Filistinli Direniş Grupları Mısır'dan Hassan Hakkında Soruşturma İstediler
, 28 Aralık 2015 17:07Filistinli direniş grupları Gazze'de bugün (27 Aralık Pazar) düzenledikleri son toplantının ardından yaptıkları açıklamada, Mısır yönetiminden geçtiğimiz Perşembe akşamı denizde Mısır tarafına birkaç metre geçtiği gerekçesiyle İshak Halil Hassan isimli bir gencin Mısır askerleri tarafından öldürülmesinin sorgulanmasını istediler.
Filistinli direniş gruplarının bugünkü toplantılarının ardından yapılan açıklamada İshak Halil Hassan isimli gencin sadece birkaç metre Mısır tarafına geçmesi gerekçesiyle Mısır askerleri tarafından yoğun bir şekilde saldırıya maruz kalmasının ve feci bir şekilde öldürülmesinin son derece üzücü bir olay olduğuna dikkat çekildi ve bu olay hakkında soruşturma açılması istendi.
Olaya şahit olanlar Mısırlı askerlerin 26 yaşındaki İshak Halil Hassan'ı böyle korkunç bir şekilde öldürdükten sonra sınırda nöbet tutan Filistinli askerlere ve Filistin sularında avlanmaya devam eden Gazzeli balıkçılara da zafer işareti yaptıklarını ve "sizi keseceğiz" diye bağırdıklarını dile getirdiler.
Filistinli direniş grupları düzenledikleri ortak toplantıdan sonra yaptıkları açıklamada ayrıca Batı Yaka ve Kudüs'te devam eden direnişi de selamladı ve üçüncü ayını doldurmak üzere olan bu direnişin siyonist işgale ve yerleşimciliğe karşı bir halk direnişi olduğunu vurguladılar. Açıklamada bu direnişin devam etmesi için her türlü desteğin verilmesinin de zorunlu olduğuna dikkat çekilerek, toplantıda bu mücadeleyi her yoldan destekleme konusunda da karar alındığı dile getirildi.
Açıklamada Gazze'de devam eden zor şartlar üzerinde de duruldu ve yapılan toplantıda bu zor şartların aşılması için hayati meselelerin çözümü konusunda yapılması gerekenlerin ele alındığı ve bu konuda da bazı kararlar alındığı ifade edildi.
fiem
Yorumlar (0)
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı
Hizbullah'a 'Ya Teslim Ol Ya Da Cehenneme Hazır Ol' Tehdidi
UNRWA'dan Çarpıcı Batı Şeria Raporu
Dr. Munir El Berş'ten Önemli Açıklama
Direniş Gruplarından Hizbullah'a Tebrik ve Taziye Mesajı
Siyonist Rejim Radyosundan Hamas İtirafı
Hamas'tan Arabulucu Ülkelere Çağrı
Hazım Kasım'dan Garantör Devletlere Çağrı
Filistinli Esirler Zor Durumda
Hamas'tan BM'nin Kararına İtiraz
Mavi Marmara Gazisi Tunç: Kürecik Nato Radarı Kapatılsın
Kürecik Nato Radarının Kapatılmasını Talep Etmek İçin Malatya'da Buluşuyoruz
UNRWA'dan Gazze Açıklaması
UNICEF Sözcüsü Selim Üveys'ten Gazze Açıklaması
Sudan'da Neler Oluyor?
Adnan Ebu Hasene'den Gazze Açıklaması
Siyonist Ordu Dün Gece Gazze'ye Saldırdı
Batı Şeria'da 3 Filistinli Genç Şehit Oldu
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Filistinli Gruplardan Ortak Anlayış
Siyonist İsrail İle Hizbullah Arasında Yeni Bir Çatışma Yakın Mı?
İşgalci İsrail Uluslararası Basını Gazze'ye Sokmuyor
Ensarullah Liderinden Siyonist İsrail'e Uyarı
Gazze'de Soykırım Devam Ediyor
Ayetullah Hameney'den Önemli Açıklamalar
Aksa Tufanı'nın Geleceği Üzerine (1. Bölüm)
Moşe Ya'alon Netanyahu'yu Eleştirdi
El Husi'den Kritik Açıklamalar
Şehit Yahya Sinvar'ı Özlemle ve Rahmetle Anıyoruz
Kassam Tugayları'ndan Gölge Birliği'ne Teşekkür
Kemal Kemahlı Yazdı: İran Aksa Tufanı'na Karşı mıydı?
Hamas'tan Yeni Açıklama
Hamas Silah Bırakacak Mı?