Hamas, Direnişin Etrafında Kenetlenilmesini İstedi

İslamî Direniş Hareketi (Hamas), Filistin halkından direnişin etrafında kenetlenmesini, düşmanla yapılan onur kırıcı güvenlik koordinasyonunu reddetmesini ve düşmanla işbirliği yapanları deşifre etmesini istedi.  

Görüntülenme: 1289 Tarih: 29 Ocak 2016 13:39
Hamas, Direnişin Etrafında Kenetlenilmesini İstedi

Hamas hareketi yayınladığı açıklamada, İslam ümmetinden de Gazze’ye uygulanan kuşatmayı mahkûm etmesini ve kuşatmayı yapanlarla onlarla birlikte tuzak kuranları ortaya çıkarmasını ve süren direnişi de desteklemesini istedi.

Kassam Tugayları’na mensup tünel birliğinden 7 mücahidin bir tünelin çökmesi sonucu şehit olması nedeniyle taziye mesajı yayınlayan Hamas “Bu mücahitler ‘onlara karşı hazırlık yapın’ diyen Rablerinin emrine icabet ederken şehit oldular. Her türlü fedakârlığı hak eden bir toprakla, her türlü temiz kanı hak eden kutsal değerler için canlarını ortaya koydular. Bunlar, Yenilmiş Ekin savaşının tanıdığı kahramanlardır. Bunlar zafer ve şehadete koşan insanlardır. Daha önce sahabeleri ve salih kişileri içinde barındıran Filistin toprakları onları da kucakladı” ifadesini kullandı.

Kassam Tugayları dün (28 Ocak Perşembe) yaptığı açıklamada, kötü hava koşulları nedeniyle hasar gören bir tüneli tamir ederken, tünelin çökmesi sonucu yedi mücahidin şehit olduğunu duyurdu.

fiem

Yorumlar