İsrail Ekonomi Bakanı İran Gündemiyle BAE'ne Gitmiş
SİYONİST REJİM, 19 Ocak 2016 18:22İsrail’de yayın yapan Kanal 2 televizyonu İsrail Ekonomi Bakanı’nın, İran’a dönük yaptırımların kaldırıldığı süreçte gizli bir şekilde Abu Dabi’ye ziyaret gerçekleştirdiğini açıkladı.
İsrail’deki medya kuruluşları İsrailli bakanın yoğun koruma altında gerçekleştirdiği bu gizli ziyareti ortaya çıkardı. Kanalın ifadesine göre Ekonomi Bakanı Yuval Steinitz’in ziyareti İran’a dönük yaptırımların kaldırıldığı süreçle eşzamanlı olarak gerçekleşti.
Kanal bakanın Abu Dabi’de İran karşıtı tavırlarından dolayı ortak paydada yer aldıkları ılımlı Arap ülkeleriyle bir araya geldiğini ifade etti ve “İsrail bu ülkelerle ortak hareket etmek istiyor” dedi.
İsrail Dışişleri Bakanlığının Abu Dabi’de bir temsilcilik açmayı, hatta bunu diğer ılımlı Arap devletlerine de taşımayı hedeflediğini söyleyen Kanal 2 televizyonu “Bu ziyaret bakanlığın söz konusu hedefinin bir parçasıdır” ifadelerini kullandı.
Son süreçte İsrail’de yayın yapan gazetelerde ve dış basında İsrailli yetkililerin İran’ın bölgedeki nüfuzunu sarsmak adına Körfez ülkelerindeki bazı taraflarla gizli görüşmeler gerçekleştirdiklerine dair çeşitli haberler yayınlanıyordu. İsrail Dışişleri Bakanlığı Genel Müdürü Dore Gold da, BM’ye bağlı Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) kapsamında İsrail’e ait bir temsilcilik açmak adına Abu Dabi’ye ziyaret gerçekleştirmişti.
Gold’un bu girişimi Suudlu askeri yetkili Enver Eşki tarafından olumlu karşılanmıştı. Netenyahu’ya olan yakınlığıyla tanınan Dore Gold’un bu adımı, İran karşıtı “ortak menfaat” esası üzerinden attığı ifade ediliyor.
İSLAMİANALİZ
SİYONİST REJİM, 19 Ocak 2016 18:22
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Francesca Albanese'den Önemli Çağrı
Gazzeli Yüzlerce Esir Ölümle Burun Buruna
Ayetullah Hamaney: Son Fitne Amerika Kaynaklıydı
Irakçi: İran Saldırıya Cevap Vermeye Hazır
İşgalci İsrail Lübnan'a Hava Saldırısı Düzenledi
Basim Naim'den Önemli Açıklamalar
Siyonist Güçler Yahya Ayyaş'ın Eşini Esir Aldı
Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Hamas Heyetinin Irak Ziyareti Bitti
Hamas Yetkilisi Gazi Hamad: İsrail Ateşkesi Defalarca İhlal Etti
Nasır Ebu Şerif: ABD'de Filistin'e Destek Arttı
Halil El Hayye'den Önemli Açıklamalar
Avustralya'da Siyonistlerin Toplantısına Baskın Düzenlendi: 12 Ölü
Gazze'de İnsani Kriz Büyüyor
Kudüs Tugaylarından Önemli Açıklama
Hizbullah Yetkilisi İstanbul'da Konuştu
Halil El Hayye'den Kritik Açıklamalar
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı
Hizbullah'a 'Ya Teslim Ol Ya Da Cehenneme Hazır Ol' Tehdidi
UNRWA'dan Çarpıcı Batı Şeria Raporu
Dr. Munir El Berş'ten Önemli Açıklama
Direniş Gruplarından Hizbullah'a Tebrik ve Taziye Mesajı
Siyonist Rejim Radyosundan Hamas İtirafı
Hamas'tan Arabulucu Ülkelere Çağrı
Hazım Kasım'dan Garantör Devletlere Çağrı
Filistinli Esirler Zor Durumda
Hamas'tan BM'nin Kararına İtiraz
Mavi Marmara Gazisi Tunç: Kürecik Nato Radarı Kapatılsın
Kürecik Nato Radarının Kapatılmasını Talep Etmek İçin Malatya'da Buluşuyoruz
UNRWA'dan Gazze Açıklaması
UNICEF Sözcüsü Selim Üveys'ten Gazze Açıklaması
Sudan'da Neler Oluyor?
Adnan Ebu Hasene'den Gazze Açıklaması