Siyonist Subaydan Flaş İtiraf:''Suriye üzerinden Hizbullah'a silah sevkiyatını engelliyoruz; bazı Arap ülkeleriyle gizli ilişkilerimiz var.''
SİYONİST REJİM, 06 Ocak 2016 15:42Üst düzey bir İsrailli subay Suudi haber sitesi Elaph'a, bölgesel güvenlik hakkında uzun bir röportaj verdi.
İsrail'in the Jerusalem Post gazetesinin de verdiği haberde, İsrailli Subayın; "Şii militan grubu Hizbullah aptalca bir hata yapıp, İsrail'i karşılık vermek zorunda bırakmamalı. Böyle bir karşılık Lübnan vatandaşlarının da hayatını tehlikeye sokacaktır." ifadelerine yer verildi.
Londra merkezli Suudi Elaph haber sitesi ve İsrail hükümetine yakınlığıyla bilinen Jerusalem Post'un verdiği habere göre, ismini vermek istemeyen İsrail'li Subay, İsrail'in aralarında Mısır ve Ürdün'ün de bulunduğu bazı Arap ülkeleriyle gizli ilişkileri bulunduğu ve bu ülkelerle ortak çıkarlara sahip olduğunu belirtti.
Bu röportaj Suudi haber sitesi Elaph'ın son haftalarda İsrail'li yetkililerle gerçekleştirdiği ikinci görüşme olma özelliği de taşıyor.
İsrail'in sahip olduğu stratejik derinlikle gelecekteki olası saldırıları bertaraf edebileceğini belirten İsrail subayı, İsrail'in Suriye üzerinden Lübnan Hizbullahına silah sevkiyatlarını önlediği örneğini de verdi.
Hasan Nasrallah'ın Semir Kuntar suikastinden sonra intikam tehditlerine de değinen İsrail Subayı, İsrail'in olası Hizbullah saldırılarına şiddetli bir şekilde karşılık vereceğini ifade etti.
Röportajda ayrıca şu ifadelere yer verildi:
"Ortadoğu dört güç ekseni üzerine kurulu. Bunlardan ilki İran ve destekçileri. Bu grup Suriye'yi, Hizbullah'ı, Yemen'deki Husileri, Haması ve İslami Cihadı kapsıyor. Bu eksenin durumunun pek iyi olduğunu söyleyemeyiz, bu sebeple diğerleriyle çatışma ortamı oluşturmaya çalışıyorlar ve hedefte olanların arasında İsrail'de var."
"İkinci güç ekseni bunların en önemlisi, bu eksen Mısır, Ürdün ve Körfez ülkeleri gibi ılımlı devletlerden oluşuyor. İsrail bu devletlerle ortak dile sahip. Ürdün'le, Mısır'la ve Filistin hükümetiyle ilişkileri ve askeri işbirliği olasılığı devam ediyor. Üçüncü eksen ise Müslüman Kardeşler çizgisidir ki Mısır ve Tunus'ta yaşanan başarısızlıkların ardından pek bir etkisi kalmadı. Dördüncü eksen ise IŞİD ve Nusra gibi cihadcı gruplardır. Bunlar İran'dan Müslüman Kardeşler'e kadar herkesle savaş halindeler."
"Suriye meselesinde bizim kırmızı çizgimiz ise Suriye üzerinden Hizbullah'a Lübnan'a silah akışı yapılmasıdır. Bu durum Lübnan'ın İran'ın askeri karakolu haline gelmesine sebep olacaktır."
İSLAMİANALİZ
SİYONİST REJİM, 06 Ocak 2016 15:42
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı
Hizbullah'a 'Ya Teslim Ol Ya Da Cehenneme Hazır Ol' Tehdidi
UNRWA'dan Çarpıcı Batı Şeria Raporu
Dr. Munir El Berş'ten Önemli Açıklama
Direniş Gruplarından Hizbullah'a Tebrik ve Taziye Mesajı
Siyonist Rejim Radyosundan Hamas İtirafı
Hamas'tan Arabulucu Ülkelere Çağrı
Hazım Kasım'dan Garantör Devletlere Çağrı
Filistinli Esirler Zor Durumda
Hamas'tan BM'nin Kararına İtiraz
Mavi Marmara Gazisi Tunç: Kürecik Nato Radarı Kapatılsın
Kürecik Nato Radarının Kapatılmasını Talep Etmek İçin Malatya'da Buluşuyoruz
UNRWA'dan Gazze Açıklaması
UNICEF Sözcüsü Selim Üveys'ten Gazze Açıklaması
Sudan'da Neler Oluyor?
Adnan Ebu Hasene'den Gazze Açıklaması
Siyonist Ordu Dün Gece Gazze'ye Saldırdı
Batı Şeria'da 3 Filistinli Genç Şehit Oldu
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Filistinli Gruplardan Ortak Anlayış
Siyonist İsrail İle Hizbullah Arasında Yeni Bir Çatışma Yakın Mı?
İşgalci İsrail Uluslararası Basını Gazze'ye Sokmuyor
Ensarullah Liderinden Siyonist İsrail'e Uyarı
Gazze'de Soykırım Devam Ediyor
Ayetullah Hameney'den Önemli Açıklamalar
Aksa Tufanı'nın Geleceği Üzerine (1. Bölüm)
Moşe Ya'alon Netanyahu'yu Eleştirdi
El Husi'den Kritik Açıklamalar
Şehit Yahya Sinvar'ı Özlemle ve Rahmetle Anıyoruz
Kassam Tugayları'ndan Gölge Birliği'ne Teşekkür
Kemal Kemahlı Yazdı: İran Aksa Tufanı'na Karşı mıydı?
Hamas'tan Yeni Açıklama
Hamas Silah Bırakacak Mı?