İran'ın Siber Saldırı Timi Hamas'a Yardım mı Ediyor?
İSLAM ÜLKELERİ, 04 Aralık 2015 07:50Küçük çaplı bir siber ekibi olan ve İran’ın da desteklediği Hamas İslami Direniş Hareketi, İsrail’in gelişmiş teknolojisine ve bu alandaki deneyimine karşı direnmekte zorlanıyor.
Wall Street Journal, İran’ın ABD yetkililerine yönelik siber saldırılarda bulunduğuna ilişkin bir rapor yayımladı. Raporda; bu saldırıların, İran rejiminin nihai hedefleri hakkında kafalarda yeni soru işaretleri doğurduğu belirtildi.
Amerika’nın Çin ve Rusya’dan çok sayıda siber saldırıya maruz kaldığı belirtilen raporda, İran’dan gelen saldırıların bazı konulardan çok daha büyük tehditler taşıdığı ifade edildi.
ABD basınında çıkan haberlerde ise İran’ın ABD’nin kiritik kurumlarına siber casusluk amacıyla bilgi alabilmek için çok sayıda saldırı düzenlediği belirtildi. İran ayrıca dünyada siber kapasite bakımından dünyada ilk on ülke arasında gösteriliyor.
Suudi Arabistan ve Amerika Birleşik Devletleri’nin ortak petrol arıtma şirketi Saudi Aramco da Amerikan hükümetine İran’ın siber alanda güçlenmesine ve Suudi Arabistan’ı da tehdit etmesine ilişkin uyarılarda bulunmuştu.
İran’ın bu siber saldırılarından kim faydalanıyor?
Küçük çaplı bir siber ekibi olan ve İran’ın da desteklediği Hamas İslami Direniş Hareketi, İsrail’in gelişmiş teknolojisine ve bu alandaki deneyimine karşı direnmekte zorlanıyor.
ABD basınında ve Wall Street raporunda, İran’ın bu alandaki yetkinliğiyle İsrail’in üstesinden gelebileceğine ve Hamas’ın siber ekibinin elini güçlendirebileceğine dikkat çekiliyor. İran’ın siber ekibinin İsrail haber kuruluşlarında, finans sisteminde, enerji altyapısında ve askeri haberleşme sistemlerinde kesintiye sebebiyet verebileceği belirtiliyor.
İSLAMİANALİZ
İSLAM ÜLKELERİ, 04 Aralık 2015 07:50
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı
Hizbullah'a 'Ya Teslim Ol Ya Da Cehenneme Hazır Ol' Tehdidi
UNRWA'dan Çarpıcı Batı Şeria Raporu
Dr. Munir El Berş'ten Önemli Açıklama
Direniş Gruplarından Hizbullah'a Tebrik ve Taziye Mesajı
Siyonist Rejim Radyosundan Hamas İtirafı
Hamas'tan Arabulucu Ülkelere Çağrı
Hazım Kasım'dan Garantör Devletlere Çağrı
Filistinli Esirler Zor Durumda
Hamas'tan BM'nin Kararına İtiraz
Mavi Marmara Gazisi Tunç: Kürecik Nato Radarı Kapatılsın
Kürecik Nato Radarının Kapatılmasını Talep Etmek İçin Malatya'da Buluşuyoruz
UNRWA'dan Gazze Açıklaması
UNICEF Sözcüsü Selim Üveys'ten Gazze Açıklaması
Sudan'da Neler Oluyor?
Adnan Ebu Hasene'den Gazze Açıklaması
Siyonist Ordu Dün Gece Gazze'ye Saldırdı
Batı Şeria'da 3 Filistinli Genç Şehit Oldu
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Filistinli Gruplardan Ortak Anlayış
Siyonist İsrail İle Hizbullah Arasında Yeni Bir Çatışma Yakın Mı?
İşgalci İsrail Uluslararası Basını Gazze'ye Sokmuyor
Ensarullah Liderinden Siyonist İsrail'e Uyarı
Gazze'de Soykırım Devam Ediyor
Ayetullah Hameney'den Önemli Açıklamalar
Aksa Tufanı'nın Geleceği Üzerine (1. Bölüm)
Moşe Ya'alon Netanyahu'yu Eleştirdi
El Husi'den Kritik Açıklamalar
Şehit Yahya Sinvar'ı Özlemle ve Rahmetle Anıyoruz
Kassam Tugayları'ndan Gölge Birliği'ne Teşekkür
Kemal Kemahlı Yazdı: İran Aksa Tufanı'na Karşı mıydı?
Hamas'tan Yeni Açıklama
Hamas Silah Bırakacak Mı?