Gazze'yi Karıştırmak İstiyorlar

Filistinli yerel haber ajansı Safa, güvenilir olarak nitelendirdiği kaynaklara dayanarak dün yayınladığı haberde, Gazze Şeridi'nde karışıklık ve sivil isyan çıkartma planları yapıldığını ifade etti.  

Görüntülenme: 1358 Tarih: 27 Ocak 2016 00:05
Gazze'yi Karıştırmak İstiyorlar

Ajans, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'nin konumunu kaybeden bazı eski liderlerinin Gazze Şeridi'nde sivil isyana zemin hazırlamak amacıyla karışıklık çıkarmak için anlaştıklarını söyledi.

Adının açıklanmasını istemeyen kaynaklar, Gazze Şeridi'nde karışıklık çıkarma planının amacının Batı Yaka'daki Kudüs İntifadası'nı bastırmak ve direniş projesine darbe vurmak olduğunu bildirdi.

Plana göre Batı Yaka'daki istihbarat ile rol paylaşımı yapılacağı ve Gazze Şeridi'nde Rafah Kapısı, elektrik, yakıt, gaz, sağlık ve benzeri sorunlar bahane edilerek kriz çıkarılacağı belirtildi.

Haberde ayrıca, plan gereği Gazze Şeridi'ne gönderilen ilaç, yakıt, gaz miktarının azaltılacağı, Gazze halkı yönetime karşı kışkırtılarak protesto yürüyüşleri düzenleneceği, böylece dikkatler Gazze Şeridi'ne çekilerek Batı Yaka istihbaratına Kudüs İntifadası'nı bastırma fırsatı doğacağı ifade edildi.

fiem

Yorumlar