Siyonist İşgalciler Yüzünden Filistin Ekonomisi Her Yıl Milyarlarca Dolar Zarar Ediyor
, 17 Aralık 2015 04:20"Yahudi işgalcilerin, Filistinlileri, bölgedeki doğal kaynakları kullanmaktan mahrum etmesi neticesinde dolaylı ve dolaysız şekilde Filistin ekonomisi senede yaklaşık 7 milyar dolar zarar ediyor"
Batı Şeria'daki Yahudi işgalcilerin, Filistinlileri, bölgedeki doğal kaynakları kullanmaktan mahrum etmesi neticesinde dolaylı ve dolaysız olarak Filistin ekonomisinin senede yaklaşık 7 milyar dolar zarar ettiği bildirildi.
Sivil toplum araştırma merkezi eş-Şebeke Filistin Siyaset Ağı'nın bazı uluslararası kurumların verilerinden de yararlanarak hazırladığı raporda, Batı Şeria'daki kaynakların çoğu, Yahudi işgalciler tarafından kullanıldığı ifade edilerek, "Yahudi işgalcilerin, Filistinlileri, bölgedeki doğal kaynakları kullanmaktan mahrum etmesi ve Filistin ekonomisini kısıtlaması neticesinde Filistin ekonomisi, dolaylı ve dolaysız şekilde senede yaklaşık 7 milyar dolar zarar ediyor" denildi.
Batı Şeria'daki İsrail varlığı nedeniyle fakirlik ve işsizlik oranının arttığı, ürün sirkülasyonunun engellendiği, ekonomideki büyüme hızının düştüğü ve yatırımlarda gerileme gözlemlendiği belirtilen raporda, Sadece, Batı Şeria'nın yüzde 43'ünde iskan eden 599 bin Yahudi işgalcilnin, Filistin ekonomisine 3 milyar doları aşan zarara yol açtığı kaydedildi.
Raporda, Yahudi işgalci birimlerinin genişlemesi, bölge sularının denetiminin ele geçirilmesi sonucu Batı Şeria'da 1994'te yüzde 13,3 olan Filistin ziraat payının geçen sene yüzde 4'e gerilediği kaydedilerek, Batı Şeria'nın doğusunda yer alan ve doğal kaynaklar açısından zengin Agvar ile Ölü Deniz bölgelerinin İsrail'in denetimi altında olduğu belirtildi.
Ölü Deniz'in doğal kaynakları ile bölgede çıkarılan malzemeleri kozmetik sanayinde kullanılmasını yasaklayan kısıtlamalar nedeniyle Filistin hazinesinin senede 918 milyon dolar kaybettiği vurgulanan raporda, şu ifadelere yer verildi:
"Filistin ekonomisi, senede 'C' bölgesinden taş ve çakış taşı çıkaramadığı için senede 575 milyon dolar, İsrail'İn Filistin elektromanyetik alanında devam eden denetimi sonucu Filistin telekomünikasyon operatörlerin ise 80 ila 100 milyon dolar, Filistinlilerin Batı Şeria'daki su kaynaklarına ulaşamaması nedeniyle senelik 663 milyon dolar zarar ettiği" ifade edildi.
Milli Gazete
Yorumlar (0)
Irak İslami Direnişi: 13 Amerikalıyı Öldürdük
Siyonist Medya: Hizbullah Gücünü Koruyor
Siyonist İsrail Mescid-i Aksa'yı 10 Gündür Kapalı Tutuyor
Şeyh Mahir Hammud'tan Önemli Açıklamalar
İmam Hamaney Şehit Oldu
Gazze'ye Dijital Para Tuzağı
Siyonist Asker Nimrod Cohen Nasıl Esir Düştüğünü Anlattı
El Husi: Epstein Skandalı Siyonizmin Gerçek Yüzünü Gösterdi
Usame Hamdan'dan Önemli Açıklamalar
Ali Laricani Hamas Heyeti İle Görüştü
Amerika'nın Ankara Büyükelçiliği Önünde Basın Açıklaması Düzenlenecek
Nato'ya ve Üslerine Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
Dr. Muhammed Ebu Selmiye: Gazze'deki Hastaların Çıkışına İzin Verilmiyor
Amerika İstanbul'da Lanetlendi
Hamas Sözcüsü Hazım Kasım'dan Önemli Açıklama
Francesca Albanese'den Önemli Çağrı
Gazzeli Yüzlerce Esir Ölümle Burun Buruna
Ayetullah Hamaney: Son Fitne Amerika Kaynaklıydı
Irakçi: İran Saldırıya Cevap Vermeye Hazır
İşgalci İsrail Lübnan'a Hava Saldırısı Düzenledi
Basim Naim'den Önemli Açıklamalar
Siyonist Güçler Yahya Ayyaş'ın Eşini Esir Aldı
Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Hamas Heyetinin Irak Ziyareti Bitti
Hamas Yetkilisi Gazi Hamad: İsrail Ateşkesi Defalarca İhlal Etti
Nasır Ebu Şerif: ABD'de Filistin'e Destek Arttı
Halil El Hayye'den Önemli Açıklamalar
Avustralya'da Siyonistlerin Toplantısına Baskın Düzenlendi: 12 Ölü
Gazze'de İnsani Kriz Büyüyor
Kudüs Tugaylarından Önemli Açıklama
Hizbullah Yetkilisi İstanbul'da Konuştu
Halil El Hayye'den Kritik Açıklamalar
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı