet’in Şefi Abbas’ın tüm bu çatışmaların ana kaynağı olmadığını açıkladı. Aynı şekilde İsrail’in sol kanat basını da, bunun belli bir fraksiyona bağlı olmayan, daha popüler bir hareket olduğunu tanımlıyor.
dunya bulteni
Yorumlar (0)
Irak İslami Direnişi: 13 Amerikalıyı Öldürdük
Siyonist Medya: Hizbullah Gücünü Koruyor
Siyonist İsrail Mescid-i Aksa'yı 10 Gündür Kapalı Tutuyor
Şeyh Mahir Hammud'tan Önemli Açıklamalar
İmam Hamaney Şehit Oldu
Gazze'ye Dijital Para Tuzağı
Siyonist Asker Nimrod Cohen Nasıl Esir Düştüğünü Anlattı
El Husi: Epstein Skandalı Siyonizmin Gerçek Yüzünü Gösterdi
Usame Hamdan'dan Önemli Açıklamalar
Ali Laricani Hamas Heyeti İle Görüştü
Amerika'nın Ankara Büyükelçiliği Önünde Basın Açıklaması Düzenlenecek
Nato'ya ve Üslerine Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
Dr. Muhammed Ebu Selmiye: Gazze'deki Hastaların Çıkışına İzin Verilmiyor
Amerika İstanbul'da Lanetlendi
Hamas Sözcüsü Hazım Kasım'dan Önemli Açıklama
Francesca Albanese'den Önemli Çağrı
Gazzeli Yüzlerce Esir Ölümle Burun Buruna
Ayetullah Hamaney: Son Fitne Amerika Kaynaklıydı
Irakçi: İran Saldırıya Cevap Vermeye Hazır
İşgalci İsrail Lübnan'a Hava Saldırısı Düzenledi
Basim Naim'den Önemli Açıklamalar
Siyonist Güçler Yahya Ayyaş'ın Eşini Esir Aldı
Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Hamas Heyetinin Irak Ziyareti Bitti
Hamas Yetkilisi Gazi Hamad: İsrail Ateşkesi Defalarca İhlal Etti
Nasır Ebu Şerif: ABD'de Filistin'e Destek Arttı
Halil El Hayye'den Önemli Açıklamalar
Avustralya'da Siyonistlerin Toplantısına Baskın Düzenlendi: 12 Ölü
Gazze'de İnsani Kriz Büyüyor
Kudüs Tugaylarından Önemli Açıklama
Hizbullah Yetkilisi İstanbul'da Konuştu
Halil El Hayye'den Kritik Açıklamalar
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı