Halid Meşal'in Malezya Temasları Devam Ediyor
HAMAS, 12 Aralık 2015 14:44İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim Başkanı Halid Meşal, işgal altındaki Filistin topraklarına yerleştirilen Siyonist yerleşimcilerin baskı ve saldırılarının daha önce görülmemiş bir şekilde arttığını ve patlamaya neden olduğunu belirterek, Filistin’de işgalci için gelecek olmadığını, Filistin'de geleceğin Filistin halkının olduğunu söyledi.
Dün akşam Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da bulunan Flamingo Hotel'de düzenlenen ve kalabalık bir kitlenin katıldığı konferansta konuşan Hamas lideri Meşal, işgal, yerleşkeler ve zulmün biriktirdiği öfkenin Kudüs İntifadası'nı ateşlediğini ifade etti.
Filistinlilerin Mescidi Aksa’yı çevreleyen tehlikeleri görmelerinin ve karşı karşıya olduğu bölünme tehlikesinin damarlarındaki kanı harekete geçirdiğini, Kudüslü kadınları erkeklerin yanında Mescidi Aksa için nöbet tutmaya ve onu savunmaya sevkettiğini kaydetti.
Konuşmasında 9 yıldır kuşatma altında bulunan ve bir insanlık dramı yaşayan Gazze halkını selamlayan Meşal, “2006 yılında yapılan seçimlerin ardından Gazze halkı cezalandırıldı. Bugün de direnişi sahiplendiğinden yine cezalandırılıyor. 360 kilometre karelik bir coğrafyada yaşayan 1.8 milyon insanın işgal rejimine karşı gösterdiği direniş insanların mazeretlerini ortadan kaldırdı” dedi.
Hamas lideri Halid Meşal başkanlığında bir heyet, Malezya’daki iktidar partisinin daveti üzerine geçen Salı günü Malezya’ya gitti. Heyet resmi şahsiyet ve kurumların yanında, sivil kurum ve kuruluşlarla bir araya gelerek Filistin davasını ve Kudüs İntifadası'nı anlatıyor ve Filistin sahasında yaşananlarla ilgili bilgiler veriyor.
fiem
HAMAS, 12 Aralık 2015 14:44
Yorumlar (0)
Francesca Albanese'den Önemli Çağrı
Gazzeli Yüzlerce Esir Ölümle Burun Buruna
Ayetullah Hamaney: Son Fitne Amerika Kaynaklıydı
Irakçi: İran Saldırıya Cevap Vermeye Hazır
İşgalci İsrail Lübnan'a Hava Saldırısı Düzenledi
Basim Naim'den Önemli Açıklamalar
Siyonist Güçler Yahya Ayyaş'ın Eşini Esir Aldı
Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Hamas Heyetinin Irak Ziyareti Bitti
Hamas Yetkilisi Gazi Hamad: İsrail Ateşkesi Defalarca İhlal Etti
Nasır Ebu Şerif: ABD'de Filistin'e Destek Arttı
Halil El Hayye'den Önemli Açıklamalar
Avustralya'da Siyonistlerin Toplantısına Baskın Düzenlendi: 12 Ölü
Gazze'de İnsani Kriz Büyüyor
Kudüs Tugaylarından Önemli Açıklama
Hizbullah Yetkilisi İstanbul'da Konuştu
Halil El Hayye'den Kritik Açıklamalar
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı
Hizbullah'a 'Ya Teslim Ol Ya Da Cehenneme Hazır Ol' Tehdidi
UNRWA'dan Çarpıcı Batı Şeria Raporu
Dr. Munir El Berş'ten Önemli Açıklama
Direniş Gruplarından Hizbullah'a Tebrik ve Taziye Mesajı
Siyonist Rejim Radyosundan Hamas İtirafı
Hamas'tan Arabulucu Ülkelere Çağrı
Hazım Kasım'dan Garantör Devletlere Çağrı
Filistinli Esirler Zor Durumda
Hamas'tan BM'nin Kararına İtiraz
Mavi Marmara Gazisi Tunç: Kürecik Nato Radarı Kapatılsın
Kürecik Nato Radarının Kapatılmasını Talep Etmek İçin Malatya'da Buluşuyoruz
UNRWA'dan Gazze Açıklaması
UNICEF Sözcüsü Selim Üveys'ten Gazze Açıklaması
Sudan'da Neler Oluyor?
Adnan Ebu Hasene'den Gazze Açıklaması