ABD, Hizbullah'a Yönelik Yaptırımları Genişletiyor

ABD, Lübnanlı iki işadamı ve bir şirkete Hizbullah'a yardım gerekçesiyle yaptırım uygulayacak.  

Görüntülenme: 1672 Tarih: 29 Ocak 2016 03:12
ABD, Hizbullah'a Yönelik Yaptırımları Genişletiyor

ABD, Lübnan’daki Hizbullah örgütüne mali destek sağlayan iki Lübnanlı iş adamı ve bir şirkete yaptırım kararı aldı.

ABD Hazine Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, merkezi Lübnan'da bulunan çok amaçlı şirket "Trade Point International S.A.R.L." ile şirketin sahibi Muhammed Nureddin ve çalışanı Hamdi Zahir El-Din’e Hizbullah için kara para aklayarak örgüte finansal katkı sunmaktan yaptırım kararı alındığı bildirildi.

Nureddin’in şirketin imkanlarını kullanarak Hizbullah üyelerinin de aralarında bulunduğu müşterileri için kara para aklamak, yüklü miktarda nakit ödeme, karaborsada döviz bozma ve diğer finansal hizmetleri sunduğu kaydedildi.

Bakanlığın Terörizm ve Finansal İstihbarattan Sorumlu Müsteşar Vekili Adam Szubin, Hizbullah’ın terör ve siyasi istikrarsızlığa neden olan eylemleri gerçekleştirmek için Nureddin ve El-Din gibi kişilere her zaman ihtiyaç duyduğunu belirterek terörizmin gerçekleşmesine kolaylık sağlayanları nerede olurlarsa bulacaklarını ve ifşa edeceklerini vurguladı.

Yaptırım kararıyla söz konusu şirketin ve sahibi Nureddin ile çalışan El-Din’in ABD’deki mal varlıkları donduruldu. ABD’deki şahıs ve şirketlerin de bu şirket ve şahıslarla iş yapması yasaklandı.

Hazine Bakanlığı bugüne kadar Hizbullah’la bağlantısı olan 100’den fazla kişi ve kuruluşu yaptırım listesine aldı.

dunyabulteni

Yorumlar