Siyonist Güçler Kudüs ve Batı Yaka'da 12 Filistinliyi Gözaltına Aldı

İşgal güçleri dün gece ve bu sabah (3 Şubat Çarşamba) erken saatlerde Batı Yaka ve Kudüs'te gerçekleştirdiği baskınlarda 12 Filistinliyi gözaltına aldı.  

Görüntülenme: 1207 Tarih: 03 Şubat 2016 09:02
Siyonist Güçler Kudüs ve Batı Yaka'da 12 Filistinliyi Gözaltına Aldı

İşgal askerlerinin baskınlar sırasında girdikleri evlerde arama yaptıkları ve evlerin altını üstüne getirerek eşyalara zarar verdikleri ifade edildi.

İşgal ordusuna yakınlığıyla bilinen 0404 haber sitesi, işgal ordusunun yedi Filistinliyi gözaltına aldığını ve gözaltına alınanlardan üçünün işgal askerlerini ve Yahudi yerleşimcileri hedef alan direniş eylemlerine karışmakla suçlandıklarını söyledi.

Haberde, işgal ordusunun Cenin'de bir genci ve Nablus'ta da bir başka genci İslami Direniş Hareketi (Hamas) üyesi olduğu suçlamasıyla gözaltına aldığı ifade edildi.

Haberde ayrıca Beytlahim'e bağlı Ayide Kampı'ndan iki kişinin, El Halil'e bağlı Beyt Ava beldesinden iki kişinin ve Surif beldesinden de iki kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Filistinli yerel kaynaklar ise işgal güçlerinin, işgal güçlerinin açıkladığı bölgelere ek olarak El-Halil ve Kudüs kentlerinde düzenlediği baskınlarda 12 Filistinliyi gözaltına aldığını belirtti.

fiem

Yorumlar