Kudüs ve Batı Yaka'da Tutuklamalar
MESCİD-İ AKSA, 29 Aralık 2015 15:30Siyonist işgal güçleri Filistin halkının özgürlük ve hak mücadelelerini, askerî terör yöntemiyle bastırabilmek için Kudüs ve Batı Yaka bölgesinde düzenledikleri gece baskınlarına bu gece (29 Aralık Salı) de sabaha doğru ve sabahın erken saatlerinde devam ettiler.
Bu gece düzenlenen baskınlarda 9 Filistinlinin gözaltına alındığı, ayrıca baskın düzenleyen işgalci askerlerin çok sayıda evde çirkin şekilde aramalar yaptıkları, evlere ciddi zarar verdikleri bildirildi.
Bu arada Kudüs'ün kuzeyindeki Kefer Akab beldesinde ve Kalendiya mülteci kampında baskıncı askerlerle onlara tepki gösteren Filistinli gençler arasında çatışmalar çıktığı haber verildi. İşgalciler bu mıntıkalarda kendilerine tepki gösteren gençleri dağıtmak için gerçek mermiler, lastik mermiler, gaz ve ses bombaları kullandılar. Ardından bu mıntıkalarda da evlere girerek çirkin şekilde aramalar yaptılar.
İşgal güçlerinin Kalendiya mülteci kampında Usame Hammad ve Mu'min El-Kaza'a isimli gençleri, Kefer Akab beldesinden de Hani Et-Temimi adlı bir gençle Imad Zuğayr isimli 12 yaşında bir çocuğu gözaltına aldıkları haber verildi.
İşgal güçleri Batı Yaka şehirlerinden Nablus'ta Asker mülteci kampına, Rucib ve Beytu Furik beldelerine baskınlar düzenleyerek özgürleştirilmiş eski esirlerden olan ve En-Necah Üniversitesi'nde öğrenim gören Emir Aştiye'yi gözaltına aldılar.
İşgalciler Nablus beldelerinde ayrıca Kudüs İntifadası'nda şehit edilen bazı kişilerin ailelerinin evlerini basarak tehditlerde bulundular.
İşgalcilerin Batı Yaka bölgesindeki baskınları Cenin, El-Halil ve Kalkiliye bölgelerini de kapsadı ve buralarda da tutuklamalar, aramalar ve psikolojik işkence uygulamaları gerçekleştirdiler.
fiem
MESCİD-İ AKSA, 29 Aralık 2015 15:30
Yorumlar (0)
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı
Hizbullah'a 'Ya Teslim Ol Ya Da Cehenneme Hazır Ol' Tehdidi
UNRWA'dan Çarpıcı Batı Şeria Raporu
Dr. Munir El Berş'ten Önemli Açıklama
Direniş Gruplarından Hizbullah'a Tebrik ve Taziye Mesajı
Siyonist Rejim Radyosundan Hamas İtirafı
Hamas'tan Arabulucu Ülkelere Çağrı
Hazım Kasım'dan Garantör Devletlere Çağrı
Filistinli Esirler Zor Durumda
Hamas'tan BM'nin Kararına İtiraz
Mavi Marmara Gazisi Tunç: Kürecik Nato Radarı Kapatılsın
Kürecik Nato Radarının Kapatılmasını Talep Etmek İçin Malatya'da Buluşuyoruz
UNRWA'dan Gazze Açıklaması
UNICEF Sözcüsü Selim Üveys'ten Gazze Açıklaması
Sudan'da Neler Oluyor?
Adnan Ebu Hasene'den Gazze Açıklaması
Siyonist Ordu Dün Gece Gazze'ye Saldırdı
Batı Şeria'da 3 Filistinli Genç Şehit Oldu
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Filistinli Gruplardan Ortak Anlayış
Siyonist İsrail İle Hizbullah Arasında Yeni Bir Çatışma Yakın Mı?
İşgalci İsrail Uluslararası Basını Gazze'ye Sokmuyor
Ensarullah Liderinden Siyonist İsrail'e Uyarı
Gazze'de Soykırım Devam Ediyor
Ayetullah Hameney'den Önemli Açıklamalar
Aksa Tufanı'nın Geleceği Üzerine (1. Bölüm)
Moşe Ya'alon Netanyahu'yu Eleştirdi
El Husi'den Kritik Açıklamalar
Şehit Yahya Sinvar'ı Özlemle ve Rahmetle Anıyoruz
Kassam Tugayları'ndan Gölge Birliği'ne Teşekkür
Kemal Kemahlı Yazdı: İran Aksa Tufanı'na Karşı mıydı?
Hamas'tan Yeni Açıklama
Hamas Silah Bırakacak Mı?