Hizbullah'ın Deraa'ya Doğru İlerlemesi Siyonist Rejim'i Korkuttu

Suriye'nin güneyinde, özellikle de Deraa'da, Suriye ordusu ve müttefiklerinin Şeyh Miskin bölgesini ele geçirerek elde ettikleri yeni ilerlemelerin sonucunda Hizbullah savaşçılarının işgal edilmiş Golan Tepeleri'ne ve Ürdün sınırına sadece birkaç km mesafe kalacak şekilde yaklaşmaları İsrail rejiminde tehlike çanlarının çalmasına neden oldu.  

Görüntülenme: 1645 Tarih: 03 Şubat 2016 05:21
Hizbullah'ın Deraa'ya Doğru İlerlemesi Siyonist Rejim'i Korkuttu

Alwaght

 

Suriye'nin güneyinde, özellikle de Deraa'da, Suriye ordusu ve müttefiklerinin Şeyh Miskin bölgesini ele geçirerek elde ettikleri yeni ilerlemelerin sonucunda Hizbullah savaşçılarının işgal edilmiş Golan Tepeleri'ne ve Ürdün sınırına sadece birkaç km mesafe kalacak şekilde yaklaşmaları İsrail rejiminde tehlike çanlarının çalmasına neden oldu. Bu durum sadece İsrail rejimi tarafından değil Ürdün'ce de tehdit olarak değerlendiriliyor zira bu iki rejim terörist grupların elinde tutulan sınır bölgesinin Tel Aviv ve Amman için doğrudan tehdit yaratmadığını ikna olmuşlardı ve bunun devamını ummaktaydılar. Fakat şimdilerde Suriye Ordusunun Hizbullah kuvvetleri ile birlikte bölgeyi ele geçirmiş olmasından yana ciddi endişe içersindeler.

 

Ürdün ve İsrail: Rusya sözünde durmadı

 

Siyonist rejime bağlı Debka istihbarat sitesi 27 Ocak'ta yayınlanmış bir analizinde Rusya'nın kalabalık bir Hizbullah gücünün Suriye Deraa'ya ulaşmasına engel olmadığını yazdı.

 

Siteye göre bu hadise İsrail rejimin güvenliği için ciddi tehlike arz ediyor zira şehir Ürdün sınırlarına çok yakın ve işgal edilmiş Golan Tepelerinin tam karşısındaki Suriye topraklarında yer alıyor.

 

Site "Bu durum Başkan Putin'in Başbakan Benjamin Netanyahu ve Ürdün Kıralı Abdullah'a verdiği, İranlıların ve Iraklı ve Afgan Şii militanlar ve Hizbullah gibi İran destekli kuvvetlerin kendi sınırlarına ulaşmasına izin vermeyeceği sözünün keskin bir ihlali. Çarşamba günü gerçekleşen büyük bir Hizbullah gücünün Deraa'ya ulaşması hadisesi Rusya'nın korumasında meydana geldi" diye devam ediyor.

 

Kaynağa göre Hizbullah güçlerinin güney Suriye'de Çarşamba günkü bu ilerleyişi Lübnanlı hareket için önemli bir kazanım, özellikle de Rus subayların komutasındaki Suriye ordu güçlerinin Şeyh Miskin bölgesini ele geçirerek Deraa'nın batısında ve doğusundaki isyancı güçlerin bağlantısını ve iletişim, silah ve cephane ikmal hatlarını bloke etmesinden bir gün sonrasına rastlaması nedeniyle.

 

www.medyasafak.net

Yorumlar