Ürdünlü Gazeteciler'den Esir El Gik'e Destek

Ürdünlü Gazeteciler Sendikası, Filistinli gazeteci Muhammed El-Gig'in idari hapis cezasıyla işgal zindanlarında tutulmasını kınayarak, uzun süredir açlık grevinde olan esir gazetecinin hayatından endişe ettiğini bildirdi.  

Görüntülenme: 1236 Tarih: 02 Şubat 2016 12:33
Ürdünlü Gazeteciler'den Esir El Gik'e Destek

Ürdünlü Gazeteciler Sendikası, bugün (2 Şubat Salı) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, İsrail'in Batı Yaka ve Gazze Şeridi'nde Filistinlilere yönelik baskı politikası uyguladığını söyledi.

Uluslararası Gazeteciler Birliği'ni, Arap Gazeteciler Birliği'ni ve Arap ve uluslararası insan hakları örgütlerini Filistin halkına yönelik uyguladığı idari hapis cezasına son vermesi için işgal rejimine baskı yapmaya davet eden Ürdünlü Gazeteciler Sendikası, İsrail'den de Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin çatışma bölgelerinde çalışan gazetecilerle ilgili 1738 nolu kararına saygı göstermesini istedi.

İdari hapis cezasını protesto için 70 gündür açlık grevi eylemini sürdüren Filistinli esir gazeteci Muhammed El-Gig, 1948'de işgal edilen topraklarda bulunan El-Ufule Hastanesi'nde tutuluyor.

Ürdünlü Gazeteciler Sendikası, intifadanın Filistin halkının elinden alınan haklarını geri kazanmasının tek yolu olduğuna dikkat çekerek, Arap ve İslam ülkelerini Filistin halkına destek olmaya çağırdı.

fiem

Yorumlar