Meşal'in Güney Afrika Ziyareti İsrail'i Gerdi
HAMAS, 20 Ekim 2015 16:20Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, Güney Afrika Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Jacob Zuma ve iktidar partisinin Afrika Ulusal Kongresi (ANC) kurmaylarıyla Johannesburg’da bir araya geldi.
Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, Güney Afrika Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Jacob Zuma ve iktidar partisinin Afrika Ulusal Kongresi (ANC) kurmaylarıyla Johannesburg’da bir araya geldi.
Meşal liderliğinde Hamas üst düzey yetkililerinden oluşan heyet ile Cumhurbaşkanı Zuma ve ANC yetkilileriyle yapılan görüşmelerde Filistin halkının kurtuluşu ve Filistin'in İsrail işgalinden bağımsızlığı konuşuldu.
Görüşme sonrasında ANC ile birlikte brifing veren Hamas lideri Meşal, Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırıların durdurulması için İsrail'e uyarıda bulunarak, "Agresif saldırılar sadece Filistin’de değil bütün dünyada bir saatli bomba etkisine sahip. Tıpkı Güney Afrika’nın kendi ayrılıkçı rejimine yaptığı gibi, İsrail Apartheid rejimini yenmek için bir işbirliğini öngören niyet mektubunu imzaladık" dedi.
"Güney Afrika’da olmanın oldukça ilham verici olduğunu ve mücadeleyi sürdürme azmi verdiğini" söyleyen Meşal, "Filistin'deki tüm politik taraflarla İsrail işgaline karşı uzlaşmaya hazırız. Dünyadaki tüm dostlarımıza, özgürlüğümüzü kazanıncaya kadar İsrail’i yalnız bırakmaları ve boykot etmelerini talep ediyoruz” diye konuştu.
ANC kurmaylarına, İsrail’in artan baskıları neticesinde Müslümanların Mescid-i Aksa’ya girmede zorluk yaşadıklarını anlattıklarını aktaran Meşal, "Tüm dostlarımıza İsrail’i savaş suçundan yargılamaları çağrısında bulunuyorum. İhlaller sırasında ekim ayında 46 Filistinli şehit edildi ve bin 852 kişi de yaralandı. Dolayısıyla İsrail güçleri, her gün insan hakları ihlallerini yapıyor" ifadelerini kullandı.
Afrika Ulusal Kongresi adına konuşan genel sekreter Gwede Mantashe, partisinin Hamas ve Filistin’deki diğer siyasi hareketlerle uzun erimli ilişkiler kurmaya kararlı olduğunu söyleyerek, "Filistin’deki tüm grupların birlikte hareket ettiğinden emin olmak için çalışacağız" dedi.
Hamas’ın, Güney Afrika Hükümeti değil ANC tarafından davet edildiğinin altını çizen Mantashe, Apartheid ırkçılığına karşı deneyimleri paylaşmaya hazır olduklarına dikkati çekti.
İSRAİL ZİYARETİ HAZMEDEMEDİ
İsrail, Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal başkanlığındaki üst düzey Hamas yetkililerinin Güney Afrika Cumhuriyeti'ne düzenlediği ziyarete tepki gösterdi.
İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Emanue Nahson yaptığı yazılı açıklamada, "Güney Afrika Cumhuriyeti Büyükelçi Yardımcısını bakanlığımıza çağırarak protestomuzu en güçlü şekilde ilettik. Medeni dünya tarafından terör örgütü olarak kabul edilen Hamas'ın davet edilmesinin terörü cesaretlendirdiğine ve bu terör örgütüne meşruiyet kazandırdığına inanıyoruz. Güney Afrikalı yetkililere resmi olarak protestomuzu ileterek onlardan bu kararlarını gözden geçirmelerini isteyeceğiz" ifadelerini kullandı.
Kaynak : Dünya Bülteni
HAMAS, 20 Ekim 2015 16:20
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı
Hizbullah'a 'Ya Teslim Ol Ya Da Cehenneme Hazır Ol' Tehdidi
UNRWA'dan Çarpıcı Batı Şeria Raporu
Dr. Munir El Berş'ten Önemli Açıklama
Direniş Gruplarından Hizbullah'a Tebrik ve Taziye Mesajı
Siyonist Rejim Radyosundan Hamas İtirafı
Hamas'tan Arabulucu Ülkelere Çağrı
Hazım Kasım'dan Garantör Devletlere Çağrı
Filistinli Esirler Zor Durumda
Hamas'tan BM'nin Kararına İtiraz
Mavi Marmara Gazisi Tunç: Kürecik Nato Radarı Kapatılsın
Kürecik Nato Radarının Kapatılmasını Talep Etmek İçin Malatya'da Buluşuyoruz
UNRWA'dan Gazze Açıklaması
UNICEF Sözcüsü Selim Üveys'ten Gazze Açıklaması
Sudan'da Neler Oluyor?
Adnan Ebu Hasene'den Gazze Açıklaması
Siyonist Ordu Dün Gece Gazze'ye Saldırdı
Batı Şeria'da 3 Filistinli Genç Şehit Oldu
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Filistinli Gruplardan Ortak Anlayış
Siyonist İsrail İle Hizbullah Arasında Yeni Bir Çatışma Yakın Mı?
İşgalci İsrail Uluslararası Basını Gazze'ye Sokmuyor
Ensarullah Liderinden Siyonist İsrail'e Uyarı
Gazze'de Soykırım Devam Ediyor
Ayetullah Hameney'den Önemli Açıklamalar
Aksa Tufanı'nın Geleceği Üzerine (1. Bölüm)
Moşe Ya'alon Netanyahu'yu Eleştirdi
El Husi'den Kritik Açıklamalar
Şehit Yahya Sinvar'ı Özlemle ve Rahmetle Anıyoruz
Kassam Tugayları'ndan Gölge Birliği'ne Teşekkür
Kemal Kemahlı Yazdı: İran Aksa Tufanı'na Karşı mıydı?
Hamas'tan Yeni Açıklama
Hamas Silah Bırakacak Mı?