Siyonist Yerleşimcilerden Mescid-i Aksa'ya Baskın

Yahudi yerleşimcilerden oluşan gruplar, işgal istihbaratı görevlileri, askeri giysileri ve silahlarıyla işgal askerlerinin bu sabah (3 Şubat Çarşamba) daha önce görülmemiş bir yoğunlukta Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlediği bildirildi.  

Görüntülenme: 1630 Tarih: 03 Şubat 2016 09:35
Siyonist Yerleşimcilerden Mescid-i Aksa'ya Baskın

Kudüslü aktivist Rıdvan Amr, Filistin Enformasyon Merkezi'ne yaptığı açıklamada, Mescid-i Aksa'nın bu sabahtan itibaren daha önce görülmemiş yoğunlukta baskına uğradığını söyledi.

Rıdvan, bu sabah Yahudi yerleşimcilerin baskınlar için kullandığı El-Mağaribe Kapısı'nın açılmasıyla 75 yerleşimcinin ve askeri elbiseleriyle ve silahlarıyla 19 işgal askerinin Mescid-i Aksa'ya girdiğini, bir saat içinde ayrıca 31 işgal istihbaratı görevlisinin Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlediğini bildirdi.

Görgü tanıkları, onlarca Yahudi din okulu öğrencisinin otobüslerle El-Mağaribe Kapısı yakınlarına getirildiğini ve öğrencilerin Mescid-i Aksa'ya baskına hazırlandıklarını ifade etti.

Gözlemciler, bugünkü baskınların işgal rejimiyle Ürdün arasında Mescid-i Aksa'ya düzenlenen baskınların sınırlandırılması konusunda yapılan anlaşmaya vurulmuş ağır bir darbe olduğunu belirtti.

Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskınların yoğunlaşması üzerine Filistinli gençler Ekim ayında Kudüs İntifadası'nı başlatmıştı.

fiem

Yorumlar