Gazeteci Mansur: Gazze Tünelleri İsrail ve Amerika’nın Hezimetidir

Gazeteci yazar Ahmed Mansur, Hamas’ın askeri kanadı durumundaki İzzeddin El-Kassam Tugayları’nın geçen hafta7 mensubunun tünellerde şehit olduğunu duyurup bunlar için görkemli cenaze tören düzenlemesinin Gazze’deki tünelleri bir kez daha gündeme getirdiğini söyledi.  

Görüntülenme: 1218 Tarih: 05 Şubat 2016 20:27
Gazeteci Mansur: Gazze Tünelleri İsrail ve Amerika’nın Hezimetidir

Olaydan sonra Cuma hutbesinde tünellere değinen Hamas Siyasi Birim Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, Kassam Tugayları’nın Vietnamlıların Amerika ile olan savaşlarında kullandıkları tünellerin iki katını inşa ettiğini belirtmişti.

Mansur yazığı makalede Kassam Tugayları’nın tünel şehitlerinden ilk kez bahsetmediğini, geçen sene de tünel kazarken bazı mücahitlerin şehit olduğunu duyurduğunu belirterek, şimdiye kadar yirmiye yakın mücahidin tünellerde şehit olduğunu yazdı.

Mansur yazısında, şehit sayısının bu kahramanların üstlendikleri işin ne kadar zor ve ağır olduğunu gösterdiğine dikkat çekerek, insanların bildiğinin aksine bu tünellerin Rafah bölgesinde Gazze ile Mısır arasında bulunan ve Sisi’nin imha ettiği, sulara gömdüğü tüneller değil, önceki yıl meydana gelen savaşta Kassam’ın etkin bir şekilde kullandığı ve Hamas’ın iftiharla bahsettiği tüneller olduğunu hatırlattı.

Mansur ayrıca, Kassam Tugayları’nın askeri literatüre geçecek kadar önemli operasyonları bu tüneller aracılığıyla yaptığını, Hamas’ın görüntüsünü yayınladığı Nahil Uz operasyonunda Kassam mücahitlerinin tüneller aracılığıyla 5 İsrail askerini öldürdüğünü kaydetti.

İsrail’in son savaşta ağır bir yenilgiye uğradığını belirten Mansur, her türlü askeri, teknolojik ve uydu imkânlarına sahip olan İsrail’in, Amerika ve Avrupa’dan da her türlü teknolojik ve askeri yardımı almasına rağmen değil tünellerin yerine tespit etmek, onların giriş ve çıkışlarını bile bulamadığını ifade etti.

Yorumlar