Aktivistler Esir Gazeteci El-Gig'in Yattığı Hastane Önünde Toplandı

Onlarca aktivist, idari hapis cezasını protesto için açlık grevinde olan esir gazeteci Muhammed El-Gig'e destek amacıyla dün akşam (26 Ocak Salı) El-Ufule Hastanesi önünde toplanmaya başladı.  

Görüntülenme: 1192 Tarih: 27 Ocak 2016 18:27
Aktivistler Esir Gazeteci El-Gig'in Yattığı Hastane Önünde Toplandı

Bu arada işgal polisinin Filistinli esir gazetecinin yattığı hastaneye ek kuvvet gönderdiği ve aktivistlerin hastaneye girmelerini önlemeye çalıştığı bildirildi.

Aktivistler, işgal polisinin hastane çevresinde adeta olağanüstü hal ilan ettiğini ve hiç kimsenin hastaneye girmesine izin vermediğini, aktivistleri kamerayla görüntülerini alarak tehdit ettiğini söyledi.

1948'de işgal edilen Filistin topraklarında yaşayan aktivistler, 63 gündür açlık grevi eylemini sürdüren ve sağlık durumu iyice kötüleşen esir gazeteci Muhammed El-Gig'e destek için yattığı hastane önünde toplanma çağrısında bulunmuştu.

İşgal rejimi yüksek mahkemesinin El-Gig'in davasına bugün bakması bekleniyor.

Mahkeme yargıcı cezaevi idaresinin bugün yapılacak duruşmaya sağlık durumunun kötü olması nedeniyle El-Gig'i getirmesine gerek olmadığına karar verdi.

Filistinli Esir Kulübü avukatı Cevad Bulas, yargıcın bu kararının esir gazetecinin kanuni hakkını kullanma ve duruşmada hazır bulunma talebinin reddi anlamına geldiğini söyledi.

fiem

Yorumlar