Siyonist Rejim Başbakanı Direnişçilerin Evlerinin Yıkım İşleminin Hızlandırılması Emrini Verdi

İşgal rejimi medya kaynakları, işgal hükümeti başbakanı Benyamin Netanyahu’nun ilgili birimlere Filistinli direnişçilerin evlerinin yıkılması işleminin hızlandırılması direktifi verdiğini bildirdi.  

Görüntülenme: 1157 Tarih: 02 Şubat 2016 03:13
Siyonist Rejim Başbakanı Direnişçilerin Evlerinin Yıkım İşleminin Hızlandırılması Emrini Verdi

İşgal rejimi radyosu, Netanyahu'nun bu direktifi Pazar akşamı ilgili birimlerle gerçekleştirdiği toplantıda yıkım işlemlerinin yavaş gerçekleştirilmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirdikten sonra verdiğini söyledi.

İşgal medyası, hukuki süreç tamamlandıktan sonra Batı Yaka ve Kudüs'te yıkılması planlanan 90 evden şimdiye kadar sadece Filistinli direnişçilere ait yedi evin yıkıldığını yazmıştı.

Ekim ayında başlayan ve halen devam eden Kudüs İntifadası'nda bugüne kadar işgal askerlerine ve Yahudi yerleşimcilere yönelik eylemleri gerçekleştiren Filistinlilerin evlerinin yıkılması işleminin gecikmesi nedeniyle işgal toplumunda Netanyahu hükümetine yönelik eleştirilerin arttığı bildirildi.

Direnişçilerin evlerini yıkma uygulamasının işgal rejiminin 1967'deki savaşın bitiminden bu yana başvurduğu bir cezalandırma politikası olduğu ifade edildi.

fiem

Yorumlar