Londra Belediye Başkan Adayı George Galloway İsrail'i Tehdit Etti

İngiliz eski milletvekili, Londra belediye başkan adayı ve Mavi Marmara organizatörlerinden George Galloway, önümüzdeki sene düzenlenecek olan Tel Aviv festivaline katılacağını ancak bunu protesto amacıyla yapacağını belirtti. 

Görüntülenme: 1807 Tarih: 03 Şubat 2016 19:18
Londra Belediye Başkan Adayı George Galloway İsrail'i Tehdit Etti

Daha önce twitter üzerinden belediye başkanı seçilmesi halinde "ırkçı festival" olarak nitelediği Tel-Aviv Festivali'ni yaptırmayacağını belirten Galloway, bu kez şu açıklamalarda bulundu: "Sizlere söz veriyorum, başkan olsam da olamasam da bu ırkçı devletin yaptığı festivallerde protestoların en büyüğü gerçekleştirilecek." Galloway yapılacak protestoları "protestoların anası" olarak tanımladı.

Galloway bu tür açıklamalarıyla siyonist basının hedefi haline gelirken, Ağustos ayında, başkan olarak seçilmesi halinde hiçbir İsrailli belediye başkanına ev sahipliği yapmayacağını söylemiş, Ekim ayında yaptığı bir diğer açıklamada 3. İntifada için "Ne zaman başlarsa başlasın nefesim yettiği kadar destekleyeceğim" ifadelerini kullanmıştı.

Son olarak Tel-Aviv Festivali ile ilgili diğer İngiliz siyasetçiler Zac Goldsmith ve Sadiq Khan'ın festivalin yapılmasına dair desteklerini açıklamalarının ardından, Galloway Khan'a yazdığı cevapta: "Neden Tel-Aviv festivali düzenlemeye söz veriyorsun, senin utanman yok mu?" ifadelerini kullandı.

İslami Analiz

Yorumlar