Ahmed Doğan:''Gazze'ye Abluka Kaldırılmadan Yapılacak Bir Anlaşma Bizi İncitir.''
İSLAM ÜLKELERİ, 20 Aralık 2015 04:20Siyonist İsrail’in katliamla yargılandığı Mavi Marmara davasının İsrail lehinde kapatılmasını içeren mutabakat iddialarını değerlendiren Mavi Marmara saldırısı şehitlerinden Furkan Doğan’ın babası Ahmet Doğan, “Gazze’ye ablukanın kaldırılması önceliğimiz. Bu gerçekleşmeden yapılan anlaşmalar bizi incitir. Bizi arayan soran olmadı, her şeyi basından öğrendik” dedi.
Mavi Marmara’ya saldırıda şehit olan Furkan Doğan’ın babası Ahmet Doğan:
Gazze’ye ablukanın kaldırılması önceliğimiz
Siyonist İsrail’in katliamla yargılandığı Mavi Marmara davasının İsrail lehinde kapatılmasını içeren mutabakat iddialarını değerlendiren Mavi Marmara saldırısı şehitlerinden Furkan Doğan’ın babası Ahmet Doğan, “Gazze’ye ablukanın kaldırılması önceliğimiz. Bu gerçekleşmeden yapılan anlaşmalar bizi incitir. Bizi arayan soran olmadı, her şeyi basından öğrendik” dedi.
ŞEHİT AİLELERİ RESMİ AÇIKLAMAYI BEKLİYOR
Mavi Marmara şehidi Fahri Yaldız’ın kardeşi Hasan Yaldız, “Şehit aileleri olarak birbirimize kenetlenmiş durumdayız. Sürekli irtibat halindeyiz. Basına yansıyan iddialarla ilgili Başbakanlıktan resmi bir açıklama yapılmadan konuşmama kararı aldık. Resmi bir açıklama yapıldıktan sonra ortak basın açıklaması yapacağız” şeklinde konuştu.
Timuçin mercanoğlu
Siyonist İsrail’in Gazze’ye yardım taşıyan Mavi Marmara gemisine saldırısı ve 10 Türkiye vatandaşını şehit etmesiyle başlayan hukuk sürecinin, şehit yakınları aleyhine olacak bir anlaşma ile sonuçlandırılmak istenmesi tepkiyle karşılanıyor. Mavi Marmara saldırısı şehitlerinden Furkan Doğan’ın babası Ahmet Doğan, gündeme gelen iddiaları Milli Gazete’ye değerlendirdi. Doğan, “Gazze’ye ablukanın kaldırılması önceliğimiz. Bu gerçekleşmeden yapılan anlaşmalar bizi incitir” dedi.
BİZ DE BASINDAN ÖĞRENDİK
Hükümetin Mavi Marmara davasından vazgeçip İsrail’le ilişkileri normalleştirecek mutabakat yapacağı iddialarıyla ilgili olarak herhangi özel bilgiye sahip olmadığını belirten Doğan, resmi makamlar tarafından bilgilendirilmediklerini söyledi. Doğan, “Bizi arayan soran olmadı, basından öğrendik” dedi. İddialara ilişkin resmi açıklama yapılması halinde şehit yakınlarıyla bir araya gelip istişare yapabileceklerini ifade eden Doğan, “Gazze’ye ablukanın kaldırılması önceliğimiz. Bu gerçekleşmeden yapılan anlaşmalar bizi incitir. İddialar resmi makamlarca teyit edilirse şehit yakınlarıyla bir araya gelip istişare ederiz” diye konuştu. Doğan, Mavi Marmara davasının tekrar açılamaması için TBMM’den kanun çıkartılacağına ilişkin iddiaya ise, “Şahsi davalar devam eder diye düşünüyorum. Devletin şahsi davalara dahli olmaz” yorumunda bulundu.
ŞEHİT AİLELERİ RESMİ AÇIKLAMAYI BEKLİYOR
Mavi Marmara şehidi Fahri Yaldız’ın kardeşi Hasan yaldız, “10 şehit aileleri birbirimize kenetlenmiş durumdayız. Sürekli irtibat halindeyiz. Basına yansıyan iddialarla ilgili Başbakanlıktan resmi bir açıklama yapılmadan konuşmama kararı aldık. Resmi bir açıklama yapıldıktan sonra şehit aileleri olarak ortak basın açıklaması yapacağız” şeklinde konuştu.
İDDİA EDİLEN MUTABAKATIN İÇERİĞİ
İsrail gazetesi Haaretz’in İsrailli yetkiliye dayandırdığı iddiaya göre İsrail, Mavi Marmara saldırısında şehit olan 10 kişi ve diğer yaralılar için 20 milyon dolar tazminat ödeyecek. Buna karşılık Türkiye’de açılan davalar kapatılacak. Türkiye-İsrail ilişkileri normalleşecek ve doğalgaz alanında işbirliği sağlanabilecek. Son olarak da Türkiye’de bulunan üst düzey Hamas yetkilisi Salih El Aruri sınır dışı edilecek.
MİLLİ GAZETE
İSLAM ÜLKELERİ, 20 Aralık 2015 04:20
Yorumlar (0)
Irak İslami Direnişi: 13 Amerikalıyı Öldürdük
Siyonist Medya: Hizbullah Gücünü Koruyor
Siyonist İsrail Mescid-i Aksa'yı 10 Gündür Kapalı Tutuyor
Şeyh Mahir Hammud'tan Önemli Açıklamalar
İmam Hamaney Şehit Oldu
Gazze'ye Dijital Para Tuzağı
Siyonist Asker Nimrod Cohen Nasıl Esir Düştüğünü Anlattı
El Husi: Epstein Skandalı Siyonizmin Gerçek Yüzünü Gösterdi
Usame Hamdan'dan Önemli Açıklamalar
Ali Laricani Hamas Heyeti İle Görüştü
Amerika'nın Ankara Büyükelçiliği Önünde Basın Açıklaması Düzenlenecek
Nato'ya ve Üslerine Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
Dr. Muhammed Ebu Selmiye: Gazze'deki Hastaların Çıkışına İzin Verilmiyor
Amerika İstanbul'da Lanetlendi
Hamas Sözcüsü Hazım Kasım'dan Önemli Açıklama
Francesca Albanese'den Önemli Çağrı
Gazzeli Yüzlerce Esir Ölümle Burun Buruna
Ayetullah Hamaney: Son Fitne Amerika Kaynaklıydı
Irakçi: İran Saldırıya Cevap Vermeye Hazır
İşgalci İsrail Lübnan'a Hava Saldırısı Düzenledi
Basim Naim'den Önemli Açıklamalar
Siyonist Güçler Yahya Ayyaş'ın Eşini Esir Aldı
Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Hamas Heyetinin Irak Ziyareti Bitti
Hamas Yetkilisi Gazi Hamad: İsrail Ateşkesi Defalarca İhlal Etti
Nasır Ebu Şerif: ABD'de Filistin'e Destek Arttı
Halil El Hayye'den Önemli Açıklamalar
Avustralya'da Siyonistlerin Toplantısına Baskın Düzenlendi: 12 Ölü
Gazze'de İnsani Kriz Büyüyor
Kudüs Tugaylarından Önemli Açıklama
Hizbullah Yetkilisi İstanbul'da Konuştu
Halil El Hayye'den Kritik Açıklamalar
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı