Katil İsrail Semir Kuntar'ı Neden Şehit Etti?
SİYONİST REJİM, 21 Aralık 2015 15:42Lübnan’da yayımlanan el-Ahbar gazetesi, dün İsrail’in düzenlediği hava saldırısında hayatını kaybeden Hizbullah Komutanı Semir Kuntar’ın Suriye’de hangi görevle bulunduğunun ayrıntılarını yazdı.
İsrail’in dünkü saldırısından kısa bir süre önce demeç veren Semir Kuntar, İsrail’in kendisini öldürmesinin Direniş’i çok daha güçlendireceğini ifade ediyor.
Semir Kuntar, Suriye’ye geliş sebebiyle ilgili olarak şunları söylüyor:
“Golan Tepeleri faaliyet için uygun bir yer, coğrafi bakımdan biraz zorlu; ancak biz direnişimize buradan devam edeceğiz ve İsrail’e ağır darbeler vuracağız”
Semir Kuntar, mekan olarak neden Ceramana’yı seçtiğine dair bir soru üzerine de “Ceramana, Golan Tepelerine hem yakın hem de uzak bir yer; hem kalabalık, hem de sakin bir yer. Ben bu bölgede bir direniş örgütü kurabilirim” diyor.
El Ahbar gazetesi Semir Kuntar’ın Ceramana bölgesine geldiği ilk günlere ilişkin bir haberinde şunları bildiriyor:
“Semir Kuntar, 2 Aralık 2013’te gece vakti Lübnan’dan Şam’ın güneyindeki Ceramana bölgesine gitti. Es-Suyuf meydanı yakınlarındaki bir kahvede Ebu İnad diye tanınan şehit yoldaşı Muvafak Bedriye ve bir diğer arkadaşı ile birlikte bir masada oturdular. Kuntar, Golan Tepelerinin haritasını masaya serdi. Haritada parmağını gezdirerek İsrail işgali altındaki Mecdel Şems ve Ayn Kanya’yı ve İsrail mevzilerini parmağıyla gösterip şunları söyledi: “Buralar faaliyet için iyi yerler. Coğrafyası biraz zorlu; ancak biz burada bir direniş örgütü kurup İsrail’e ağır darbeler vuracağız.”
Birkaç gün geçmemişti ki Golan Tepelerindeki Direniş, İsrail’e ait bir askeri aracı bombayla imha etti. Mart 2014’te de Cebel Şeyh’teki İsrail ordusu mevzilerine birkaç roket fırlattı. Çünkü İsrail’in Suriye’nin güneyindeki teröristlere silah ve istihbarat yardımı yaptığı ve yaralı teröristleri İsrail’de tedavi ettiği artık gizli bir şey olmaktan çıkmış açık hale gelmişti.
6 ay geçmeden bir insansız uçak, 17 Haziran’da Kuneytra-Şam yolu yakınlarındaki Durin bölgesinde Katyuşa füzesi saldırısında bulunan Ebu İnad’ı şehit etti.
Semir Kuntar, arkadaşının şehit olmasından dolayı umutsuzluğa kapılmadı. Bu bölge halkından oluşacak bir direniş örgütü kurma çalışmalarını sürdürdü, bu durum İsrail’i de kaygılandırdı.
Direniş, 2014 yılının ağustos ayında bir kez daha Golan’daki İsrail mevzilerine füze saldırısı yaptı. Direniş’e yakın kaynakların bildirdiğine göre İsrail 2014 yılının sonlarında Golan’ın bir yıpratma savaşı alanına dönüşmesini engellemek için Suriye’deki Direniş liderlerine suikast yapma ve teröristlere yaptığı yardımları da arttırma kararı aldı. İsrail, teröristlere yardım ederek burada daha fazla yerin teröristler tarafından işgal edilmesini sağlamaya çalıştı; çünkü Hıdır bölgesi ve Kuneytra’nın kuzeyi, Direniş’in operasyon alanı haline gelmişti teröristler ise defalarca saldırmasına rağmen buraları ele geçirememişti.
İsrail, 18 Ocak 2015’te Hıdır ve Cebel Şeyh’teki Direniş güçlerinin varlığını gerekçe göstererek Direniş üyelerini taşıyan 2 aracı roketle vurdu ve aralarında Cihad Muğniye, Muhammed İsa ve İranlı bir devrim muhafızı komutanının da bulunduğu 6 kişi öldü.
Hizbullah ise bundan 3 gün sonra Şeba Çiftliklerinde İsrail’e ait bir devriye aracını vurarak çok sayıda İsrail askerini öldürdü.”
El Ahbar gazetesi, Semir Kuntar’ın Suriye’nin Ceramana bölgesindeki son saatleriyle ilgili olarak da şunları bildirdi:
“Kuntar, geçtiğimiz Cuma gecesi Lübnan’dan Suriye’ye geçti ve Ceramana yakınlarındaki el-Humsi bölgesinde 5 katlı bir apartmana yerleşti. Semir Kuntar’ın arkadaşı Ferhan Şalan (Ebu Said) de bu binadaydı.
Semir, İsrail uçakları Golan’daki Taberiya Gölü semalarından binayı 4 füze ile vuruncaya kadar bu binada bulunuyordu.
İsrail uçaklarının tam isabetle vurduğu bu binada Semir ile birlikte Ebu Said ve Ebu Said’in koruması Teysir Na’su da şehit oldu. 20 kişinin de yaralandığı bu saldırı sonunda civar binalarda hiçbir hasar meydana gelmedi.
ydh
SİYONİST REJİM, 21 Aralık 2015 15:42
Yorumlar (0)
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı
Hizbullah'a 'Ya Teslim Ol Ya Da Cehenneme Hazır Ol' Tehdidi
UNRWA'dan Çarpıcı Batı Şeria Raporu
Dr. Munir El Berş'ten Önemli Açıklama
Direniş Gruplarından Hizbullah'a Tebrik ve Taziye Mesajı
Siyonist Rejim Radyosundan Hamas İtirafı
Hamas'tan Arabulucu Ülkelere Çağrı
Hazım Kasım'dan Garantör Devletlere Çağrı
Filistinli Esirler Zor Durumda
Hamas'tan BM'nin Kararına İtiraz
Mavi Marmara Gazisi Tunç: Kürecik Nato Radarı Kapatılsın
Kürecik Nato Radarının Kapatılmasını Talep Etmek İçin Malatya'da Buluşuyoruz
UNRWA'dan Gazze Açıklaması
UNICEF Sözcüsü Selim Üveys'ten Gazze Açıklaması
Sudan'da Neler Oluyor?
Adnan Ebu Hasene'den Gazze Açıklaması
Siyonist Ordu Dün Gece Gazze'ye Saldırdı
Batı Şeria'da 3 Filistinli Genç Şehit Oldu
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Filistinli Gruplardan Ortak Anlayış
Siyonist İsrail İle Hizbullah Arasında Yeni Bir Çatışma Yakın Mı?
İşgalci İsrail Uluslararası Basını Gazze'ye Sokmuyor
Ensarullah Liderinden Siyonist İsrail'e Uyarı
Gazze'de Soykırım Devam Ediyor
Ayetullah Hameney'den Önemli Açıklamalar
Aksa Tufanı'nın Geleceği Üzerine (1. Bölüm)
Moşe Ya'alon Netanyahu'yu Eleştirdi
El Husi'den Kritik Açıklamalar
Şehit Yahya Sinvar'ı Özlemle ve Rahmetle Anıyoruz
Kassam Tugayları'ndan Gölge Birliği'ne Teşekkür
Kemal Kemahlı Yazdı: İran Aksa Tufanı'na Karşı mıydı?
Hamas'tan Yeni Açıklama
Hamas Silah Bırakacak Mı?